Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χριστίνα Χριστοφάκη: Η τελευταία σύντροφος Πάγκαλου - Τι είχε πει στον Κλίντον για τη διαφορά ηλικίας

Χριστίνα Χριστοφάκη: Η τελευταία σύντροφος Πάγκαλου – Τι είχε πει στον Κλίντον για τη διαφορά ηλικίας

Ήταν η τελευταία σύζυγος του Θεόδωρου Πάγκαλου και μητέρα τριών εκ των πέντε παιδιών του - Η υποψηφιότητα άνευ «χρίσματος» στον Δήμο Σαρωνικού

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, εκτός από την σημαντική πολιτική του διαδρομή, «έγραψε χιλιόμετρα» και στο ωραίο φύλο.

Μπορεί να μην ήταν ποτέ ιδιαίτερα ωραίος, ήταν όμως ευφυής και ένα «δυνατό» μυαλό πάντα γοητεύει τις γυναίκες.

Μετά από δύο χωρισμούς, από έναν γάμο και μία συμβίωση, και δύο παιδιά, μπαίνει στη ζωή του – την επαγγελματική, αρχικά – μία δημοσιογράφος κατά πολύ νεότερή του.

Ο λόγος για την Χριστίνα Χριστοφάκη, η οποία στο τέλος της δεκαετίας του ’80, άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Κόρη του αντιδημάρχου στον Δήμο Καλυβίων, Ανδρέα Χριστοφάκη, το 1994 λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές, η Χριστίνα ερωτάται αν θα την ενδιέφερε να εργαστεί παράλληλα με την «Ελευθεροτυπία» και στο γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα στο πλευρό τού υποψήφιου τότε για τη δημαρχία, Θεόδωρου Πάγκαλου.

Εκείνη λέει το «ναι» και κάπως έτσι βρίσκεται στο πλάι του πανίσχυρου την εποχή εκείνη Πάγκαλου. Όπως έλεγαν συνάδελφοί της, «η Χριστίνα τότε, στο γραφείο Τύπου του Πάγκαλου, τράβηξε πολύ κουπί. Δούλευε ασταμάτητα, σχεδόν δεν κοιμόταν, προκειμένου να ανταποκρίνεται όσο καλύτερα γινόταν στα αυξημένα καθήκοντά της. Οι μέρες και οι ώρες που περνούσε δίπλα στον Πάγκαλο ήταν αμέτρητες. Κάπου εκεί, εκείνη γοητεύτηκε από το μυαλό του κι εκείνος από την εκθαμβωτική της εμφάνιση».

Η ήττα του στις δημοτικές εκλογές από τον «κύριο τίποτα», όπως είχε αποκαλέσει ο Θόδωρος Πάγκαλος τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, αντισταθμίζεται από την σχέση του με την Χριστίνα Χριστοφάκη.

Ο γάμος και η ατάκα στον Κλίντον

Ο γάμος τους δεν αργεί να έρθει, αποτελώντας ένα κοσμικό γεγονός κεκλεισμένων των θυρών. Κουμπάρος ο Σπύρος Καρατζαφέρης και καλεσμένοι λίγοι και εκλεκτοί. Το ζευγάρι εγκαθίσταται στο σπίτι της Χριστίνας στο Λαγονήσι.

Όσο γεμάτη συγκρούσεις ήταν η πολιτική του διαδρομή, τόσο ήρεμη ήταν η προσωπική.

Λίγο καιρό μετά το γάμο τους, η Χριστίνα Χριστοφάκη αποχωρεί από την «Ελευθεροτυπία». Κρατώντας χαμηλούς τόνους, δεν απασχολεί τα tabloids και δεν προκαλεί σχόλια.

Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα της στον Μπιλ Κλίντον, όταν εκείνος τη ρώτησε για την τόσο μεγάλη διαφορά ηλικίας που είχε με τον σύζυγό της: «Ο Θόδωρος δεν είναι από τους πολιτικούς που έχουν ηλικία», απάντησε αποστομώνοντας τον πρώην πλανητάρχη.

Το 2001, φέρνει στον κόσμο τους δίδυμους γιους τους, Ανδρέα και Θεόδωρο, ενώ τρία χρόνια αργότερα έρχεται στον κόσμο η κόρη τους Γεωργία.

Η υποψηφιότητα για τον Δήμο Σαρωνικού

Το καλοκαίρι του 2010, η Χριστίνα αποφασίζει να κατέλθει στην πολιτική ως υποψήφια δήμαρχος στον Δήμο Σαρωνικού.

Οι πρώτοι άνθρωποι που ενημερώνει είναι τα παιδιά της και εν συνεχεία ο σύζυγός της, ο οποίος της απαντά: «Είσαι αθυρόστομη, διαθέτεις ενεργητικότητα και σωστή αντίληψη και επιπλέον προέρχεσαι από οικογένεια που έχει υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν τα διοχετεύσεις όλα αυτά στον δήμο, τότε θα έχεις επιτυχίες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χριστίνα Χριστοφάκη δεν πήρε – όπως θα ανέμενε κανείς – το χρίσμα από τον Θόδωρο Πάγκαλο. Ακόμη περισσότερο, αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές ως ανεξάρτητη και όχι, όπως πολλοί θα περίμεναν, ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ.

«Ό,τι κάνει, θα το κάνει με το δικό της όνομα», έλεγε χαρακτηριστικά ο διάσημος σύζυγός της.

Λέγεται, πάντως, πως η αλήστου μνήμης ατάκα Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε», την οποία είπε τον Σεπτέμβριο του 2010, ενάμισι μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές στις οποίες κατέβαινε ως υποψήφια η σύζυγός του, της κόστισαν τη δημαρχία Σαρωνικού.

Πριν από μερικά χρόνια, υπήρξαν πληροφορίες για «σύννεφα» στη σχέση τους, καθώς και για κατάθεση αίτησης διαζυγίου και από τις δύο πλευρές.

Σε διαδήλωση κατά του νόμου Διαμαντοπούλου

Τον Μάρτιο του 2011, πάντως, η Χριστίνα Χριστοφάκη δεν δίστασε να διαδηλώσει έξω από το υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας τη μη κατάργηση του Γυμνασίου του Κουβαρά που ανήκει στο δήμο Σαρωνικού, όπου ήταν υποψήφια δήμαρχος το 2010.

Η σύζυγος του Θόδωρου Πάγκαλου είχε προειδοποιήσει, μάλιστα, με επιστολή την τότε υπουργό Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, ότι θα σταθεί δίπλα στους πολίτες στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νομοσχέδιο που προέβλεπε τη συγχώνευση δεκάδων σχολικών μονάδων σε όλους τους νομούς της χώρας.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024