Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στη Χίο - Αρνούνται τη βοήθεια οι Τούρκοι ναυτικοί

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στη Χίο – Αρνούνται τη βοήθεια οι Τούρκοι ναυτικοί

Στην περιοχή της σύγκρουσης έχουν φτάσει και τουρκικά σκάφη – Αρνούνται τη βοήθεια οι Τούρκοι ναυτικοί

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή μετά τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Χίου το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στη σύγκρουση που σημειώθηκε μεταξύ δύο φορτηγών πλοίων -σημαίας Βανουάτου και Σιγκαπούρης- στη θαλάσσια περιοχή βόρεια – βορειοδυτικά της Χίου, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ανάμεσα στα 32 μέλη των πληρωμάτων.

Από κοντά η Τουρκία

Ωστόσο είναι έντονο το διπλωματικό ενδιαφέρον, καθώς το περιστατικό σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα, με την Τουρκία να ζητά να επέμβει λόγω του γεγονότος ότι στο ένα από τα πλοία βρίσκονται Τούρκοι ναυτικοί.

Ειδικότερα, στο φορτηγό πλοίο «ΑΝΤ» σημαίας Βανουάτου, επιβαίνουν 10 Τούρκοι, ένας Γεωργιανός και ένας Αζέρος, με τις τουρκικές Αρχές να στέλνουν άμεσα στην περιοχή δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής που παρακολουθούν διακριτικά την επιχείρηση των ελληνικών Αρχών.

Σε επίπεδο βοήθειας από ελληνικής πλευράς, πέρα από τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος και τα εναέρια μέσα, σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται και ρυμουλκά σε περίπτωση που χρειαστεί να βοηθήσουν το φορτηγό πλοίο «ΑΝΤ», το οποίο έχει ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Σύμφωνα με το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου δεν τίθεται θέμα βύθισής του, ενώ ο πλοίαρχος σε συνομιλία του με το αρμόδιο λιμεναρχείο υποστήριξε ότι θα μπορέσει με ιδία μέσα να κατευθυνθεί προς το πλησιέστερο λιμάνι της Τουρκίας. Από ελληνικής πλευράς, σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή το συνεδεύουν μέχρις ότου βγει εκτός της περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης των ελληνικών Αρχών.

Κανένα πρόβλημα στο δεύτερο πλοίο

Στο άλλο πλοίο, σημαίας Σιγκαπούρης, στο οποίο το πλήρωμα αποτελείται από Φιλλιπινέζους και Ρουμάνους ναυτικούς, δεν έχουν σημειωθεί ζημιές και αναμένεται να συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του.

Υπενθυμίζεται ότι και τα δύο πλοία ήταν κενά φορτίου την ώρα του ατυχήματος, ενώ δεν προκλήθηκε κάποια μόλυνση στα ύδατα.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024