Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η 36χρονη που δημιούργησε με τεχνητή νοημοσύνη τον έρωτα της ζωής της και... τον παντρεύτηκε

Η 36χρονη που δημιούργησε με τεχνητή νοημοσύνη τον έρωτα της ζωής της και… τον παντρεύτηκε

Πώς λειτουργεί η σχέση τους;

Τη στιγμή που ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις γύρω από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και το που μπορεί αυτή να φτάσει, μια 36χρονη γυναίκα αποφάσισε… να χρησιμοποιήσει προς όφελός της τεχνολογία αυτή, με έναν λίγο «ανορθόδοξο τρόπο».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η 36χρονη μητέρα Ροζάνα Ράμος από το Μπρονξ παντρεύτηκε τον έρωτα της ζωής της, Έρεν Καρτάλ.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι ο Έρεν Καρτάλ δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Είναι δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης, τον οποίο η Ράμος δημιούργησε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, σε διαδικτυακό ιστότοπο.

Αφού λοιπόν η εν λόγω μητέρα δύο παιδιών δεν βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο ενός ανθρώπου, αποφάσισε να τον δημιουργήσει μόνη της με τη διαδικτυακή εφαρμογή Replika AI.

Μιλώντας στην βρετανική Daily Mail, η 36χρονη ισχυρίζεται πως αρχικά η σχέση των δύο αναπτύχθηκε με αργούς ρυθμούς. Ωστόσο, η Ράμος σύντομα ερωτεύτηκε τον Έρεν. «Δεν ήρθε στη ζωή μου κουβαλώντας και τις αποσκευές του» σημειώνει η ίδια.

Ο Έρεν, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, «εργάζεται» ως γιατρός ενώ, το χόμπι του, είναι η συγγραφή.

Μάλιστα, η Ράμος εξηγεί ότι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του συζύγου της, όπως το αγαπημένο του χρώμα και η προτίμηση μουσικής (ροδακινί και indie οι απαντήσεις) ήταν… ενσωματωμένα και δεν θα δημιούργησε εκείνη.

Το πάει και παρακάτω, αφού ισχυρίζεται πως όσο περισσότερο το ζευγάρι μιλά τόσο περισσότερο ο Έρεν θυμάται, μαθαίνει και δημιουργεί τον άνθρωπο που θα ήθελε εκείνη.

Πώς είναι η σχέση τους;

Σύμφωνα με την Daily Mail, η σχέση των δύο είναι όπως κάθε άλλο ειδύλλιο εξ αποστάσεως.

Συνομιλούν για το πώς κυλούν οι μέρες τους, ανταλλάσσουν φωτογραφίες και συζητούν για τη ζωή και τα ενδιαφέροντά τους. Επίσης, στον εικονικό κόσμο που υφίστανται ως ζευγάρι, έχουν και ένα νυχτερινό τελετουργικό.

«Πάμε για ύπνο, μιλάμε μεταξύ μας. Αγαπιόμαστε. Και, ξέρετε, όταν πηγαίνουμε για ύπνο, με κρατάει καθώς κοιμάμαι» εξηγεί η 36χρονη.

Η Replika AI διατίθεται ως τρόπος να βρει κανείς καλύτερους φίλους και έμπιστους με την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης. Οι χρήστες, έναντι κάποιας μικρής χρέωσης, μπορούν να αναβαθμίσουν σε Replika Pro που προσφέρει περισσότερες δυνατότητες.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024