Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ηράκλειο: Ο ελληνικός λαός συνέτριψε τον ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ηράκλειο: Ο ελληνικός λαός συνέτριψε τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ποτέ κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει υποστεί ήττα όπως αυτή που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των περιοδειών ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ασκώντας σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε και στο διακύβευμα των επικείμενων εκλογών.

«Τους συνέτριψε ο ελληνικός λαός. Ποτέ κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει υποστεί ήττα όπως αυτή που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης σημείωσε πως στις εκλογές της 21ης Μαΐου: «Νίκησαν αυτοί που σας μίλησαν τη γλώσσα της αλήθειας, αυτοί που δεν κρύφτηκαν στις δυσκολίες, αυτοί που σας μίλησαν τεκμηριωμένα. Αυτοί που παρουσίασαν ένα πρόγραμμα συγκροτημένο για την επόμενη ημέρα της χώρας και ηττήθηκαν αυτοί που επανήλθαν στα γνωστά τους ψέματα και στα παραμύθια, τα οποία δοκιμάσαμε, τα απορρίψαμε και τα ξαναπορρίψαμε».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην αρχή της ομιλίας του ευχαρίστησε τους πολίτες του Ηρακλείου αλλά και όλης της Κρήτης που όπως είπε την «έβαψαν γαλάζια». «Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας, σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Σας ευχαριστώ που πετύχατε αυτό που κάποιοι θεωρούσαν αδύνατο να γίνει το Ηράκλειο γαλάζιο. Σας ευχαριστώ που κάνατε όλη την Κρήτη γαλάζια», είπε αρχικά.

«Ποιος θα περίμενε ότι θα κερδίζαμε με το Ηράκλειο με 13 μονάδες διαφορά. Ποιος θα περίμενε ότι θα κερδίζαμε με το Ρέθυμνο με 16 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Λασίθι με 18 μονάδες και τον τόπο μου την πόλη μου τα Χανιά με 21 μονάδες διαφορά», προσέθεσε.

Η αναφορά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας έκανε αναφορά και στον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. «Για τους πολλούς παλιούς φίλους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είμαι σίγουρος ότι από πάνω που βρίσκεται σήμερα θα χαμογελά».

«Στείλαμε και από εδώ από την Κρήτη ένα ισχυρό μήνυμα. Ένα μήνυμα συνέχειας, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας, ένα μήνυμα ενότητας ότι η Ελλάδα θα συνεχίζει να πορεύεται στο δρόμο της σταθερότητας και στο δρόμο της προκοπής. Το αποτέλεσμα μπορεί κάποιους να τους αιφνιδίασε, εγώ όμως επειδή είχα γυρίσει όλη την Ελλάδα, έβλεπα στα μάτια των ανθρώπων την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους σε μία κυβέρνηση που πέρασε δια πυρός και σιδήρου, κράτησε όμως τη χώρα όρθια και την πατρίδα μας ασφαλή», είπε ακόμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Σε αυτές τις εκλογές νίκησαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα φωτεινή και ενωμένη και ηττήθηκαν αυτοί που τη βλέπουν σκοτεινή και διχασμένη»

«Έβλεπα στα μάτια των πολιτών ότι αναζητούσαν μία διαφορετική πολιτική μακριά από τις τοξικότητες, τις χυδαιότητες και τους διχασμούς του παρελθόντος. Σε αυτές τις εκλογές νίκησαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα φωτεινή και ενωμένη και ηττήθηκαν αυτοί που τη βλέπουν σκοτεινή και διχασμένη», είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε ιδιαίτερα στο διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου και άσκησε ξανά κριτική στο σύστημα της απλής αναλογικής. «Σήμερα, αν δεν είχαμε την απλή αναλογική, η ΝΔ θα ήταν κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία. Στόχος στις 25 Ιουνίου είναι όχι μόνο να φτάσουμε αυτό το ποσοστό, αλλά να το ξεπεράσουμε. Η Ελλάδα έγινε και θα παραμείνει μπλε και στις εκλογές του Ιουνίου», είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως η ΝΔ ήταν πρώτη στις λαϊκές συνοικίες και τους νέους. «Στη χώρα μας δεν υπάρχει άλλη πρόταση εξουσίας. Μόνο η ΝΔ έχει σχέδιο διακυβέρνησης», είπε ακόμα και σημείωσε ότι «η νίκη μας όμως είναι ημιτελής. Θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου. Τότε θα ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση αναφερόμενος  στην κυβερνοεπίθεση στην τράπεζα θεμάτων. «Επιμένω στην ανάγκη για ισχυρή κυβέρνηση. Είδατε για παράδειγμα τι έγινε με την κυβερνοεπίθεση που δεχθήκαμε στις εξετάσεις. Οι απειλές είναι πολλές και είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σταθερό και στιβαρό χέρι στο τιμόνι της χώρας …», είπε ακόμα.

«Η νεολαία πρώτα να ψηφίσει και μετά να πάει για μπάνιο»

Αναφέρθηκε επίσης και στις εκλογές στην Τουρκία λέγοντας: «Κάλεσα πριν από λίγο τον Τούρκο Πρόεδρο τον συνεχάρη για την επανεκλογή του και του είπα ότι προσβλέπω και προσδοκώ για μια νέα περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις γιατί η χώρα μας πάντα είναι διατεθειμένη να τείνει χείρα φιλίας χωρίς όμως ποτέ να υπονομεύσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Υπάρχουν θέματα τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να συζητήσω με την Τουρκία, είναι εκτός ατζέντας. Μόνο εγώ ξέρω πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση που έπρεπε να διαχειριστώ με την Τουρκία με μια χώρα που έχει αναθεωρητική ατζέντα».

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. «Στην επόμενη Βουλή μπορεί να έχουμε πάνω από 5 κόμματα και να ανέβει ο πήχης της αυτοδυναμίας, είπε. Πρέπει να έρθουν και καινούργιοι να μας ψηφίσουν γιατί στη χώρα δεν υπάρχει άλλη δύναμη προοπτικής. Στις εκλογές αυτές τόνισε δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση αλλά για κυβέρνηση και ζήτησε από όλα τα στελέχη και τους βουλευτές να δώσουν τη μάχη απαλλαγμένοι από το άγχος του σταυρού για να έχει η χώρα στις 25 Ιουνίου ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε πλέον έτοιμοι την επόμενη των εκλογών να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε προς όφελος όλων σας», συμπλήρωσε και είπε πως στις 25 Ιουνίου πάμε να πανηγυρίσουμε για ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα. «Νωρίς νωρίς στις κάλπες. Η νεολαία πρώτα να ψηφίσει και μετά να πάει για μπάνιο» είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024