Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές: Στα επίπεδα του 41% η ΝΔ, ενίσχυση για τα μικρά κόμματα

Εκλογές: Στα επίπεδα του 41% η ΝΔ, ενίσχυση για τα μικρά κόμματα

Όπως σημείωσε ο Στράτος Φαναράς, τα μικρά κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής στις κάλπες της 21ης Μαΐου θα ενισχυθούν και θα περάσουν το όριο του 3%.

Περισσότερα κόμματα αναμένεται να έχει η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 25 Ιουνίου, καθώς οι εταιρείες δημοσκοπήσεων καταγράφουν άνοδο των κομμάτων που έμειναν οριακά εκτός.

Έτσι, όπως σημείωσε ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, κόμματα όπως η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας φαίνεται πως θα περάσουν άνετα το όριο του 3% και η επόμενη Βουλή θα είναι τουλάχιστον επτακομματική.

Πάνω από 40% η ΝΔ

Την ώρα που τα κόμματα διαμορφώνουν την στρατηγική τους θέτοντας νέα διλήμματα και επιχειρώντας να προσελκύσουν δυσαρεστημένους ψηφοφόρους αλλά και όσους αμφιταλαντεύονται σχετικά με το τι θα ψηφίσουν, φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία παγιώνει τα ποσοστά της άνω του 40%, φτάνοντας ακόμα και στο 41%.

«Το σημείο εκκίνησης δείχνει πως η ΝΔ θα κρατήσει τα ποσοστά της πρώτης κάλπης και θα είναι στο 41%. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στα ίδια ποσοστά όπως και το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο κ. Φαναράς.

«Με αυτά τα δεδομένα η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία με 162 έδρες. Ακόμα και εάν μπουν τα μικρά κόμματα, η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία και δεν θα επηρεαστεί. Μπορεί η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων να μειωθεί ακόμα περισσότερο. Το πρόβλημα εδώ είναι πως η αντιπολίτευση είναι σαν κατακερματισμένο τοπίο», είπε ο πολύπειρος πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis.

«Η Πλεύση παίρνει και από ΣΥΡΙΖΑ και από ΜέΡΑ25 αλλά και από τον χώρο των μικρότερων αριστερών κομμάτων» συμπλήρωσε ο κ. Φαναράς.

Την ίδια ώρα, ένα ποσοστό 3,8% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στις 8,5 μονάδες.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024