Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» για την απαγωγή του γυμνασιάρχη - «Ήταν 'φαν' των εμβολίων»

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» για την απαγωγή του γυμνασιάρχη – «Ήταν ‘φαν’ των εμβολίων»

Το πραγματικά απίστευτο αυτό περιστατικό είχε σημειωθεί το πρωινό της 10ης Δεκεμβρίου 2021 όταν οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», διαφωνώντας με τα μέτρα για την προστασία από τον κοροναϊό, μετέβησαν στο σχολείο του Αιγινίου και απήγαγαν τον διευθυντή για να τον μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αναβιώνει το πρωτοφανές περιστατικό με την αρπαγή τού διευθυντή Γυμνασίου από μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», το Δεκέμβριο του 2021, στο Αιγίνιο Πιερίας.

Στο εδώλιο για το συμβάν απολογούνται 11 άτομα καθώς το κατηγορητήριο τούς αποδίδει ότι ακινητοποίησαν τον διευθυντή τη στιγμή που εκείνος έφτανε στο σχολείο και αφού του πέρασαν χειροπέδες, τον μετέφεραν διά της βίας σε κοντινό αστυνομικό τμήμα, όπου τελικά συνελήφθησαν. Τρεις εκ των κατηγορούμενων βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές, ενώ μεταξύ αυτών που παραπέμφθηκαν σε δίκη είναι ένας απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Το πραγματικά απίστευτο αυτό περιστατικό είχε σημειωθεί το πρωινό της 10ης Δεκεμβρίου 2021 όταν οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», διαφωνώντας με τα μέτρα για την προστασία από τον κοροναϊό, μετέβησαν στο σχολείο του Αιγινίου και απήγαγαν τον διευθυντή για να τον μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα.

«Μας είπε ότι είναι ‘φαν’ των μέτρων και των εμβολίων»

Όσοι απολογήθηκαν -μέχρι στιγμής- δεν αρνήθηκαν ότι παρέστησαν στο συμβάν, αν και κάποιοι απέδωσαν την παρουσία τους στην «περιέργεια», κάποιοι έκαναν λόγο για «επίταξη του σχολείου», ενώ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα ισχύοντα τότε μέτρα για τον κοροναϊό.

«Σκοπός μας δεν ήταν η αρπαγή, αλλά να πάμε στο αστυνομικό τμήμα να συζητήσουμε» ισχυρίστηκε κατηγορούμενος, προσωρινά κρατούμενος, που φαίνεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίδικη υπόθεση.

Ο ίδιος είπε ότι είχε προηγηθεί συζήτηση με τους συγκατηγορουμένους μέσω του διαδικτύου, ενώ άφησε αιχμές εναντίον του διευθυντή για τη συμπεριφορά του έναντι των γονιών λόγω της «εμμονής» του, όπως είπε, με τα μέτρα και τα εμβόλια.

«Δεν ήθελε καμία κουβέντα μαζί μας, το μόνο που μας είπε ότι είναι ‘φαν’ των μέτρων και των εμβολίων και ήθελε να εμβολιαστούν ακόμη και τα παιδιά. Δεν μας άφησε κανένα περιθώριο να έρθουμε σε επαφή μαζί του» απολογήθηκε.

 «Νόμιζα ότι είχα δίκιο, δεν είμαι βλάκας»

«Θέλαμε να εισακουστούμε, ώστε τα παιδιά που δεν θέλουν rapid test να μην κάνουν. Κατά τη δική μας άποψη, αυτό που έκανε ήταν παράνομο», είπε ο κατηγορούμενος αναφερόμενος στον γυμνασιάρχη που ακολουθούσε τα κυβερνητικά μέτρα που ίσχυαν καθολικά.

«Μας απαντούσε βίαια. Δεν ήταν φοβισμένος, το ήξερε, το είχε ακούσει. Ήταν αγριεμένος», συμπλήρωσε.

Ερωτώμενος για το αν γνώριζαν ότι αυτό που σχεδίασαν ήταν εκτός νόμου είπε ότι «είχαμε διαβεβαίωση από τον συγκατηγορούμενό μου που είναι πρώην αστυνομικός ότι ήταν νόμιμο να τον πιάσουμε και να τον οδηγήσουμε στο τμήμα. Είχαμε την αίσθηση ότι αν κάποιος κάνει κάτι παράνομο, ένας πολίτης μπορεί να τον πιάσει και να τον πάει στην αστυνομία», είπε ακόμα.

«Εκείνη τη στιγμή είχα δίκιο αλλά αν ήξερα ότι θα μείνω στη φυλακή 18 μήνες, δεν θα το έκανα. Δεν είμαι βλάκας», κατέληξε στην απολογία του.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος συνταξιούχος αστυνομικός ανέφερε ότι δεν αντιλήφθηκε ότι τοποθετήθηκαν χειροπέδες στον γυμνασιάρχη. «Είπα σαν πρώην συνάδελφος ότι θα υποβληθούν μηνύσεις και τους παρακάλεσα να τον κρατήσουν. Κάναμε μια συνάντηση και είπαμε να πάμε να δούμε πώς θα γίνει η επίταξη- από περιέργεια πήγα. Δεν θα συμμετείχα» σημείωσε.

Την αντίθεσή της για την υποχρεωτικότητα της μάσκας και τα ισχύοντα μέτρα στο σχολείο εξέφρασε κατηγορούμενη, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «ήμουν μεσοπέλαγα κι έψαχνα μια σανίδα σωτηρίας».

Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και voria.gr

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024