Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χίτλερ: Σε δημοπρασία μολύβι που φέρεται να είναι δώρο της συντρόφου του - Πόσο αναμένεται να πουληθεί

Χίτλερ: Σε δημοπρασία μολύβι που φέρεται να είναι δώρο της συντρόφου του – Πόσο αναμένεται να πουληθεί

Στη συγκεκριμένη δημοπρασία θα υπάρχει και ένα προσωπικό του πορτρέτο

Ένα επάργυρο μολύβι που φέρεται ότι ανήκε στον Αδόλφο Χίτλερ θα μπει σε δημοπρασία στο Μπέλφαστ με την τιμή, που εκτιμάται ότι θα πουληθεί, να ανέρχεται έως και τις 80.000 λίρες.

Πιστεύεται πως πρόκειται για δώρο της συντρόφου του Εύα Μπράουν για τα 52α γενέθλιά του στις 20 Απριλίου 1941.

Το μολύβι, που αρχικά αγοράστηκε από συλλέκτη σε δημοπρασία το 2002, έχει μια επιγραφή στα γερμανικά, που τελειώνει σε «Eva» και έχει τα αρχικά «AH».

Η πώληση ευρείας εμβέλειας ιστορικών αντικειμένων στη δημοπρασία στο ανατολικό Μπέλφαστ στις 6 Ιουνίου θα περιλαμβάνει επίσης ένα υπογεγραμμένο πορτρέτο του Χίτλερ.

Ο Karl Bennett, διευθύνων σύμβουλος του οίκου δημοπρασιών, δήλωσε ότι περιμένουν ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο.

«Η σημασία του χαραγμένου προσωπικού μολυβιού του Χίτλερ έγκειται στο γεγονός ότι βοηθά στην αποκάλυψη ενός κρυμμένου κομματιού της ιστορίας, δίνοντας μια μοναδική εικόνα των προσωπικών σχέσεων του Χίτλερ, τις οποίες κρατούσε σχολαστικά κρυμμένες από τα μάτια του κοινού» σημείωσε ο Bennett.

«Μεγάλο μέρος της προσωπικής γοητείας του Χίτλερ κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του προήλθε από την προσεκτικά κατασκευασμένη ταυτότητά του ως πατέρα του γερμανικού έθνους, ο οποίος απέρριψε την προσωπική σύνδεση υπέρ της πίστης στη χώρα του.

»Αυτό το σύμβολο αγάπης ενός εξατομικευμένου μολυβιού από την Εύα στα γενέθλιά του βοηθά στην αποκάλυψη της αυταπάτης πίσω από τη δημόσια πρόσοψη του Χίτλερ» συμπλήρωσε ο Bennett.

Επιπλέον είπε ότι η προσεκτική έρευνα και η συζήτηση με τον πωλητή αντικειμένων σχετικά με το πού ελήφθη το αντικείμενο «μου έδωσε τη σιγουριά ότι αυτό που λέω στους ανθρώπους πως πουλάω είναι το πραγματικό αντικείμενο».

Πρόσθεσε ότι μπορούσε να καταλάβει γιατί οι άνθρωποι μπορεί να έχουν επιφυλάξεις σχετικά με την πώληση και τη συλλογή αντικειμένων που ανήκουν στον δικτάτορα.

«Αλλά για μένα, ως συλλέκτης στρατιωτικών αντικειμένων υψηλής ποιότητας, διατηρούν ένα κομμάτι του παρελθόντος μας και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ιστορικά αντικείμενα, ανεξάρτητα από το αν η ιστορία στην οποία αναφέρονται ήταν μια από τις πιο σκοτεινές και πιο αμφιλεγόμενες στην καταγεγραμμένη ιστορία» κατέληξε.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024