Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές Τουρκία: Ορμπάν, Πούτιν και Αλίγιεφ «έτρεξαν» να συγχαρούν τον Ερντογάν

Εκλογές Τουρκία: Ορμπάν, Πούτιν και Αλίγιεφ «έτρεξαν» να συγχαρούν τον Ερντογάν

Πλήθος ηγετών έσπευσε να συγχαρεί τον Τούρκο πρόεδρο για την επανεκλογή του, με την οποία θα συμπληρώσει 25 χρονιά στο «τιμόνι» της γειτονικής χώρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του β’ γύρου των εκλογών στην Τουρκία κερδίζοντας το 52,14% των ψήφων, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK), Αχμέτ Γενέρ, επισημοποιώντας τα αποτελέσματα.

Με καταμετρημένο το 99,43% των ψηφοδελτίων, ο αντίπαλος του Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έλαβε το 47,86% των ψήφων, είπε ο Γενέρ.

Μάλιστα πλήθος ηγετών έσπευσε να συγχαρεί τον Τούρκο πρόεδρο για την επανεκλογή του, με την οποία θα συμπληρώσει 25 χρονιά στο «τιμόνι» της γειτονικής χώρας. Βέβαια, οι αρχηγοί κρατών που ευχήθηκαν πρώτοι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι αρκετοί που δεν φημίζονται για τα δημοκρατικά τους φρονήματα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Η νίκη στις εκλογές ήταν φυσικό αποτέλεσμα του ανιδιοτελούς έργου σας ως επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, σαφής απόδειξη της υποστήριξης του τουρκικού λαού στις προσπάθειές σας να ενισχύετε την κρατική κυριαρχία και να ασκείτε μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική», δήλωσε ο Πούτιν στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Ερντογάν, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Εκτιμάμε ιδιαιτέρως την προσωπική σας συμβολή στην ενίσχυση των φιλικών ρωσοτουρκικών σχέσεων και της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς», δήλωσε ο Πούτιν.

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε όμως να συγχαρεί και ο Ούγγρος πρόεδρος, Βίκτορ Ορμπάν. «Συγχαρητήρια στον πρόεδρο Ερντογάν για την αδιαμφισβήτητη νίκη του στις εκλογές», έγραψε σε tweet του ο Ορμπάν.

Εμίρης του Κατάρ: «Συγχαρητήρια αδερφέ μου»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εμίρης του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί που σε ανάρτηση του στο Twitter συνεχάρη τον «αδερφό» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Αδερφέ μου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συγχαίρω για τη νίκη σου και σου εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα προεδρική σου θητεία», και σημείωσε πως «οι ισχυρές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες θα εξελιχθούν περαιτέρω».


Τον Τούρκο πρόεδρο συνεχάρη και ο ομόλογός του στο Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι που εξέφρασε στο μήνυμά του την πεποίθησή του ότι οι φιλικές σχέσεις μεταξύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και της Τουρκίας θα ενισχυθούν στο μέλλον με βάση «τους ισχυρούς ιστορικούς, πολιτισμικούς και θρησκευτικούς δεσμούς, τις σχέσεις καλής γειτονίας, τον αμοιβαίο σεβασμό και τα κοινά ενδιαφέροντα».

Φυσικά από τον κατάλογο όσων έδωσαν συγχαρητήρια στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν θα μπορούσε να λείπει ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ. «Ως πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείας Κύπρου (όπως αποκαλούν οι Τούρκοι το ψευδοκράτος. Συγχαίρω τη βούληση του τουρκικού λαού. Συγχαίρω τον πρόεδρο Ερντογάν για τη νίκη του. Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν σημαντικό για τη συνέχιση των εθνικών πολιτικών. Καλή τύχη στο τουρκικό έθνος», είπε ο Τατάρ στο κρατικό τουρκικό δίκτυο TRT.

Αλίγιεφ: «Η Τουρκία θα σημειώσει πολύ μεγάλη πρόοδο στη νέα προεδρική θητεία του Ερντογάν»

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο Ερντογάν και τον συνεχάρη για την επιτυχία του, πήγε και ένα βήμα παραπάνω καθώς τον προσκάλεσε στη χώρα του και όπως είπε χαρακτηριστικά τον περιμένει «το συντομότερο δυνατό».

Ο Αλίγιεφ υποστήριξε ότι για ακόμα μία φορά ο τουρκικός λαός έδειξε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Τούρκου προέδρου και όπως είπε πιστεύει ότι «η Τουρκία θα σημειώσει πολύ μεγάλη πρόοδο στη νέα προεδρική θητεία του Ερντογάν».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024