Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Η αδελφή του Κιμ προαναγγέλλει νέες προσπάθειες εκτόξευσης δορυφόρου

Βόρεια Κορέα: Η αδελφή του Κιμ προαναγγέλλει νέες προσπάθειες εκτόξευσης δορυφόρου

Υπενθυμίζοντας ότι οι ΗΠΑ και άλλα κράτη διαθέτουν «χιλιάδες δορυφόρους», η αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας απέρριψε τις επικρίσεις για την προσπάθεια της χώρας της ν’ αποκτήσει στρατιωτικό αναγνωριστικό δορυφόρο.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και αξιωματούχος με επιρροή, τόνισε πως ο πρώτος στρατιωτικός δορυφόρος αναγνώρισης της χώρας της θα τεθεί σε τροχιά σύντομα, συμπληρώνοντας πως οι προσπάθειες ενίσχυσης των μέσων επιτήρησης των ένοπλων δυνάμεων πρέπει να εντατικοποιηθούν.

Οι «εχθροί» της χώρας «φοβούνται» διότι η Πιονγιάνγκ θ’ αποκτήσει «εξαίρετα μέσα αναγνώρισης και συλλογής πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου αναγνωριστικού δορυφόρου», έκρινε, προσθέτοντας ότι «έχουμε επίγνωση του γεγονότος πως πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερες προσπάθειες για ν’ αποκτήσουμε μέσα αναγνώρισης», σύμφωνα με το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Οι δηλώσεις της ακολουθούν την αποτυχημένη προσπάθεια που έκανε χθες Τετάρτη η Βόρεια Κορέα να θέσει δορυφόρο σε τροχιά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η κυρία Κιμ απέρριψε τις επικρίσεις σε διεθνές επίπεδο για την προσπάθεια της χώρας της ν’ αποκτήσει στρατιωτικό αναγνωριστικό δορυφόρο, κρίνοντας πως όσοι προβαίνουν σε αυτές «φάσκουν κι αντιφάσκουν», καθώς όπως υπενθύμισε οι ΗΠΑ και άλλα κράτη διαθέτουν «χιλιάδες δορυφόρους».

Καταδικάζουν οι ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδίκασε «σθεναρά» χθες Τετάρτη την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου με σκοπό να τεθεί σε τροχιά στρατιωτικός δορυφόρος από τη Βόρεια Κορέα, καθώς «αυξάνει τις εντάσεις» στην περιοχή.

Η κίνηση «εγείρει κίνδυνο αποσταθεροποίησης της κατάστασης ασφαλείας στην περιφέρεια και πέραν αυτής», σημείωσε σε δελτίο Τύπου ο Aνταμ Χοτζ, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της προεδρίας των ΗΠΑ.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024