Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
ΝΔ στον Μάντζο: Το ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ και στα fake news

ΝΔ στον Μάντζο: Το ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ και στα fake news

Η ΝΔ επαναφέρει και το θέμα της φορολόγησης των γονικών παροχών, κάνοντας λόγο για «επιμονή του ΠΑΣΟΚ να τιμωρήσει τους νέους και τις νέες Ελληνίδες».

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για θέματα φορολογίας, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, βάζοντας στο επίκεντρο της προεκλογικής ατζέντας (σ.σ. επιτέλους) τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων.

Στις δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «σηκώνει σημαία ευκαιρίας», λέγοντας πως έχει ένα πρόγραμμα «παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως και χειρότερο», απάντησε ο Δημήτρης Μάντζος, ανταποδίδοντας τα «πυρά», καθώς κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ, «για να προστατεύσει πλούσιους γόνους και μεγαλομετόχους».

«Σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σκέρτσος αποδόμησε 10 fake news της αντιπολίτευσης. Λίγες ώρες μετά, ο κ. Μάντζος, αποφάσισε να προσθέσει ένα ακόμα, επιβεβαιώνοντας το μέγεθος της επικίνδυνης άγνοιας και της προχειρότητας που διακατέχει το ΠΑΣΟΚ», σχολίασε με τη σειρά της η Πειραιώς.

Και προσέθεσε: «Ενημερώνουμε, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ για κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζει, ειδικά αν θέλει να παριστάνει τη ‘σοβαρή’ αντιπολίτευση!».

«Το ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ και στον διαγωνισμό fake news»

Όπως αναφέρει η ΝΔ, «στις 30/12/2022 το ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε 373,54 εκ. ευρώ ως έκτακτη εισφορά 90% από την αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, όπως αυτή υπολογίστηκε από τη ΡΑΕ, στο πλαίσιο της διεθνούς ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία το 2022».

«Για του λόγου το αληθές», σημειώνει μάλιστα, «το ποσό αυτό περιλαμβάνεται ως εισπραχθέν έσοδο για το 2022 στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Σταθερότητας 2023-2026 που έχει καταθέσει η χώρα μας στην ΕΕ, στη σελ. 20, γραμμή 12 υπό τον τίτλο «price cap mechanism and levy on electricity producers windfall profits».

Για να καταλήξει: «Λυπούμαστε πραγματικά που μετά τον διαγωνισμό νέων φόρων, το ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ και στον διαγωνισμό fake news!».

Το αρχείο που κατέθεσε η Ελλάδα στην ΕΕ


Για τις γονικές παροχές και την «επιμονή» ΠΑΣΟΚ

Η Νέα Δημοκρατία επαναφέρει, όμως, και το θέμα της φορολόγησης των γονικών παροχών, κάνοντας λόγο για «επιμονή του ΠΑΣΟΚ να τιμωρήσει τους νέους και τις νέες Ελληνίδες με φορολόγηση των γονικών παροχών».

Και σημειώνει: «Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για ατελέσφορο μέτρο, που φρενάρει την αναδιανομή πόρων και ευκαιριών προς τη νέα γενιά αντί να τη διευκολύνει, όπως νομίζουν στο ΠΑΣΟΚ, καθώς μιλάμε για έναν φόρο που απέδιδε μόλις 26 εκ. ευρώ ετησίως στο δημόσιο ταμείο, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούσε ως σημαντικό αντικίνητρο στις μεταβιβάσεις ακινήτων και δωρεών σε χρήμα προς τους νέους στο ξεκίνημα της ζωής τους».

Only in

Ο ανεκτίμητος πίνακας του Γιάννη Ιωαννίδη

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν ο 5os Beatle. Κάποιος που η επιρροή του στην αθλητική κουλτούρα της χώρας θα μνημονεύεται για πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2023