Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λουκασένκο: «Το λάθος μας είναι ότι δεν τελειώσαμε την Ουκρανία το 2014»

Λουκασένκο: «Το λάθος μας είναι ότι δεν τελειώσαμε την Ουκρανία το 2014»

Τα συγκεκριμένα σχόλια δείχνουν πως ο Λευκορώσος πρόεδρος έχει μετατραπεί πλήρως σε μαριονέτα του Πούτιν,

Σε ένα κρεσέντο προκλήσεων κατέφυγε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας και σύμμαχος του Βλαντιμιρ Πούτιν, Αλεξάντερ Λουκασένκο σχολιάζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία υποστήριξε πως το μόνο λάθος της Ρωσίας είναι πως «δεν τελείωσε την Ουκρανία νωρίτερα».

«Το μόνο λάθος που κάναμε με τη Ρωσία είναι πως δεν λύσαμε το θέμα αυτό (της Ουκρανίας) την περίοδο 2014-15, όταν η Ουκρανία δεν είχε στρατό και ήταν απροετοίμαστη», δήλωσε ο Λευκορώσος πρόεδρος σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.

O Λουκασένκο αναφέρθηκε ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο στην παράνομη εισβολή και προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και από μαχητές που υποστηρίζει το Κρεμλίνο.

Το παραπάνω σχόλιο του Αλεξάντερ Λουκασένκο, σύμφωνα με το Μινσκ έγινε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, έναν περιφερειακό διεθνή οργανισμό στον οποίο συμμετέχουν χώρες ανήκουν στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, που σχηματίστηκαν μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Τα συγκεκριμένα σχόλια δείχνουν πως ο Λευκορώσος πρόεδρος έχει μετατραπεί πλήρως σε μαριονέτα του Πούτιν, με τον οποίο οι σχέσεις έχουν περάσει από περιόδους αγάπης και μίσους τις σχεδόν τρεις δεκαετίες που βρίσκεται στην εξουσία.

Ωστόσο αφότου το Κρεμλίνο τον βοήθησε στις ογκώδεις διαδηλώσεις του 2020, έχει βοηθήσει τη Ρωσία κατά την εισβολή στην Ουκρανία και έχει συμφωνήσει να έχει ρωσικά πυρηνικά στο έδαφος της χώρας του.

«Το μόνο λάθος που κάναμε ήταν ότι δεν λύσαμε το θέμα το 2014-2015 όταν οι Ουκρανοί δεν είχαν στρατό»

Στην ομιλία του ο Λουκασένκο αναφέρθηκε στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το βλέπαμε να έρχεται» και συμπλήρωσε λέγοντας πως εάν δεν είχε ξεκινήσει ο πόλεμος πέρυσι «θα ξεκινούσε αύριο αλλά με χειρότερες συνθήκες για τη Ρωσία και τη Λευκορωσία».

«Το μόνο λάθος που κάναμε ήταν ότι δεν λύσαμε το θέμα το 2014-2015 όταν οι Ουκρανοί δεν είχαν στρατό. Θέλαμε να λύσουμε ειρηνικά το θέμα. Ωστόσο, χρησιμοποιήσαμε αυτόν τον χρόνο για να εξελίξουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας και να είναι έτοιμες για μάχη», κατέληξε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024