Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Γιατί η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι... ακατάλληλη για διάδοχος του

Βόρεια Κορέα: Γιατί η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι… ακατάλληλη για διάδοχος του

Οι τρυφερές τους φωτογραφίες αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη εντός και εκτός της Βόρειας Κορέας από τα πραγματικά προβλήματα.

Πολύ μελάνι έχει χυθεί για τη δυνατή σχέση στοργής ανάμεσα στους πατεράδες και τις κόρες τους. Από τον κανόνα δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ούτε ο Κιμ Γιονγκ Ουν της μυστικοπαθούς Βόρειας Κορέας με τις συχνές δοκιμές πυραύλων και τις ακόμα συχνότερες στρατιωτικές παρελάσεις.

Και επειδή η ιστορία έχει δείξει -και όσοι έχουν καταφέρει να δραπετεύσουν από την πλήρως ελεγχόμενη χώρα του έχουν επιβεβαιώσει- ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν κάνει τίποτα χωρίς αιτία και σκοπό, ολοένα και περισσότεροι αναρωτιούνται για τις εικόνες πατρικής αγάπης, που διαρρέουν στα μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου.

Εξάλλου, η βόλτα τους χέρι-χέρι με εκείνον παραδόξως χαμογελαστό και εκείνη να κοιτά με λατρεία τα κόκκινα παπούτσια της έγινε κοντά σε έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Hwasong-17.

Επίσης, όταν εκείνη πιάστηκε από τις κάμερες να τον χαϊδεύει δειλά στη πλάτη βρίσκονταν μπροστά σε μια παρέλαση προς τιμήν των επιστημόνων που ασχολούνται με την ανάπτυξη όπλων, ενώ το ασορτί ντύσιμο τους λίγες μέρες αργότερα δεν απέσπασε την προσοχή από όσα της έλεγε ψιθυριστά για τον κατασκοπευτικό δορυφόρο μπροστά τους, αλλά προκάλεσε κι άλλα ερωτήματα παρόμοιας φύσης.

Ο Κιμ σε ρόλο σκηνοθέτη

Οι αναλυτές διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι όλες οι παραπάνω φωτογραφίες είναι σκηνοθετημένες μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια, επιχειρηματολογώντας ότι τώρα που ο Κιμ έχασε το διεθνές ενδιαφέρον λόγω της πανδημίας συντηρείται στην παγκόσμια επικαιρότητα με την… πολιτική της εικόνας.

«Ο πρόεδρος ανέκαθεν αποζητούσε την προσοχή», λέει στους New York Times ο Κιμ Γιονγκ Σου, που ηγείται του Ερευνητικού Ινστιτούτου της Βόρειας Κορέας, αναφερόμενος στις συναντήσεις του με τον Ντόναλντ Τραμπ το 2018 και το 2019.

Οι νέες τρυφερές εικόνες με την κόρη του αποπροσανατολίζουν την προσοχή του λαού του από το γεγονός ότι δεν του παρέχει επαρκείς ποσότητες τροφής και ενέργειας για να καταναλώσει, συμπληρώνει ο προαναφερόμενος, ενώ ο Σου Κιμ από το ινστιτούτο Lowy πιστεύει ότι βοηθούν επίσης στο να κρατούν τη διεθνή κοινότητα μακριά από το να κυνηγά μια μακροπρόθεσμη λύση στις πυρηνικές του φιλοδοξίες.

Βέβαια, σε αυτό έχουν βοηθήσει το δίχως άλλο ο πόλεμος τη Ρωσίας στην Ουκρανία, η αύξηση του κόστους ζωής και οι πολλές εκλογικές αναμετρήσεις του φετινού χρόνου.

Ποια είναι η Τζου Άε;

Τι όμως ξέρουμε για την Τζου Άε, πέρα από το ότι είναι 10 ετών, είναι μάλλον το μεσαίο παιδί του και όταν ήταν μωρό είχε την τύχη να βρεθεί στην αγκαλιά του διάσημου Αμερικανού μπασκετμπολίστα Ντένις Ρόντμαν;

Στην πραγματικότητα όλα τα υπόλοιπα κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας, αν και είναι αρκετές οι πληροφορίες που την θέλουν να ακολουθεί έναν υπερπολυτελή τρόπο ζωής, να κολυμπά καθημερινά, να πηγαίνει για σκι και για ιππασία και να εκπαιδεύεται στο σπίτι από τους καλύτερους καθηγητές στη χώρα.

Και πάλι όμως το ερώτημα, αν είναι η διάδοχος του Κιμ, η εκλεκτή του, δεν έχει απαντηθεί από κανέναν αναλυτή, καλό γνώστη των θεμάτων της Βόρειας Κορέας.

Προσπερνώντας την ιστορία της χώρας και τους τρόπους επιλογής των διαδόχων, που κινούνται ανάμεσα στην παράδοση και την παράνοια, ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας χρησιμοποιεί τις γυναίκες της οικογένειας του για τα προσωπικά του συμφέροντα.

Η εκμετάλλευση των «λουλουδιών»

Το δίχως άλλο ότι στη χώρα του οι γυναίκες ζουν τραγικές στιγμές, βιασμούς και κακοποιήσεις από τους ισχυρούς άνδρες της χώρας, χωρίς να έχουν την ελευθερία να επιλέξουν ούτε τα ρούχα που φορούν, ούτε τον κούρεμα τους, το πιστοποιούν οι λιποτάκτες της που δεν είναι τυχαίο ότι σε ποσοστό 72% είναι γυναίκες.

Όμως τα «λουλούδια» της οικογένειας του, όπως αποκαλούνται, εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.

Για παράδειγμα η αδελφή του Κιμ Γιο γιονγκ παίζει το ρόλο του κακού αστυνομικού στις διπλωματικές αψιμαχίες του με τις ΗΠΑ, ενώ η σύζυγος του, Ρι Σολ γιου, αντιπροσωπεύει «τη μητέρα του κράτους». Και πάλι, ποιος είναι ο ρόλος της Τζου Άε;

Μα, να τεστάρει ο Κιμ τις αντιδράσεις εντός και εκτός του καθεστώτος του, εκτιμά ο Κιμ Γιονγκ σου, να βεβαιώσει δηλαδή την πίστη του στενού κύκλου του και να στείλει σε όποιον ενδιαφέρεται το μήνυμα ότι δεν φοβάται τίποτα και κανέναν και ότι νιώθει σίγουρος και ασφαλής.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024