Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγνωστοι μαχαίρωσαν 17χρονο για να τον ληστέψουν στο Ελληνικό

Αγνωστοι μαχαίρωσαν 17χρονο για να τον ληστέψουν στο Ελληνικό

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Δύο άγνωστοι δράστες προσπάθησαν να ληστέψουν 17χρονο, χθες το βράδυ, στην περιοχή του Ελληνικού, και όταν αντιστάθηκε τον μαχαίρωσαν.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, πλησίασαν τον ανήλικο, λίγο μετά τις 22:00, στη συμβολή της λεωφόρου Ιασονίδου με την οδό Ριζούντος, και τον ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού.

Στη συνέχεια, προσπάθησαν να του αφαιρέσουν το κινητό τηλέφωνό του και τα χρήματα που είχε πάνω του. Εκείνος, όμως, αντιστάθηκε και τότε οι άγνωστοι τον μαχαίρωσαν στην κοιλιά, ενώ αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Νοσηλεύεται στο «Λαϊκό»

Ο 17χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, και περαστικοί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Λαϊκό», όπου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, που εικάζεται ότι έχουν κάνει κι άλλες ληστείες στην περιοχή, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Θύματα ληστείας ανήλικοι στην Ηλιούπολη

Τα περιστατικά ληστείας με θύματα ανήλικους, έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας προβληματισμό.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ανήλικοι έπεσαν θύματα ληστείας στην Ηλιούπολη. Δράστες ήταν ένας 15χρονος και ένας 18χρονος που συνελήφθησαν. Και οι δύο κατηγορούνται για ληστείες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου λίγο μετά τη διάπραξη ληστείας εις βάρος δύο ανήλικων.

Συγκεκριμένα οι δύο δράστες με την απειλή σιδερογροθιάς αφαίρεσαν από τα δύο παιδιά τα κινητά τους τηλέφωνα, ένα ασύρματο ηχείο και διέφυγαν.

Οι ανήλικοι κάλεσαν την Αστυνομία και μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκε ο 18χρονος σε κοντινό σημείο, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ληστείας.

Μετά από έρευνα στην κατοχή του και σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν 2 σιδερογροθιές και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ. Επιπλέον βρέθηκαν και τα κλοπιμαία από τους ανήλικους τα οποία και επιστράφηκαν.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης επετεύχθη η ταυτοποίηση και σύλληψη και του 15χρονου κατηγορούμενου.

Επιπλέον εξιχνιάστηκε 1 ληστεία που έλαβε χώρα την 30-5-2023 στην Ηλιούπολη, όπου οι κατηγορούμενοι από κοινού με 2 ακόμα άτομα, με την απειλή σφυριού αφαίρεσαν τα κινητά τηλέφωνα 3 ανηλίκων, τραυματίζοντας ελαφρά έναν εξ αυτών στην προσπάθεια του να αντισταθεί.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024