Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νόνικα Γαληνέα: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ στην ηθοποιό

Νόνικα Γαληνέα: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ στην ηθοποιό

Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε στην ταινία «Η Λεωφόρος του Μίσους», όπου εμφανίζεται να τραγουδά με την φωνή της Τζένης Βάνου, ενώ το 1971 συμμετείχε στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην «Κόρη του Ήλιου».

Σε ηλικία 85 ετών άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Παρασκευής (6/2) η Νόνικα Γαληνέα. Η αγαπημένη ηθοποιός «έφυγε», αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη καλλιτεχνική παρακαταθήκη, μια λαμπερή διαδρομή με πολλούς ρόλους, συνεργασίες, μεταφράσεις βιβλίων, πνευματικό έργο.

Μια ζωή πλήρης από έρωτες, φίλους, ταξίδια. Ήταν τρυφερή μητέρα, αγαπημένη γιαγιά και στοργική προγιαγιά, έχοντας τρεις κόρες, τρία εγγόνια και μία δισέγγονη, που στάθηκαν στο πλευρό της μέχρι την τελευταία στιγμή της.

Τη Νόνικα Γαληνέα αποχαιρέτησε με μια πολύ συγκινητική ανάρτηση η Φίνος Φιλμ.

«Σήμερα λέμε αντίο στην αγαπημένη Νόνικα Γαληνέα, που «έφυγε» λίγο πριν γιορτάσει τα 85 της χρόνια. Με ιδιαίτερη παιδεία, αριστοκρατική ομορφιά και πολύπλευρο ταλέντο, υπηρέτησε το ελληνικό θέατρο για πάνω από 50 χρόνια, μέσα από εκλεκτά έργα και συνεργασίες με ιερά τέρατα της σκηνοθεσίας και της υποκριτικής τέχνης.

Η κινηματογραφική της πορεία αν και δεν ήταν μεγάλη, αφού το πάθος της ήταν πάντα το θέατρο και οι μεταφράσεις θεατρικών έργων, κατάφερε να αφήσει και εκεί το στίγμα της. Το ντεμπούτο της έγινε στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Η Λεωφόρος του Μίσους» (1968), όπου εμφανίζεται να τραγουδά με την φωνή της Τζένης Βάνου, ενώ το 1971 συμμετείχε στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η Κόρη του Ήλιου». Αξιοσημείωτος ρόλος και πολύ αγαπητός στο κοινό ήταν στην ταινία «Η Κόμησσα της Κέρκυρας» (1972) πλάι στην Ρένα Βλαχοπούλου.

Σήμερα θα ανταμώσει με τον Αλέκο της.

Καλό ταξίδι».

Η ανάρτηση της Φίνος Φιλμ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024