Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
2 συν 1 μάχες του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σπριντ τεσσάρων εβδομάδων

2 συν 1 μάχες του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σπριντ τεσσάρων εβδομάδων

Νέο ξεκίνημα για τον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Από σήμερα θα μπουν σε λειτουργία παλιά και νέα συλλογικά όργανα. Σε δράση παλιά και νέα πρόσωπα. Η νέα προεκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξελίσσεται υπό το βάρος της ήττας της 21ης Μάη αλλά και με βλέμμα στην κάλπη της 25ης Ιούνη. Η Κουμουνδούρου αναζητάει εκείνο το ελιξήριο και την συνταγή της ανάταξης και της γρήγορης ανασύνταξης σε πυκνό χρόνο και σε γκρίζο τοπίο με τον φόβο των διαρροών, της νέας αποχής, της αποσυσπείρωσης και του χαμηλού φρονήματος που μπορεί να εκ νέου να φέρει νέα δεδομένα, ακόμη πιο δυσμενή απ’ την κάλπη του Μάη.

Μάχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον εαυτό του

Η Κουμουνδούρου από σήμερα έχει σε διάταξη μια νέα Εκλογική Επιτροπή, μια προσπάθεια οργανωτικού ανά περιφέρεια (αυτές τις ημέρες συνεδριάζουν όλες οι νομαρχιακές οργανώσεις του κόμματος), το Εκτελεστικό Γραφείο και βέβαια το στενό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα που από αύριο φέρεται να προστίθεται ο πανεπιστημιακός Νίκος Μαραντζίδης αλλά και μια στρατηγική που έλειψε το προηγούμενο διάστημα ή έγινε με ασθενή τρόπο- σε αντίστιξη με την ομάδα Μητσοτάκη που το έπραξε με επιτυχία: τα focus group και τις θεματικές ανά περιφέρεια. Εδώ από την Κουμουνδούρου επιχειρούν ήδη να ξορκίσουν κάθε εσωστρέφεια και να βρούν τον βηματισμό για την νέα κάλπη. Ο λόγος θα φιλτράρεται- αλά ΚΚΕ- από το γραφείο τύπου και η ομάδα κρούσης θα έχει τον πρώτο λόγο ακόμη και για την δημόσια παρουσία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όσα κόστισαν τον Μάη, θέλουν να γίνει παρελθόν τώρα. Σεμνότητα- σοβαρότητα- πρόταση και πειθώ, θα έλεγε κάποιος αν ήθελε να συνοψίσει αυτό που έχει στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας. ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα εξουσίας και όχι παράρτημα ή συμπλήρωμα εξουσίας ή πολτική δύναμη σε μια ανώφελη υγειονομική ζώνη.

Μάχη με το ΠΑΣΟΚ

Αν κάποιος άκουγε τον Νίκο Ανδρουλάκη στην ΚΟ και στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, ήδη θα έβρισκε το επόμενο και ακανθώδες πεδίο και την μία εκ των μεγάλων μαχών που έχει μπροστά του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Είναι η μάχη της προγραμματικής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο αγώνας να πείσει η Κουμουνδούρου πως είναι εκείνη και μόνον ο εναλλακτικός πόλος στην ΝΔ. Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρούσει τον κώδωνα για μια αλαζονική ή ηγεμονική κυβέρνηση και να πείσει ή θα θέλει να πείσει πως αποτελεί εγγυητή των διαδικασιών και της Δημοκρατίας. Στο κοινό κάδρο ως ο παλιός συστημικός διπολισμόπς θα εγγράφεται η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ – αν και ο μονομέτωπος θα θέλει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ μόνον την «Δεξιά» όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΚΕ της περασμένης Πέμπτης που τελικά είχε τον χαρακτήρα άσκησης για ανύψωση φρονόηματος και όχι μιας πρώτης βαθιάς συζήτησης για την ήττα.

Μάχη για την επόμενη ημέρα

Οι κάλπες πάντα παράγουν νέα πολιτικά δεδομένα και γεγονότα και αυτό θα ισχύσει ακόμη και για την 25η Ιούνη. Η συζήτηση ανεξάρτητα της επόμενης εκλογικής έκβασης θα έχει σίγουρα ένα συνέδριο και μια ταυτοτικού και υπαρξιακού χαρακτήρα νέα διαδρομή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ κινητήρια δύναμη των νέων διεργασιών θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας ανεξάρτητα αν το κόμμα θα πάει σε ένα τύπου συνέδριο επαναθεμελίωσης αλά Επινέ ή αν υπάρξει διαδικασία διαδοχής. Πολλοί στην νέα Εκλογική Επιτροπή, στα νέα όργανα επείγουσας εκλογικής και πολιτικής συνθήκης ήδη βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας και τα πρόσωπα που θα διαδραματίσουν ρόλο στον νέο πολιτικό κύκλο που έχει ως επόμενη στάση τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024