Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης στο MEGA: Το στοίχημα για την 25η Ιουνίου και η διπλή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Μητσοτάκης στο MEGA: Το στοίχημα για την 25η Ιουνίου και η διπλή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Μητσοτάκης αφού αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του σε περίπτωση που οι πολίτες τον εμπιστευτούν και πάλι για τη διακυβέρνηση της χώρας, εξαπέλυσε πυρά σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ενώ αναφέρθηκε και στον «πόλεμο» που είναι σε εξέλιξη στο χώρο της Κεντροαριστεράς

Πολλαπλά μηνύματα ενόψει των νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου, έστειλε μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο MEGA, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ζήτησε ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση, επανέλαβε με νόημα ότι οι κάλπες θα είναι άδειες στις 25 Ιουνίου ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

«Πιστεύω πως από την πρώτη στιγμή που μάθαμε το εκλογικό αποτέλεσμα, το μήνυμα που ήθελα κι εγώ ο ίδιος να στείλω, είναι ένα μήνυμα ότι πρέπει να εργαζόμαστε ακόμα πιο σκληρά για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που έδειξε ο ελληνικός λαός. Το αποτέλεσμα αυτό είναι ένα αποτέλεσμα πρωτόγνωρο στα χρόνια της μεταπολίτευσης και μας γεμίζει με μεγαλύτερη ευθύνη για την επόμενη ημέρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, ότι «οι πολίτες μας έδωσαν ισχυρή εντολή στις κάλπες. Εάν δεν υπήρχε ο σκόπελος της απλής αναλογικής σήμερα θα είχαμε αυτοδύναμη κυβέρνηση» είπε.

«Δεν κρύβω αυτά που θέλω να κάνω. Εάν οι πολίτες πιστεύουν ότι θέλουν να μας εμπιστευτούν και να τα κάνω πράξη, ζητώ ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης αφού αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του σε περίπτωση που οι πολίτες τον εμπιστευτούν και πάλι για τη διακυβέρνηση της χώρας, εξαπέλυσε πυρά σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ενώ αναφέρθηκε και στον «πόλεμο» που είναι σε εξέλιξη στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

«Οι πολιτικό μας αντίπαλοι δεν κατάλαβαν τίποτα»

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν κατάλαβαν τίποτα από ότι έγινε την περασμένη Κυριακή. Εξακολουθούν και παρουσιάζουν την εικόνα μίας Ελλάδας που δεν υπάρχει, μία κατεστραμμένη μαύρη χώρα και την εικόνα μίας ΝΔ που υπάρχει μόνο στο φαντασιακό τους. Ένας κίνδυνος που υπάρχει σε αυτή την προεκλογική περίοδο είναι ότι θα πρέπει πάλι να αντιμετωπίσουμε μία σωρεία fake news από την αντιπολίτευση».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη αλλά και στη συνολική στάση του ΠΑΣΟΚ σε όλη την προεκλογική περίοδο.

«Το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι δικό του θέμα. Βλέπω στο ΠΑΣΟΚ ένα λόγο που μοιάζει πολύ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλές φορές ο Νίκος Ανδρουλάκης – εάν δεν τον άκουγα και διάβαζα μόνο αυτά που έλεγε – θα πίστευα ότι κοπιάρει τον Αλέξη Τσίπρα».

Αναφερόμενος προσωπικά στον Νίκο Ανδρουλάκη είπε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνος που έκοψε πρώτος κάθε γέφυρα επικοινωνίας.

«Δεν έκοψα εγώ γέφυρες με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Από την πρώτη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να επικοινωνήσει μαζί μου και με τη ΝΔ» είπε για να προσθέσει.

«Ο ίδιος είπε ότι δεν με θέλει με τίποτα για πρωθυπουργό και ότι ακόμη και 149 βουλευτές να έχει η ΝΔ δεν θα συνεργαστεί».

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως αντιστρέφω τη δήλωση του κου Ανδρουλάκη και λέω στους πολίτες:

«θέλουμε ή δεν θέλουμε σταθερή κυβέρνηση; Στις κάλπες – εάν δεν θέλουμε να μπλέξουμε σε περιπέτειες – μία κυβερνητική πρόταση υπάρχει σήμερα κι αυτή είναι η αυτοδύναμη ΝΔ», είπε.

Για τον πόλεμο στην Κεντροαριστερά

Αναφορικά με τον «πόλεμο» στο χώρο της Κεντροαριστεράς και για το ποιος θα κυριαρχήσει στο χώρο την επομένη των εκλογών,  είπε ότι δεν τον αφορά.

«Εγώ θέλω σε όσους δεν μας ψήφισαν να τους εξηγήσω και πάλι τι θέλουμε να κάνουμε. Πιστεύω ότι δεν ακούστηκε επαρκώς το πρόγραμμά μας. Να τους εξηγήσω γιατί μπορούν να εμπιστευτούν τη ΝΔ» τόνισε δείχνοντας ότι όλα όσα εξελίσσονται σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ είναι κάτι που δεν αφορά την τακτική της ΝΔ η οποία έχει έναν και μοναδικό στόχο όπως έχει πει πολλές φορές ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Να προκύψει δηλαδή, μία αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση.

Η αυτοκριτική Μητσοτάκη 

Σχετικά με τα θέματα για τα οποία δεν έμεινε ικανοποιημένος στη διάρκεια της διακυβέρνησής της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι έχει κάνει την αυτοκριτική του.

«Και σε ένα βαθμό οι προτεραιότητές μας στρέφονται και ακριβώς σε εκείνους τους τομείς όπου αναγνωρίσαμε εμείς οι ίδιοι ότι υπήρχαν καθυστερήσεις.

Να σας δώσω τρία παραδείγματα, όχι ένα: Εθνικό Σύστημα Υγείας, μεγάλη προτεραιότητα για την επόμενη μέρα. Εκεί είχαμε ένα πραγματικό άλλοθι. Είχαμε την πανδημία, η οποία δεν μας επέτρεψε εν μέσω κρίσης να κάνουμε μεγάλες αλλαγές. Πρέπει να τις κάνουμε τώρα. Δεν γίνεται αυτή τη στιγμή να υπάρχουν τέτοιοι χρόνοι αναμονής για ένα τακτικό χειρουργείο. Και να πρέπει οι άνθρωποι να καταφεύγουν είτε σε ιδιωτικές κλινικές είτε, ακόμα χειρότερα, σε άλλους τρόπους, φακελάκι, για να μπορούν να επιταχύνουν το χειρουργείο τους.

Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να διορθωθεί. Πρέπει να διορθωθούν οι υποδομές μας στα Τμήματα Επειγόντων» σημείωσε.

Για την δήλωση του Αρχιεπισκόπου 

Ο κ. Μητσοτάκης  ρωτήθηκε ακόμη και για την δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου .

«Αυτονόητη. Νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο πρέπει να το λάβουν υπόψιν, μια δήλωση που πρέπει να τη λάβουν υπόψιν πάρα πολύ στα σοβαρά.

Γιατί εδώ θέλω να ξανατονίσω, μιας και μου δίνετε αυτή την ευκαιρία, επειδή βλέπω ότι υπάρχουν κόμματα και κομματίδια τα οποία μπορεί να τοποθετούνται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Να κάνω δυο επισημάνσεις γι’ αυτό:

Πρώτον, ότι οι πραγματικοί πατριώτες κρίνονται στην πράξη και όχι στα εύκολα λόγια και η κυβέρνηση αυτή υπερασπίστηκε την κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα και ενίσχυσε της θέση της Ελλάδος. Ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενισχύσαμε τις συμμαχίες μας. Άρα κάποιος ο οποίος έχει πατριωτικές ευαισθησίες, πιστεύω ότι αισθάνεται άνετα με τη Νέα Δημοκρατία.

Και το δεύτερο, να επαναλάβω αυτό το οποίο είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ότι «η εκκλησία έμενε, μένει και πρέπει να μένει» -και έτσι πρέπει να γίνει- «τελείως μακριά από την όποια κομματική αντιπαράθεση».

Και είναι αδιανόητο, κατέληξε, να υπάρχουν κόμματα τα οποία να προβάλλουν ότι έχουν την προτίμηση ή την στήριξη ή της εκκλησίας ή εκκλησιαστικών παραγόντων.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024