Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταγγέλλει ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου στη Ροδόπη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταγγέλλει ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου στη Ροδόπη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε σε συνέντευξή του ότι δεν γίνεται μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων.

Για ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εκλογές της 21ης Μαΐου στη Ροδόπη κάνει λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του.

Θυμίζουμε ότι Άκης Σκέρτσος σε δική του τοποθέτηση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αναρωτηθεί τους λόγους που επικράτησε της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη θέτοντας στο στόχαστρο του τον υποψήφιο βουλευτή από την μειονότητα, Οζγκιούρ Φερχάτ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», σε ερώτηση σχετικά με καταγγελίες για έξωθεν παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία, απάντησε: «Στη Ροδόπη υπήρξε όντως ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού Προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Και αυτό είναι πρόβλημα. Δεν γίνεται μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει ανοιχτά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων που αναφέρονται στο τουρκικό Προξενείο κι όχι στην ελληνική συνταγματική έννομη τάξη. Είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως το κόμμα που τον επέλεξε, καθώς καθίσταται συμμέτοχο στην ανάμειξη ενός άλλου κράτους στα εσωτερικά της Ελλάδας. Και προσοχή: δεν μιλώ για όλους τους μειονοτικούς βουλευτές, ούτε για όλη τη μουσουλμανική μειονότητα».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι: «Έχω, άλλωστε, στηρίξει τη θρησκευτική μειονότητα, στα βήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έκανε πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν ίσες ευκαιρίες με τους συμπολίτες τους χριστιανούς και κάνουμε ό,τι χρειάζεται γι’ αυτό. Κάποιοι, όμως, θέλουν να τους αντιμετωπίζουν ως μοχλούς για να δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους».

Η ανάρτηση του υποψήφιου της ΝΔ, Τάσου Χατζηβασιλείου

Σε ανάρτηση για το θέμα προχώρησε και ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου. Σε αυτή αναφέρει ότι: «Ο υποψ. βουλευτής @syriza_gr στη Ροδόπη Οζγκιούρ Φερχάτ παρέστη προκλητικά σε εκδήλωση της παράνομης «Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης», μαζί με τον ψευδομουφτή και τον Τούρκο πρόξενο. Ποιοι παίζουν παιχνίδια με τη μειονότητα; Ως πότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να σιωπά;».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024