Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Γεννήθηκα στη φυλακή» - Η 18χρονη που έγινε δεκτή στο Χάρβαρντ με πλήρη υποτροφία

«Γεννήθηκα στη φυλακή» – Η 18χρονη που έγινε δεκτή στο Χάρβαρντ με πλήρη υποτροφία

Η μητέρα της ήταν στη φυλακή όταν τη γέννησε - Κατάφερε να γίνει δεκτή στο Χάρβαρντ με πλήρη υποτροφία

Δεν έχει σημασία από πού ξεκινάς, αλλά πόσο αφοσιωμένος είσαι στον σκοπό σου. Αυτό απέδειξε η Aurora Sky Castner μια 18χρονη από το Τέξας, που γεννήθηκε στη φυλακή και τώρα ο Χάρβαρντ ανοίγει τις πόρτες του για να την υποδεχτεί.

Δεκαοκτώ χρόνια μετά τη γέννησή της στη φυλακή της κομητείας Galveston, η Aurora Sky Castner αποφοίτησε τρίτη στην τάξη της στο γυμνάσιο Conroe.

Η μητέρα της ήταν στη φυλακή όταν τη γέννησε. Δεν έχει παίξει κανένα ρόλο στη ζωή της κόρης της από την ημέρα που ο πατέρας της Aurora την πήρε ως νεογέννητο από τη φυλακή, μεγαλώνοντάς την μόνος του.

«Γεννήθηκα στη φυλακή»

«Γεννήθηκα στη φυλακή», με αυτή τη φράση ξεκινούσε η αίτηση της για το Χάρβαρντ.

Οι δάσκαλοι της μιλούν για ένα κορίτσι που διάβαζε πυρετωδώς όταν ήταν στο δημοτικό, και γι’ αυτό κλήθηκε να συμμετάσχει στο τοπικό πρόγραμμα CISD Project Mentor με την ελπίδα να καλλιεργήσει τα πρώτα ταλέντα της. Μέσω αυτού του προγράμματος, η Aurora γνώρισε τη Mona Hamby, η οποία έμελε να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα στη ζωής της κοπέλας.

Οι εικόνες που κοινοποιήθηκαν στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης της Hamby, αποκαλύπτουν τον στενό δεσμό της με την Aurora, με την μέντορά της ν’ αναβλύζει συναισθήματα συγκίνησης σε ανάρτησή της που κοινοποιήθηκε λίγες εβδομάδες πριν από την αποφοίτηση της εφήβου.

«Το κορίτσι έβαλε στόχο να πάει στο Harvard όταν ήταν στο δημοτικό, παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε στη φτώχεια. Έλαβε πλήρη υποτροφία για να ξεκινήσει τη φοίτησή της στο Harvard το 2023», έγραψε.

Σύμφωνα με τη Hamby, η ίδια ήξερε ότι η Aurora έχει ιδιαίτερα ταλέντα απ’ όταν η κοπέλα ήταν σε νεαρή ηλικία, αναφέροντας σε δήλωσή της:

«Μου έδωσαν ένα σημείωμα γι’ αυτήν. Ανέφερε ότι ηρωίδα της είναι η Ρόζα Παρκς (Αμερικανίδα ακτιβίστρια που έγραψε Ιστορία), ότι το αγαπημένο της φαγητό είναι τα τάκο από τη Dairy Queen και ότι της αρέσει να διαβάζει. Θεώρησα ότι πρόκειται για ένα υπέροχο κοριτσάκι».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024