Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές Τουρκία: Μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου μέλος του Καλού Κόμματος στους πανηγυρισμούς

Εκλογές Τουρκία: Μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου μέλος του Καλού Κόμματος στους πανηγυρισμούς

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν σκληρή κριτική στον Τούρκο πρόεδρο, υποστηρίζοντας ότι η δολοφονία οφείλεται στο μίσος με το οποίο μπολιάστηκαν οι οπαδοί του Ερντογάν από τον διχαστικό λόγο που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ένα τραγικό συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών της νίκης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές στην Τουρκία από οπαδούς του συνασπισμού της Λαϊκής Συμμαχίας, καθώς ένα μέλος του Καλού Κόμματος (IYI) έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση με μαχαίρι.

Μάλιστα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ουσιαστικά δείχνουν ως «ηθικό αυτουργό» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι η δολοφονία οφείλεται στο ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα που δημιουργήθηκε από τη ρητορική μίσους που χρησιμοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια  της προεκλογικής του εκστρατείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Duvar, ο Ερχάν Κουρτ δολοφονήθηκε σε επίθεση έξω από τα γραφεία του Καλού Κόμματος στην πόλη Γκιουλγιαλί στην επαρχία Ορντού στη βόρεια Τουρκία κατά τους πανηγυρισμούς μετά τη νίκη του Ερντογάν.

«Καταδικάζουμε σθεναρά αυτή την επικίνδυνη επίθεση που είναι αποτέλεσμα, της ρητορικής που μας διχάζει και γέμισε με μίσος τους δράστες»

Το τραγικό συμβάν έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας και βουλευτής του Καλού Κόμματος, Ογούρ Ποϊράζ. «Ο Ερχάν Κουρτ, μέλος του κόμματός μας στο Ορντού και μέλος της εκλογικής επιτροπής στο Γκιουλγιαλί έχασε τη ζωή του ως αποτέλεσμα μίας επίθεσης μπροστά από τα γραφεία του κόμματός μας στην περιοχή. Προσευχόμαστε ο Αλλάχ να δείξει έλεος στον αδερφό μας και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους του και σε όλη την κοινότητα του Καλού Κόμματος».

«Καταδικάζουμε σθεναρά αυτή την επικίνδυνη επίθεση που είναι αποτέλεσμα της ρητορικής που μας διχάζει και γέμισε με μίσος τους δράστες. Θα ακολουθήσουμε αυτή την υπόθεση με αποφασιστικότητα».

Το τραγικό συμβάν σχολίασε και ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και βουλευτής Ορντού, Σεγίτ Τορούν.

«Αυτοί που υποτίθεται ότι πανηγύριζαν στο Ορντού μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου τον νεαρό αδερφό μας Ερχάν Κουρτ. Ντροπή σε αυτούς που έδρασαν με τέτοιο μίσος. Αναπαύσου εν ειρήνη όμορφε αδερφέ μου. Δεν θα τα παρατήσουμε μέχρι να βρεθούν οι υπεύθυνοι γι’ αυτή τη δολοφονία και να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης», έγραψε ο Τορούν στο Twitter.

«Οι συμμορίες του AKP δολοφόνησαν τον αδερφό μας»

Ακόμα πιο σκληρή κριτική άσκησε ο αντιπρόεδρος του αντιπολιτευομένου Δημοκρατικού Κόμματος (Demokrat Parti) και βουλευτής Ορντού, Τζεμάλ Ενγκιγιούρτ, «δείχνοντας» ως υπεύθυνο για τη δολοφονία τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη ρητορική μίσους που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας κάνοντας λόγο πως πίσω από την επίθεση είναι οι «συμμορίες του AKP».

«Οι συμμορίες του AKP δολοφόνησαν ένα άτομο στο Γκιουλγιαλί του Ορντού. Τι ντροπή. Αυτό είναι το αποτέλεσμα τόσο μεγάλης ρητορικής μίσους. Τα μέλη του AKP σκότωσαν τον φίλο μας, Ερχάν Κουρτ κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών», ανέφερε αρχικά σε βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Εσείς που κυβερνάτε αυτή τη χώρα είστε χαρούμενοι τώρα; Νιώθεις γαλήνη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; Πώς μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ; Πώς θα μπορέσεις να απολογηθείς στα παιδιά αυτού του νέου άνδρα; Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ρητορικής μίσους», συμπλήρωσε.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024