Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές: Μηνύματα… μεθεπόμενης μέρας από Μητσοτάκη

Εκλογές: Μηνύματα… μεθεπόμενης μέρας από Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει τις εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς καναπέδες μη πολιτικών εκπομπών – Τα «ανοίγματα» και οι προειδοποιήσεις

Το μοντέλο της προεκλογικής εκστρατείας της προηγούμενης περιόδου στο σκέλος που αφορά αφενός τις εξορμήσεις σε πόλεις και χωριά για ομιλίες στο όρθιο με το μικρόφωνο στο χέρι (σε έναν κεντρικό πεζόδρομο ή μια πλατεία) αφετέρου με παρουσία σε τηλεοπτικούς καναπέδες στο πιο χαλαρό περιβάλλον μη πολιτικών εκπομπών διατηρεί αυτούσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Το Πρωινό» (ΑΝΤ1) δεν θα είναι η μοναδική της προεκλογικής σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη κλειδώσει αντίστοιχη εμφάνισή του προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Στόχος του Μητσοτάκη είναι προφανώς να κάνει από την αρχή «ανοίγματα» σε δύσκολα κοινά που δεν έχουν απαραίτητα ταύτιση με κάποιο κόμμα ή δεν παρακολουθούν καν στενά τις πολιτικές εξελίξεις. Και επιπλέον επιδιώκει να μεταφέρει τις πολιτικές θέσεις του μέσα από ένα λιγότερο «αυστηρό» σκηνικό. Αυτό αξιοποίησε ο ίδιος για να παραπέμψει και στη… μεθεπόμενη μέρα.

Αφότου μίλησε για τους εκλογικούς στόχους του ενόψει της 25ης Ιουνίου («το σκορ του πρώτου αγώνα δεν μετράει και το ματς δεν έχει κριθεί, δεν θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου να χαλαρώσει ούτε να καβαλήσει το καλάμι» είπε), υποστήριξε ότι ο ίδιος έχει διαμορφώσει μια «νέα ΝΔ».

Πρόκειται για μια αποστροφή που πιστοποιεί την ανάγκη του να συνεχίζει τα στοχευμένα «ανοίγματα» προς τους κεντρογενείς ψηφοφόρους, ιδίως τους πασοκογενείς. Επιπλέον δίνοντας μια πρόγευση για το επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, προανήγγειλε την παρουσία περισσότερων γυναικών.

Δεξαμενή προσώπων

Ήδη ο ίδιος επιχείρησε να δώσει ένα στίγμα με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, το οποίος εκτιμάται ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει ως δεξαμενή προσώπων για την αξιοποίησή τους σε θέσεις ευθύνης.

Όσο για τις πρώτες κινήσεις του, εφόσον επιστρέψει στο Μαξίμου, ο ίδιος έδειξε ότι η προετοιμασία είναι σε εξέλιξη. Το ίδιο είχε κάνει το 2019 όταν η ανάληψη της εξουσίας τον είχε βρει έτοιμο σε ό,τι αφορά πρόσωπα και ρόλους καθώς και τον νομοθετικό προγραμματισμό των πρώτων 100 ημερών.

Έτσι, ο ίδιος  προανήγγειλε ότι το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά στο επιτελικό κράτος και θα περιλαμβάνει και τη δημιουργία ενός νέου, αυτοτελούς υπουργείου για τη Δημογραφική και Στεγαστική Πολιτική. Το δεύτερο θα αφορά την οικονομία και ειδικότερα τη φορολογική πολιτική. Στο μεταξύ κατηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους του, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη, για «κρυφή καταιγίδα φόρων», δεσμευόμενος ότι η ΝΔ θα συνεχίσει την πολιτική μείωσης των φόρων.

«Υπάρχει σήμερα μία αναταραχή στην κεντροαριστερή πολυκατοικία» είπε και επανέλαβε τη μόνιμη πια επωδό της ΝΔ ότι «στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση».

Σε αναφορές του περί «προοδευτικών πολιτικών» ο Μητσοτάκης υποστήριξε ότι με δική του κυβέρνηση υπάρχει για πρώτη φορά συνολική στρατηγική για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. «Ένα εντός εισαγωγικών συντηρητικό κεντροδεξιό κόμμα έκανε μεγάλα βήματα στον τομέα αυτόν» σχολίασε, επικαλούμενος ότι και κοντά του στον κυβερνητικό μηχανισμό ήταν άνθρωποι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι. «Κάθε πράγμα στον καιρό του» απάντησε πάντως στο ερώτημα εάν θα προχωρήσει στη θέσπιση του γάμου και της δυνατότητας τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024