Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί θα τα πάρει όλα αυτό το καλοκαίρι ο Μίλτος Τεντόγλου

Γιατί θα τα πάρει όλα αυτό το καλοκαίρι ο Μίλτος Τεντόγλου

«Πιστεύω ότι αυτή τη σεζόν θα είμαι αήττητος. Δεν θα χάσω ούτε έναν αγώνα. Και θα κάνω μια μεγάλη επίδοση ελπίζω στο Παγκόσμιο. Την περιμένω να έρθει»

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι έτοιμος να απογειωθεί το απόγευμα της Κυριακής έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο Piraeus Street Long Jump που θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε ζωντανή μετάδοση από το MEGA στις 18.30!

Ο Ολυμπιονίκης του μήκους μιλώντας για τη συμμετοχή του στο συγκεκριμένο ξεχωριστό αγώνα,  στην εκπομπή του MEGA «Super Μπάλα του Σαββάτου» έκανε μία δήλωση που συζητήθηκε αρκετά και διέφερε από όσα μας έχει μάθει έως τώρα, ο συνήθως εγκρατής και μαζεμένος Μίλτος.

«Πιστεύω ότι αυτή τη σεζόν θα είμαι αήττητος. Δεν θα χάσω ούτε έναν αγώνα. Και θα κάνω μια μεγάλη επίδοση ελπίζω στο Παγκόσμιο. Την περιμένω να έρθει», είπε ο Τεντόγλου πηγαίνοντας κόντρα στον… ίδιο του εαυτό καθώς έως τώρα απέφευγε τα μεγάλα λόγια.

Κάνοντας, όμως, μία εις βάθος ανάλυση της πορείας του τα τελευταία χρόνια, καταλαβαίνεις ότι ούτε καβάλησε το καλάμι, ούτε πήραν τα μυαλά του αέρα!

Απλώς ο Μίλτος Τεντόγλου πλέον δεν έχει αντίπαλο στο μήκος και το μόνο που πρέπει ενδεχομένως να φοβάται, είναι ο… κακός του εαυτός.

Δίχως αντίπαλο…

Αν γυρίσουμε στο 2022 o Eλληνας πρωταθλητής έκλεισε τη χρονιά με την καλύτερη επίδοση στον κόσμο 8.52, αφήνοντας πίσω του τον Ελβετό Ehammer με 8.45 και τον Ινδό Sreeshankar που έκανε 8.36, επίδοση που ήταν ρεκόρ στη χώρα του.

Τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, το 2021, ο Μίλτος είχε και πάλι την καλύτερη επίδοση της χρονιάς, με 8.60, που είναι και το ατομικό του ρεκόρ! Ο σπουδαίος Κουβανός Εchevarria έμεινε 10 πόντους πίσω και ο Αμερικανός Harrison 13!

Πέρα από την κορυφαία επίδοση της χρονιάς, σαρώνει τις πρώτες θέσεις σε όλους τους αγώνες που λαμβάνει μέρος. Το 2022 σε 17 αγώνες, είχε δύο δεύτερες, μία τρίτη θέση και φυσικά 14 νίκες!

Υπέροχος και το 2021 όταν είχε επτά νίκες και μία δεύτερη θέση στους αγώνες που έλαβε μέρος. Και στη δεύτερη θέση κατετάγη στον προκριματικό του μήκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου έκανε ένα μόνο άλμα στα 8.22, ξεπερνώντας το όριο πρόκρισης (8.16) και δεν χρειάστηκε να δοκιμάσει ξανά! Στον τελικό φυσικά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με ένα εξαιρετικό άλμα στο τέλος του αγώνα, με 8.41.

Σταθερός στα μεγάλα άλματα

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ιδιαίτερα σταθερός και στις υψηλές επιδόσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους 17 αγώνες του ανοιχτού στίβου την περασμένη χρονιά, στους 10 είχε επίδοση πάνω από τα 8 μέτρα και 20 εκατοστά, κάτι που δεν κατάφερε κανένας αντίπαλος του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 15 καλύτερες επιδόσεις του 2022, ο Μίλτος είχε τις επτά, καθώς μετά το κορυφαίο 8.52, είχε άλματα στα 8.42, 8.36, 8.32, 8.31 (δύο φορές) και 8.27. Πραγματικά εξωπραγματικές επιδόσεις που δεν μπορεί να πετύχει κανείς άλλος αθλητής αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Τα έχει πάρει όλα…

Η υπερβολική σιγουριά λοιπόν που νιώθει ο Ολυμπιονίκης μας, δεν είναι λοιπόν τυχαία, ούτε και χωρίς λόγο. Αν προσθέσουμε σε όλα τα προηγούμενα ότι ο Τεντόγλου είναι πέντε συνεχόμενες φορές Πρωταθλητής Ευρώπης από το 2018 και μετά, δύο στον ανοιχτό και τρεις στον κλειστό (ο μοναδικός άλτης στην ιστορία που το έχει καταφέρει), Παγκόσμιος Πρωταθλητής κλειστού στίβου το 2022 στο Βελιγράδι, δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού το 2022 στο Ορεγκον και κάτοχος του «διαμαντιού» το 2022 στο Diamond League, τότε καλά κάνει και δηλώνει ότι θα τερματίσει αήττητος τη χρονιά.

Ηδη η σεζόν ξεκίνησε αρκετά ζεστά με ένα άλμα στα 8.26 στην Κύπρο, στην πρεμιέρα του και τώρα ακολουθεί το Piraeus Street Long Jump και τον Αύγουστο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη, όπου όπως τόνισε, πάει μόνο για το χρυσό!

Αλλωστε είναι το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που λείπει από την τεράστια καριέρα του. Κι όλα αυτά, μόλις στα 25 χρόνια…

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024