Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κάλπη είναι άδεια τον Ιούνιο - Στόχος μου μια σταθερή, αυτοδύναμη κυβέρνηση

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κάλπη είναι άδεια τον Ιούνιο – Στόχος μου μια σταθερή, αυτοδύναμη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τη νέα εκλογική αναμέτρηση και τους στόχους της Νέας Δημοκρατίας.

Για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι κάλπες στην 25η Ιουνίου θα είναι άδειες, επιδιώκοντας να μην υπάρχει εφησυχασμός στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας παρά την ευρεία νίκη στις πρώτες εκλογές.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο «Πρωινό» του Ant1, τόνισε ότι λέει σε όσους του φωνάζουν «είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός» ότι είναι υποψήφιος πρωθυπουργός και πώς αν θέλουν να είναι ξανά πρωθυπουργός πρέπει να ψηφίσουν όλοι και να μην πάνε στην παραλία.

Δείτε τη συνέντευξη Μητσοτάκη στο «Πρωινό»

Ευθύνη φέρνει η πρώτη νίκη της ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «το αποτέλεσμα της κάλπης του Μαΐου δημιουργεί αίσθηση ευθύνης».

«Πιστεύω ότι θα πάμε καλά και στις εκλογές αυτές αλλά δημιουργείται μεγαλύτερη ευθύνη όταν σε ψηφίζουν περισσότεροι από ό,τι στις προηγούμενες εκλογές», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια έστειλε νέο μήνυμα κατά του εφησυχασμού. «Κράτησα για τον εαυτό μου και την οικογένειά μου την ικανοποίηση για τη μεγάλη νίκη. Ξέρω καλά πόσο εύκολο να εφησυχάσει κανείς. Το σκορ δεν μετράει, η κάλπη είναι άδεια τον Ιούνιο και το λέω σε όλους. Δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου ούτε να καβαλήσει το καλάμι ούτε να ξεφύγει», είπε.

Για το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου

«Πίστευα ότι μπορούμε να μεγαλώσουμε το ποσοστό του 2019 και είχα πει μετά τη νίκη εκείνη ότι επιτυχία μου θα είναι να αυξήσω τα ποσοστά στις επόμενες εκλογές. Ξεπεράσαμε και τις ψήφους του 2019 που είναι δύσκολο για μια κυβέρνηση μετά από 4 χρόνια. Δεν περίμενα τις 20 μονάδες διαφορά αλλά δεν κοίταζα τι κάνει η αντιπολίτευση», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο πήχης για μένα είναι να έχω μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν έκρυψα ότι θέλω μια σταθερή, αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δεν νομίζω ότι κανείς θα ήθελε μια ασταθή κυβέρνηση με πλειοψηφία 1, 2 ή 3 βουλευτών», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περισσότερες γυναίκες στο νέο υπουργικό Συμβούλιο

Για το επόμενο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα έχει περισσότερες γυναίκες, υπογραμμίζοντας ότι για μένα δεν παίζει ρόλο η σταυροδοσία και προσθέτοντας ότι μέσα στο σκεπτικό του είναι το rotation.

Η ιστορία με τις ρακές

Η συζήτηση στη συνέχεια πήγε στα… ποτά με αφορμή την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα έπινε μια μπίρα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, αλλά ο ίδιος του παραπονέθηκε ότι προτιμά τις ρακές.

Μάλιστα, στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια εμπειρία που είχε σε προεκλογική περιοδεία του 1989 όταν ακολούθησε τον πατέρα του, έπινε ότι και αυτός, αλλά το μεσημέρι… είχε καταρρεύσει. Από τότε δεν πίνει κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιοδειών.

«Στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση.

Για τις τουρκικές εκλογές

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τις τουρκικές εκλογές. Είπε ότι ούτε χάρηκε, ούτε λυπήθηκε για τη νίκη Ερντογάν αφού δεν θέλει να αναμειχθεί στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας.

Τόνισε, πάντως, με νόημα ότι «τον Ερντογάν τον γνωρίζω» και επισήμανε και πάλι ότι δεν είναι αφελής όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναφερόμενος σε ζητήματα που μπορεί να προκύψουν.

Για τη Μαρέβα Μησοτάκη και τα παιδιά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «συζητάω με τη Μαρέβα γιατί ξέρω ότι θα μου πει τη γνώμη της». «Η Μαρέβα έχει συναισθηματική νοημοσύνη», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «τα παιδιά μου δεν είναι ιδιαίτερα κοντά στην πολιτική», αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ασχοληθούν περισσότερο με την πολιτική στο μέλλον.

Τόνισε ότι δεν πρόκειται να τα ενθαρρύνει ή να τα αποθαρρύνει, αλλά θα τους βάλει την προϋπόθεση να έχουν δουλέψει πρώτα.

«Η μεγάλη ικανοποίηση μου είναι ότι η χώρα είναι καλύτερα από ό,τι ήταν», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είναι δύσκολο να με κοροϊδέψουν οι υπουργοί μου γιατί ξέρω καλά τα χαρτοφυλάκιά τους», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης

Μετά την πολιτική, τι;

«Θα ήθελα να κάνω πολλά πράγματα μετά την πολιτική. Θα μπορούσα να διδάσκω», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση για το πώς σκέφτεται τον εαυτό του μετά την πολιτική.

«Μπαίνοντας στην πολιτική, δεν φανταζόμουν ότι θα γίνω πρωθυπουργός», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Γκάζι θα πατήσουμε στη δεύτερη τετραετία»

Για τη δεύτερη τετραετία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «γκάζι θα πατήσουμε στη δεύτερη τετραετία» και «δεν θα πάμε αραχτά», επαναλαμβάνοντας ότι η ευθύνη είναι τώρα μεγαλύτερη μετά το αποτέλεσμα στις πρώτες κάλπες.

Για το ταξίδι στο Άγιο Όρος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα πάει στο Άγιο Όρος μαζί με τον γιο του, Κωνσταντίνο και σημείωσε ότι καταλαβαίνει αυτούς που λένε ότι αυτή η επίσκεψη μπορεί να έχει και πολιτική διάσταση, «όμως η Εκκλησία δεν πρέπει να μπλέκει» με την πολιτική, υπογράμμισε.

Για τα Τέμπη

«Σοκ» και «βαθιά τραυματική εμπειρία» χαρακτήρισε την τραγωδία των Τεμπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πρέπει να αποδοθεί ευθύνη σε όσους φταίνε. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη», είπε.

«Δική μου υποχρέωση είναι να εξασφαλίσω ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι άνθρωποι αυτοί έχασαν τα παιδιά τους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τραγωδία. Ό,τι και να πω, δεν θα είναι βάλσαμο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για δύο επίπεδα ευθύνης: τα ανθρώπινα λάθη και το συστημικό λάθος.

Για το κίνημα MeToo

«Είναι μεγάλη κατάκτηση για την ισότητα το κίνημα του MeToo» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν είναι αμερικανιά, ούτε μόδα» επισήμανε. «Είναι μια μεγάλη πρόοδος», τόνισε.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και για το bullying, ενώ επισήμανε ότι πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά την αξία της διαφορετικότητας.

Σε σχέση με το ζήτημα του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων είπε ότι θα γίνει «όταν η κοινωνία θα είναι έτοιμη να το αποδεχθεί».

«Για τη νέα γενιά αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Για τη Μύκονο και τις αυθαίρετες κατασκευές

«Εφαρμόσαμε τον νόμο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Μύκονο και τις αυθαίρετες κατασκευές. «Θα ξεκινήσουμε από τα μεγάλα ψάρια και όχι από τον μικρό» για να στείλουμε το σωστό μήνυμα, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο νόμος ισχύει για όλους», πρόσθεσε.

«Τήνος ή Κρήτη;»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλησε να διαλέξει ανάμεσα στους δύο προορισμούς, ενώ αποκάλυψε ότι την Τήνο την ανακάλυψε μέσω της συζύγου του Μαρέβας. «Αλλά η Κρήτη, είναι Κρήτη, είναι ο τόπος μου», σημείωσε.

Στη συνέχεια είπε ότι έχει κάνει δύο μπάνια μέχρι τώρα και ευχήθηκε να κάνει περισσότερα μετά τις εκλογές.

Για τις εκπομπές της τηλεόρασης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι μπορεί μια μη πολιτική εκπομπή να είναι πιο πολιτική από ένα πάνελ που πολιτικοί τσακώνονται για την «κουζίνα» της πολιτικής, αλλά δεν μπαίνουν σε θέματα που απασχολούν πολύ κόσμο, όπως αυτά που ανοίχτηκαν στη σημερινή συζήτηση.

Τέλος, επισήμανε ότι στοχεύει να επαναλάβει πολλές φορές το μήνυμα της ΝΔ πανελλαδικά, καθώς δεν πιστεύει ότι επειδή είπε κάτι μία φορά, αυτό μένει στον κόσμο.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024