Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η τραγική ιστορία της Στέλλας Σπυριδάκη: Ο σύντροφός της σκότωσε τα παιδιά της και αυτοκτόνησε

Η τραγική ιστορία της Στέλλας Σπυριδάκη: Ο σύντροφός της σκότωσε τα παιδιά της και αυτοκτόνησε

Ένας 30χρονος άνδρας αποφάσισε σαν σήμερα το 1977 να σκοτώσει την 44χρονη σύντροφό του και τα παιδιά της

Σαν σήμερα στις 28 Μαΐου του 1997 η ιστορία θα καταγράψει ένα φριχτό έγκλημα το οποίο συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα. Πρόκειται για την ιστορία της 44χρονης Στέλλας Σπυριδάκη.

Η Στέλλα Σπυριδάκη μία πολύ όμορφη χωρισμένη γυναίκα διατηρούσε σχέση με τον 30χρονο έμπορο Δημήτρη Κίτσο.

Η σχέση αυτή μετά από καιρό είχε προβλήματα. Οι σκηνές ζηλοτυπίας έκαναν την κατάσταση αφόρητη και ανάγκασαν τη Στέλλα να πει «φτάνει»

Εκείνη την ημέρα ο Δημήτρης της ζήτησε να τη δει κι η Στέλλα του αρνήθηκε. Εκείνος θόλωσε και το βράδυ πήγε σπίτι της αποφασισμένος να σκορπίσει το θάνατο…

Το χρονικό του εγκλήματος

Η ιστορία διαδραματίστηκε ξημερώματα, στις 28 Μαΐου του 1997. Η Στέλλα Σπυριδάκη διατηρεί ένα εμπορικό κατάστημα και πηγαινοέρχεται στη Νέα Σμύρνη και την Καλλιθέα.

Εκείνη την περίοδο είναι σε διάσταση με τον άντρα της ενώ εκείνος ζει στις ΗΠΑ από το 1993 αφήνοντάς την με ακάλυπτε επιταγές να τρέχουν.

Η ίδια με δύο παιδιά τον 16χρονο Λευτέρη και την 20χρονη Ιωάννα που τη βοηθάει στη δουλειά αγωνίζεται να τα βγάλει εις πέρας και να ζήσει μαζί με τα παιδιά της.

Η Στέλλα Σπυριδάκη

Μετά τον έρωτα η ζήλια

Εκείνο το διάστημα συνδέεται συναισθηματικά με τον 28χρονο Δημήτρη Κίτσο, ιδιοκτήτη καταστήματος πυροσβεστικών ειδών και ο δεσμός τους γρήγορα επισημοποιείται καθώς το μαθαίνουν οι δικοί τους άνθρωποι.

Ο νέος σύντροφος ζήλευε παθολογικά την όμορφη Σπυριδούλα και δεν έχανε ευκαιρία να της κάνει σκηνές ζηλοτυπίας για το παραμικρό.

Η γυναίκα μετά από τους συνεχείς καυγάδες του ζητάει αντί να προχωρήσουν σε γάμο όπως ο Δημήτρης επιθυμεί να χωρίσουν. Έχουν περάσει δύο χρόνια μαζί, και ήδη πνίγεται ενώ ο βίαιος χαρακτήρας του την τρομάζουν.

Μόνο νεκρή θα χωρίσεις από μένα…

Στις 27 Μαΐου, στις 11 το βράδυ ο Δημήτρης την περιμένει έξω απ’ το σπίτι της. Εκείνη γυρνώντας μαζί με την κόρη της, θα δει το αυτοκίνητό του σταθμευμένο αλλά δεν θα πει τίποτα στα παιδιά της, για να μην τα τρομάξει. Κάνει πως δεν τον βλέπει και ζητάει από τα παιδιά να κλειδώσουν την εξώπορτα και να μην ανοίξουν σε κανένα χτύπο κουδουνιού.

Ο Δημήτρης Κίτσος θα περιμένει για ώρες μέσα στο αυτοκίνητό του και λίγο πριν τις 4.30 τα ξημερώματα θα μπει στον ακάλυπτο χώρο του σπιτιού και θα σκαρφαλώσει στο μπαλκόνι του διαμερίσματος της.

Παραβιάζει την μπαλκονόπορτα ενώ προσπαθεί στη συνέχεια να την πνίξει. Θέλοντας να την σκοτώσει την πετάει από το μπαλκόνι και την πυροβολεί συγχρόνως. Η άτυχη Σπυριδούλα έχοντας άγιο σώζεται από την πτώση ενώ η σφαίρα την τραυματίζει στον γλουτό. Επιπλέον, έχει κατάγματα από τη βία πτώση.

Σκοτώνει τα παιδιά της και αυτοκτονεί

Ο δολοφόνος εκτός εαυτού μόλις βλέπει ξύπνια τα παιδιά αρχίζει να τα κυνηγά επιθυμώντας να τα σκοτώσει πυροβολώντας στους τοίχους.

Πρώτα πυροβολεί τον Λευτέρη στο κεφάλι που είχε γυρίσει από εκδρομή και στη συνέχεια την Ιωάννα στο πρόσωπο, στο δωμάτιό της.

Στη συνέχεια, ο ίδιος αυτοκτονεί.

Τα δύο παιδιά της Στέλλας Σπυριδάκη
Πηγή: YouTube

Η μητέρα της και οι αδελφές της μητέρας δεν μπόρεσαν να της αποκαλύψουν τη φοβερή αλήθεια, ότι τα παιδιά της είναι νεκρά.

Η Στέλλα Σπυριδάκη θα μάθει για τον θάνατο των παιδιών της λίγη ώρα πριν την κηδεία τους, όσο η ίδια βρίσκεται στο νοσοκομείο. Ο πρώην σύζυγός της, Πέτρος Σπυριδάκης, δεν ήρθε από την Αμερική στην Ελλάδα καθώς φοβόταν μην τον συλλάβουν για χρέη.

Η Στέλλα Σπυριδάκη εγκατέλειψε τον κόσμο και ασπάστηκε τον μοναχισμό.

Το επεισόδιο στην 10η εντολή

Η τραγική αυτή ιστορία που δεν ξεχάστηκε ποτέ έχει γίνει επεισόδιο και στη τηλεοπτική σειρά «10η εντολή», η οποία μετέφερε στην μικρή οθόνη ειδεχθή εγκλήματα.

Στους ρόλους του ζευγαριού είναι η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Γιώργος Καραμίχος και στους ρόλους των παιδιών η Ιζαμπέλα Κογιεβίνα κι ο Θοδωρής Αντωνιάδης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024