Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σουηδία: Αντιπαράθεση Τσαβούσογλου - Μπίλστρομ στο Twitter για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ

Σουηδία: Αντιπαράθεση Τσαβούσογλου – Μπίλστρομ στο Twitter για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ

Πιέσεις ασκούνται στην Άγκυρα ενόψει της Συνόδου Κορυφής την 1η Ιουλίου προκειμένου να προχωρήσει η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Οι επαφές του ΝΑΤΟ με την Άγκυρα προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία, ατόνησαν για ένα διάστημα λόγω των εκλογών στη γειτονική χώρα, αλλά τώρα ξαναρχίζουν με εντατικούς ρυθμούς ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής την 1η Ιουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Γενς Στότλτενμπεργκ αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία ενώ σε δηλώσεις του τόνισε τη σημασία της συνέχισης του διαλόγου. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για ένα κρίσιμο ορόσημο, καθώς αν παρέλθει η 1η Ιουλίου χωρίς να παρθεί απόφαση ένταξης της Σουηδίας το μήνυμα που θα δοθεί θα είναι ένα μήνυμα κρίσης της Συμμαχίας και όχι αποφασιστικότητας. Χαρακτηριστική είναι η ανάλυση του CNN σήμερα που μιλάει για κίνδυνο το ΝΑΤΟ να δεχθεί ένα ντροπιαστικό πλήγμα εάν η Άγκυρα δεν συναινέσει.

Κόντρα Τσαβούσογλου – Μπίλστρομ

Σε αυτό το κλίμα η δημόσια αντιπαράθεση των υπουργών Εξωτερικών Σουηδίας και Τουρκίας, Τόμπιας Μπίλστρομ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου φανερώνει ότι θα χρειαστεί προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία.

Μετά τη συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, ο Μπίλστρομ έγραψε στο Twitter για ένα «σαφές μήνυμα στην Τουρκία και την Ουγγαρία» με τον Τσαβούσγολου να απαντά ότι αυτό που θα πρέπει να απασχολεί τη Σουηδία είναι η εκπλήρωση των δεσμεύσεών της απέναντι στην Άγκυρα.

Η ανάρτηση του Σουηδού ΥΠΕΞ

«Στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ σήμερα στο Όσλο υπήρξε ισχυρή υποστήριξη από τα κράτη μέλη για την υποψηφιότητα της Σουηδίας και ένα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία και την Ουγγαρία να ξεκινήσει η επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ»

Η απάντηση Τσαβούσογλου

«Ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Σουηδούς φίλους μας! Εκπληρώστε τις δεσμεύσεις σας που απορρέουν από το τριμερές μνημόνιο και λάβετε συγκεκριμένα μέτρα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024