Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινούν κατευθείαν «προεκλογική δουλειά» οι βουλευτές του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινούν κατευθείαν «προεκλογική δουλειά» οι βουλευτές του κόμματος

Για τις επόμενες 30 ημέρες το δόγμα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «δουλειά-δουλειά-δουλειά» - Η «αποστολή» των εκλεγμένων βουλευτών και βουλευτριών του ΣΥΡΙΖΑ

Με συνοπτικές διαδικασίες θα εκλεγούν -για να διαλυθεί αμέσως μετά η Βουλή- ο πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι, οι κοσμήτορες και οι γραμματείς με μία διαδικασία εκλογής που θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις κάλπες.

Η Βουλή θα συγκληθεί στις 10.30 το πρωί. Ως πρόεδρος προτείνεται από τη ΝΔ ο Κωνσταντίνος Τασούλας. Πρόταση που θα στηριχθεί και από άλλα κόμματα. Θα ακολουθήσουν η εκλογή των Α’, Β’ και Γ’ Αντιπροέδρων προερχόμενων από τη ΝΔ, Δ’ Ε’ ΣΤ’ και Ζ’ Αντιπροέδρων από την Αντιπολίτευση, των τριών Κοσμητόρων (δύο εκ της ΝΔ  και ενός από το ΣΥΡΙΖΑ) και τέλος, των έξι Γραμματέων   (4 από την ΝΔ, 1 από τον ΣΥΡΙΖΑ και 1 από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ).

Αμέσως μετά η Βουλή θα διαλυθεί και θα αναλάβει η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ούτε ώρα χαμένη

Σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, το δόγμα είναι «δουλειά-δουλειά-δουλειά». Οι εκλεγμένοι βουλευτές και βουλεύτριες δεν θα συνεδριάσουν, αφού στόχος είναι να επιστρέψουν στις εκλογικές τους περιφέρειες, αλλά και να επισκεφτούν μονοεδρικές περιοχές, ώστε να οργανωθούν αρχικά και να ξεκινήσουν να εργάζονται έπειτα πάνω στην διάδοση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την χώρα.

Ο σκοπός της άμεσης «επιστράτευσης» είναι να μην χαθεί χρόνος σε εσωκομματικές διαδικασίες, πλην της σύγκλησης των τοπικών νομαρχιακών επιτροπών, ώστε να ενημερωθούν τα μέλη για τις προεκλογικές χρεώσεις.

Την κατευθυντήρια γραμμή για τον τρόπο που θα γίνει η προεκλογική δουλειά θα δώσουν οι νεοσύστατες Εκλογική και Οργανωτική Επιτροπή που αναμένεται να συνεδριάσουν πολύ άμεσα.

Πάντως, η πρόθεση είναι να μη χαθεί καθόλου χρόνος σε «άσκοπες» εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά να βγουν τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος «στον δρόμο» για να επικοινωνήσουν τις θέσεις του κόμματος, κάτι που δεν κατάφερε να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024