Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές 2023: Ο Κώστας Σκανδαλίδης για τα «δύο πράγματα έχουν σημασία για το ΠΑΣΟΚ»

Εκλογές 2023: Ο Κώστας Σκανδαλίδης για τα «δύο πράγματα έχουν σημασία για το ΠΑΣΟΚ»

Υποψήφιοι βουλευτές μίλησαν στο Mega εν' όψει της δεύτερης κάλπης

Μέχρι την δεύτερη κάλπη αυτή της 15ης Ιουνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές θα εξακολουθούν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Ο Γιάννης Οικονόμου, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κώστας Σκανδαλίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο πρώτος μίλησε για μία ισχυρή αυτοδυναμία της ΝΔ, ο δεύτερος για τις εσωτερικές αλλαγές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ , ενώ ο τρίτος ανέφερε τα δύο πράγματα που έχουν σημασία για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Γιάννης Οικονόμου: «Η Ν.Δ. επιδιώκει μία ασφαλή κι ισχυρή αυτοδυναμία»

Ο Γιάννης Οικονόμου, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αρχικά μίλησε για την περίπτωση να υπάρξει και τρίτη κάλπη: «Η επιδίωξη μας είναι ο τόπος να έχει ασφαλή και σταθερή κυβέρνηση. Η Ν.Δ. επιδιώκει μία ασφαλή κι ισχυρή αυτοδυναμία. Η Ν.Δ. έχει μία πολύ καθαρή άποψη, επιδιώκει μία εντολή αυτοδύναμης κυβέρνησης, γιατί όπως είναι το πολιτικό σκηνικό στην χώρα είναι η μοναδική προϋπόθεση για να έχεις μία αποτελεσματική κυβέρνηση να πατάει γκάζι κι όχι φρένο».

Χρήστος Γιαννούλης για την νέα εκλογική επιτροπή: «Δεν υπάρχουν κομμένοι, αλλά συντεταγμένη ενημέρωση»

Από την άλλη, ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τις αλλαγές που έγιναν στο κόμμα του: «Το ζήτημα δεν είναι τα είκοσι άτομα. Εμείς πλέον έχοντας απαλλαγεί από την τοξική ατζέντα που είχε επιβάλλει η Ν.Δ. μπαίνουμε στην ουσία των πολιτικών προγραμμάτων. Ας θυμηθούν ότι η αυτοδυναμία Μητσοτάκη δεν απέτρεψε τις υποκλοπές ούτε την ακρίβεια. Υπήρξαν αστοχίες, όπως αυτή του Κατρούγκαλου. Ένας από τους παράγοντες που επικράτησε το σενάριο φόβου που καλλιεργούσε η ΝΔ ήταν ότι η δημόσια συζήτηση ήταν σχεδόν αποκλειστικά της ΝΔ».

Σχετικά με τα πρόσωπα της νέας εκλογικής επιτροπής σχολίασε ο κ. Γιαννούλης ότι υπάρχει χώρος και δουλειά για όλους και τόνισε «υπάρχει μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την χώρα που λέγεται Αλέξης Τσίπρας».

Ενώ για τα πρόσωπα που θα βγαίνουν στα Μέσα Ενημέρωσης και θα μιλούν εκπροσωπώντας το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ο κ. Γιαννούλης «δεν υπάρχουν κομμένοι, αλλά συντεταγμένη ενημέρωση».

Κώστας Σκανδαλίδης: «Δύο πράγματα που έχουν σημασία για το ΠΑΣΟΚ»

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι υπάρχουν δύο πράγματα που έχουν σημασία για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και τα ανέλυσε:

«Εμφανίστηκε η εκλογή μίας κοινοβουλευτικής ομάδας βαθιάς ανανεωμένης πράγμα που σημαίνει ότι το κόμμα έχει ρίζες κι αντοχή και δεύτερον εμφανίζεται αυτή την στιγμή η δυνατότητα να αναχθεί σε αξιόπιστη προοδευτική εναλλακτική πρόταση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο λαός αποφάσισε να έχει την εξουσία ο κ. Μητσοτάκης κι εμείς να έχουμε τον ρόλο της πραγματικής δομικής αντιπολίτευσης, η οποία θα μας πάει στο επόμενο άλμα».

Επίσης ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα πήγε το ΠΑΣΟΚ ένα βήμα παρακάτω κι είπε χαρακτηριστικά «το ΠΑΣΟΚ έχει βαριά φανέλα».

Αντί επιλόγου

Ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην εκπομπή τόνισε ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα και συμπέρασμα της εκλογικής διαδικασίας είναι ότι ο Μητσοτάκης με την πολιτική του άλλαξε το υπόδειγμα που ψηφίζει ο κόσμος.

Με την σειρά του στην καταληκτική του δήλωση ο κ. Γιαννούλης σχολίασε ότι μετά και το 41% που πήρε η Ν.Δ. εξακολουθεί η κοινωνία να είναι αντιμέτωπη με τα ίδια προβλήματα.

Κλείνοντας ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε: «Σημασία έχει ότι ο κόσμος αποφάσισε κατόπιν σύγκρισης των δύο τετραετιών του ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ και σε αυτή την σύγκριση έδωσε την ψήφο της στην Ν.Δ. Το μοντέλο διακυβέρνησης που άσκησε η Ν.Δ. είναι αδιέξοδο και θα φανεί τους επόμενους μήνες και χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται με σοβαρές πιθανότητες να είναι ο αξιόπιστος πόλος της αντιπολίτευσης και να διεκδικήσει την εξουσία».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024