Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Apple AirTag: Το απόλυτο εργαλείο για να μην ξαναχάσετε τίποτα

Apple AirTag: Το απόλυτο εργαλείο για να μην ξαναχάσετε τίποτα

Ο τεχνολογικός κολοσσός πλέον σας βοηθάει να βρείτε… τα κλειδιά ή την τσάντα σας μέσω του χρηστικού AirTag.

Ακόμα και στους πιο προσεκτικούς έχει τύχει να ξεχάσουν που άφησαν τα κλειδιά τους, για να μην μιλήσουμε για εκείνους που διαρκώς ξεχνούν που άφησαν το σακίδιό τους, την τσάντα του laptop ή την κασετίνα. Λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει το περίφημο AirTag, το πολύτιμο εργαλείο της Apple που σας βοηθά να παρακολουθείτε ανά πάσα στιγμή και – ναι – σε πραγματικό χρόνο τα πράγματά σας.

Το μόνο που χρειάζεστε να κάνετε είναι να συνδέσετε το AirTag στα κλειδιά σας ή στο σακίδιό σας και έτσι, μπορείτε να τα βρείτε όποια στιγμή τα αναζητήσετε, ανοίγοντας την εφαρμογή «Εύρεση», όπου μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τις συσκευές Apple και να εντοπίζεις φίλους και συγγενείς.

Ένα «πινγκ» και το βρήκατε

Οτιδήποτε και αν έχετε χάσει, εάν το έχετε συνδέσει με το AirTag μπορεί να βρεθεί. Παίξτε έναν ήχο στο ενσωματωμένο ηχείο από τη νέα καρτέλα Στοιχεία στο app Εύρεση κι αν είναι… κρυμμένο κάπου κοντά, απλώς ακολουθήστε τον ήχο μέχρι να το βρείτε.

Ακολουθήστε τον… χάρτη

Εάν το AirTag σας είναι κοντά, τότε το iPhone σας θα σας καθοδηγήσει προς αυτό με την λειτουργία «Εύρεση Ακριβείας». Θα δείτε την απόσταση από το AirTag σας και τις οδηγίες για να το εντοπίσετε, όλα χάρη στην τεχνολογία Ultra Wideband.

Το ξεχάσατε κάπου μακριά; Ζητήστε βοήθεια

Σε περίπτωση που ξεχάσατε το αντικείμενο με το AirTag σας κάπου μακριά, μπορείτε να ζητήσετε λίγη βοήθεια από εκατοντάδες εκατομμύρια φίλους. Αυτό διότι το δίκτυο Εύρεσης, που αποτελείται από εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές iPhone, iPad και Mac σε ολόκληρο τον κόσμο, σας βοηθά να εντοπίσετε το AirTag σας και φυσικά είναι σχεδιασμένο για να προστατεύει το απόρρητό σας σε κάθε σας βήμα.

Πώς ακριβώς λειτουργεί το AirTag

Το AirTag θα στείλει ένα ασφαλές σήμα Bluetooth που μπορεί να εντοπιστεί από κοντινές συσκευές στο δίκτυο της Εύρεσης. Αυτές οι συσκευές στην συνέχεια, στέλνουν την τοποθεσία του AirTag στο iCloud. Τότε μπορείτε να μεταβείτε στην εφαρμογή Εύρεση και να δείτε το αντικείμενο που έχετε χάσει στον χάρτη.

Η διαδικασία αυτή είναι ανώνυμη και κρυπτογραφημένη με στόχο την προστασία απορρήτου του χρήστη. Μάλιστα, είναι και ιδιαίτερα αποδοτική κι έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ή την χρήση δεδομένων.

Βρείτε ό,τι ψάχνετε πιο εύκολα με την λειτουργεία «Απώλεια»

Όπως και με τις υπόλοιπες συσκευές της Apple, έτσι και στην περίπτωση του AirTag μπορείτε να το θέσετε σε λειτουργία «Απώλειας». Αυτό σημαίνει ότι όταν εντοπιστεί από μια συσκευή στο δίκτυο, θα λάβετε αυτόματα μια γνωστοποίηση.

Επιπλέον μπορείτε να το ρυθμίσετε, έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να λάβει τα στοιχεία επικοινωνίας σας πατώντας το AirTag σας με ένα smartphone με δυνατότητα NFC.

Πώς θα το «σετάρετε»

Το «σετάρισμα» του AirTag με το iPhone πρόκειται για μια αρκετά απλή διαδικασία. Ένα απλό άγγιγμα αρκεί για να γίνει η σύνδεση με το κινητό σας. Στην συνέχεια δώστε ένα όνομα στο AirTag σας και συνδέστε το στο αντικείμενο που θέλετε να παρακολουθείτε και είστε έτοιμοι.

Επίσης μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις και στο Apple Watch σας ενώ είναι και ανθεκτικό στο νερό για να αντέχει και σε τυχόν… ατυχήματα.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024