Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οταν ο Πάγκαλος έλεγε τον Αβραμόπουλο «κύριο τίποτε» και δεν το μετάνιωσε ποτέ

Οταν ο Πάγκαλος έλεγε τον Αβραμόπουλο «κύριο τίποτε» και δεν το μετάνιωσε ποτέ

Μια ακόμη αμφιλεγόμενη φράση από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, προτού ηττηθεί στις δημοτικές εκλογές του 1994

Στις 16 και 23 Οκτωβρίου 1994 η μάχη της Αθήνας για τη δημαρχία είχε δύο πολύ ισχυρά ονόματα. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν ήδη πολύ γνωστός, όμως, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, είχε αρχίσει τότε να κτίζει την πολιτική του καριέρα.

Το ΠΑΣΟΚ έπεισε το πρωτοκλασάτο στέλεχός του, τον Πάγκαλο, να κατέβει στις δημοτικές εκλογές ώστε να πάρει για πρώτη φορά η προοδευτική παράταξη το δήμο της Αθήνας.

Όλοι θυμούνται τον κ. Πάγκαλο να αποκαλεί «Κύριο τίποτα», τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Παρ’ όλα αυτά, στον δεύτερο γύρο, ο κ. Αβραμόπουλος έλαβε το 54,37% των ψήφων και εξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων, και τον Πάγκαλο να υφίσταται μια δεινή πολιτική ήττα.

Η φράση «ο κύριος τίποτα» ήταν μια ακόμη αμφιλεγόμενη στάση του Πάγκαλου η οποία επικρίθηκε κι ενδεχομένως αυτή η αλαζονική του στάση να του κόστισε τη νίκη στις εκλογές. Μιλώντας το 2014 στο Βήμα FM ο Πάγκαλος ρωτήθηκε για τη στάση του απέναντι στον Αβραμόπουλο ο οποίος μάλιστα αργότερα τον πρότεινε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη στρατιωτική σύνοδο της ΕΕ.

Είχε πει ο Πάγκαλος τότε ότι δεν μετάνιωσε για τον χαρακτηρισμό σε βάρος του Αβραμόπουλου: «Δεν έχω μετανιώσει γι’ αυτά που έλεγα προεκλογικά. Η πολιτική είναι άγριο σπορ. Δεν είναι μπάσκετ. Είναι ράγκμπι ή, για να πω κάτι χειρότερο, χόκεϊ επί πάγου. Πρέπει να παίξεις πολύ ξύλο για να κερδίσεις και να φέρεις τον άλλο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στη μεγαλύτερη δυνατή δυσχέρεια.»

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024