Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρωινό με τα αστέρια: Πως ξεκινούσαν την ημέρα τους οι διάσημοι του παρελθόντος

Πρωινό με τα αστέρια: Πως ξεκινούσαν την ημέρα τους οι διάσημοι του παρελθόντος

«Δεν μπορεί κάποιος να σκεφτεί καλά, να αγαπήσει καλά, να κοιμηθεί καλά, αν δεν έχει φάει καλά» - Βιρτζίνια Γουλφ.

Για τη σημασία του καλού πρωινού έχει χυθεί πολύ μελάνι.

Είναι το γεύμα που γεμίζει τις άδειες αποθήκες ενέργειας από τον νυχτερινό ύπνο, αυτό που λειτουργεί σαν καύσιμο για τις δραστηριότητες της ημέρας που μόλις ξεκίνησε.

Όπως έχει γράψει και η Βιρτζίνια Γουλφ «δεν μπορεί κάποιος να σκεφτεί καλά, να αγαπήσει καλά, να κοιμηθεί καλά, αν δεν έχει φάει καλά».

Τι όμως επέλεγαν για πρωινό τα διάσημα αστέρια του παρελθόντος;

Τα αυγά και το γάλα της Μέριλιν Μονρόε

Το 1952, η Μέριλιν Μονρόε φωτογραφήθηκε, τυλιγμένη με τα σεντόνια της, ενώ έφτιαχνε το συνηθισμένο πρωινό της: δύο αυγά ανακατεμένα με γάλα που διατηρούσε ζεστά σε μια θερμαντική πλάκα, την οποία είχε πάντα μαζί της στα δωμάτια των ξενοδοχείων όπου έμενε.

«Όταν το γάλα ζεσταθεί σπάω μέσα δύο ωμά αυγά, τα ανακατεύω με ένα πιρούνι και τα πίνω ενώ ντύνομαι», είχε εξομολογηθεί τότε η θρυλική ξανθιά. «Προσθέτω στο μείγμα και μια πολυβιταμίνη και πολύ αμφιβάλλω αν κάποιος γιατρός θα μπορούσε να προτείνει ένα πιο θρεπτικό πρωινό για μια εργαζόμενη γυναίκα, που βιάζεται συνεχώς», είχε πει τότε η αξέχαστη μέχρι σήμερα Μέριλιν, σύμφωνα με τον Guardian.

Το ψωμί με καλαμπόκι της Μάγια Αγγέλου

Μαζί με την ποίηση, τα απομνημονεύματα και τα δοκίμια, η Μάγια Αγγέλου δημοσίευσε επίσης δύο βιβλία μαγειρικής. Μία από τις πιο δημοφιλείς συνταγές της είναι το ψωμί με καλαμπόκι, που έφτιαχνε για όλα τα γεύματα της ημέρας.

Για το πρωινό της, ωστόσο, επέλεγε δυο μεγάλες φέτες με μπόλικο ζεστό τυρί ανάμεσα τους, που και τον ουρανίσκο ευφραίνει και το στομάχι γεμίζει, χωρίς να βαραίνει ούτε την κοιλιά, ούτε τη διάθεση.

Τα αυγά ποσέ του Ουίνστον Τσόρτσιλ

Ο Ουίνστον Τσορτσιλ μπορεί να μην είχε συναντήσει τον προκάτοχο του Βενιαμίν Ντισραέλι, είχε διαβάσει όμως ότι εκείνος είχε πει πως «ένας καλοφαγάς πρέπει να είναι καλός άνθρωπος. Γιατί ένας καλοφαγάς πρέπει να έχει καλή πέψη και η καλή πέψη εξαρτάται από την καθαρή συνείδηση».  Αν ο Τσόρτσιλ ένιωθε ότι είχε καθαρή συνείδηση προφανώς και το ήξερε μόνο ο ίδιος και οι δικοί του άνθρωποι.

Αυτό όμως που δεν αμφισβητήθηκε ποτέ είναι πως ήταν ένας καλοφαγάς από πεποίθηση που έπαιρνε συνήθως το πρωινό του στο κρεβάτι, ενώ δεν ταξίδευε ποτέ χωρίς το μαξιλάρι του και τη μεταξωτή μάσκα για τα μάτια του. Ομοίως για το πρωινό του ήταν ξεκάθαρο στους συνεργάτες του ότι θα είχε χυμό πορτοκάλι από το μπουκάλι και όχι φρεσκοστυμμένο, καφέ με το γάλα στο πλάι για να το προσθέσει ο ίδιος, ψωμί με μαρμελάδα και απαραιτήτως δύο αυγά ποσέ.

Το σάντουιτς απ’ όλα του Έλβις Πρίσλει

Το πρωινό ενός βασιλιά πρέπει να είναι λουκούλλειο, γι’ αυτό και το πρώτο γεύμα της ημέρας του Έλβις Πρίσλεϊ περιλάμβανε κατά κανόνα το αγαπημένο του σάντουιτς.

Αυτό αποτελούνταν από δύο πλούσιες φέτες ψωμί με τραγανό μπέικον, φυστικοβούτηρο, μέλι και μπανάνα, όλα μαζί ψημένα στο τηγάνι μέσα σε λίπος από μπέικον και βούτυρο.

Η μπριζόλα και τα αυγά του Μοχάμεντ Άλι

Αν είχατε μόλις προπονηθεί και στη συνέχεια μπαίνατε στο ρινγκ για να παλέψετε με τον Τζορτζ Φόρμαν, όπως έκανε ο Μοχάμεντ Άλι το 1974, πιθανότατα θα πεινούσατε αρκετά για να φάτε τις δύο μπριζόλες και τα 12 αβγά. που λέγεται ότι έφαγε εν ριπή οφθαλμού το επόμενο πρωί.

Αν πάλι δεν έχετε να αγωνιστείτε σε κανέναν διεθνή αγώνα πυγμαχίας, η μπριζόλα μαζί με ένα αυγό θεωρείται βέβαιο ότι θα σας χορτάσει και θα κρατήσει την ενέργεια σας στα ύψη όλη την ημέρα.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024