Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές στην Τουρκία: ΕΕ και ΝΑΤΟ έδωσαν συγχαρητήρια στον Ερντογάν

Εκλογές στην Τουρκία: ΕΕ και ΝΑΤΟ έδωσαν συγχαρητήρια στον Ερντογάν

«Συγχαίρουμε τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επανεκλογή του.»

Μετά την εκλογική νίκη του Ερντογάν στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΝΑΤΟ εξέδωσαν δήλωση με την οποία συγχαίρουν τον Τούρκο πρόεδρο για την επανεκλογή του.

Ο Τούρκος ηγέτης έχει λάβει από την Κυριακή συγχαρητήρια μηνύματα από τον Τζο Μπάιντεν, άλλους δυτικούς ηγέτες, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά και την αρχηγό του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος Μεράλ Ακσενέρ

«Συγχαίρουμε τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επανεκλογή του»

Στην κοινή δήλωσή τους, επισημαίνουν ότι η ΕΕ χαιρετίζει το υψηλό ποσοστό συμμετοχής στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, σημειώνοντας ωστόσο ότι αναμένονται τα τελικά ευρήματα και οι συστάσεις της διεθνούς αποστολής παρατηρητών των εκλογών του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Η ΕΕ έχει στρατηγικό συμφέρον να συνεχίσει μια συνεργατική και αμοιβαία επωφελή σχέση με την Τουρκία και όλους τους ανθρώπους της, καθώς και σε ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ΕΕ είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία προκειμένου να προχωρήσει προς μια εποικοδομητική σχέση για την κοινή μας ευημερία και σταθερότητα στη βάση των δεσμεύσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, το διεθνές δίκαιο και την περιφερειακή σταθερότητα, προς όφελος όλων των πολιτών μας», αναφέρεται στην κοινή δήλωση του Ζ.Μπορέλ και Όλιβερ Βάρχελι.

Συγχαρητήρια και από το ΝΑΤΟ

«Συγχαρητήρια Πρόεδρε Ερντογάν για την επανεκλογή σας. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη δουλειά μας μαζί και να προετοιμαστούμε για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο», αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενπεργκ.

Σημειώνεται ότι ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ παραμένει ανοιχτό με τις γνωστές αντιρρήσεις της Τουρκίας. Η Νατοϊκή πλευρά θα περίμενε το θέμα να έχει επιλυθεί μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα γίνει στις 11 και 12 Ιουλίου στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024