Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα δεδομένα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για τους τελικούς

Τα δεδομένα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για τους τελικούς

Το reset είναι απαραίτητο για το restart

Λίγες ώρες απομένουν για τον πρώτο τελικό των «αιωνίων» Κυριακή βράδυ στο ΣΕΦ.  Οι στοιχηματικές εταιρίες αντιμετωπίζουν στοιχηματικά τον Παναθηναϊκό σαν…Κολοσσό Ρόδου ή Απόλλωνα Πατρών δίνοντας αποδόσεις στο 7 και στο 8 για το «διπλό» !

Ναι υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού είναι ξεχωριστό. Στο ίδιο γήπεδο τον Νοέμβριο του 2021 οι Πράσινοι είχαν φύγει με το «διπλό» και αυτή ήταν η τελευταία ήττα των πρωταθλητών εδώ και τόσο καιρό έχοντας ξεπεράσει τις 50 συνεχόμενες νίκες στις ελληνικές διοργανώσεις.

Ακόμα και εφέτος αυτός ο προβληματικός Παναθηναϊκός έφτασε να έχει σούτ για τη νίκη στο ΣΕΦ (το έχασε ο Μπέικον) και να χάνει στο τέλος και στο ΟΑΚΑ χάνοντας και τα δύο παιχνίδια στην κανονική περιοδο με ένα καλάθι διαφορά το καθένα.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός μετράει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ένα απίστευτο σερί (μοναδικό στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο αντιπάλων) νικών που έχει φτάσει στο 13-0 επί των Πράσινων μετά από εκείνη τη νίκη τους τον Νοέμβριο του 2021.

Όμως απαραίτητο και για τους δύο αντιπάλους είναι να κάνουν ένα…reset στη μέχρι τώρα σεζόν, επιχειρώντας ένα ξεχωριστό restart από τους τελικούς και έπειτα.

To χτύπημα του Γιούλ

Το απίστευτο σούτ του Σέρχιο Γιούλ που χάρισε το 11ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη βασίλισσα της Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης θα στοιχειώνει για χρόνια τους παίκτες και το προπονητικό τίμ του Ολυμπιακού ακόμα και μετά το τέλος της μεγάλης καριέρας τους.

Για ρωτήστε και τον Λόλο Σάϊνθ και τον Τζόρντι Βιγιακάμπα προπονητή και ηγέτη της Μπανταλόνα το 1992 όταν είδαν τον Σάσα Τζόρτζεβιτς και την Παρτίζαν με ένα «τρελό» τρίποντο να τους «κλέβει» το ευρωπαϊκό στη λήξη (71-70).  Η ακόμα και τον Γιόνας Καζλάουσκας και τον Αντρέι Κιριλένκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό της Πόλης το 1992 που τους σόκαρε το «πεταχτάρι» του Γιώργο Πρίντεζη (62-61).

Είναι απόλυτα λογικό ότι όσο συναρπαστικά θρίλερ και αν προσφέρει ο αθλητισμός την ίδια ώρα είναι πολύ «σκληρός» με τον ηττημένο που ιδιαίτερα εάν είναι καλύτερος μέσα στη χρονιά ή και στον τελικό ακόμα, το σόκ και η πίκρα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Οι Ερυθρόλευκοι όλα αυτά πρεπει να τα βάλουν στην ακρη και να επιχειρήσουν από τον πρώτο κιόλας τελικό να παίξουν το μπάσκετ που τους καθιέρωσε εφέτος χωρίς όμως να έχουν το μυαλό τους για παράδειγμα στο χαμένο τελικό της Ευρώπης. Εάν πχ δεν μπουν τα σούτ ή ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κοντά στο σκορ όσο το παιχνίδι πλησιάζει προς το τέλος, να μην αγχωθούν και να μην κάνουν παραλληλισμούς με τη Ρεάλ (δεδομένου ότι και οι Πράσινοι αναμένεται να επιστρατεύσουν την άμυνα ζώνης για κάποιο διάστημα).

Επίσης το 13-0 δεν παίζει μπάσκετ και πρέπει επίσης να μπει στο ντουλάπι των αναμνήσεων και να μην υπάρχει στο παρκέ πριν το τζάμπολ στο μυαλό των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα που αυτή τη φορά – σε σχέση με τον τελικό της Ευρωλίγκας – θα έχουν και δεύτερη (και τρίτη) ευκαιρία σε περίπτωση ήττας.

Εποχή Αταμάν

Αν πάμε στον Παναθηναϊκό όλοι σχεδόν (όσον αφορά τον κόσμο) ασχολείται με την νέα σεζόν με Αταμάν, δικό του γήπεδο και μεγάλες μεταγραφές με την ελπίδα για άμεση επιστροφή στις μεγάλες δόξες του παρελθόντος. Η αγωνιστική χρονιά μέχρι τώρα από την άλλη πλευρά ήταν μια οικονομική και αγωνιστική καταστροφή με τραγικά αποτελέσματα (προτελευταίος στην Ευρωλίγκα, χαμένος τελικός σούπερ καπ και ημιτελικός κυπέλλου από Ολυμπιακό, ρεκόρ δεκαετιών στις ήττες στην κανονική περίοδο).

Όλα αυτά πρέπει να…σβηστούν και το παρελθόν και το μέλλον να μπουν λίγο στο ψυγείο ενόψει τελικών και αν θέλει η ομάδα του Χρήστου Σερέλη να μείνει και να είναι ανταγωνιστική παρά τα σημαντικά προβλήματά της.

Και για τους δύο μεγάλους αντιπάλους το…παρελθόν και το μέλλον μπορούν να περιμένουν ακόμα.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024