Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δώρο στον αναμορφωτή της

Δώρο στον αναμορφωτή της

Η Μάιντς ευχαρίστησε τον πρώην προπονητή της μετά από μια δεκαετία!

Η Μάιντς έσωσε την καριέρα του Τόμας Τούχελ στο Μόναχο χαρίζοντάς του το πρωτάθλημα με την ισοπαλία που πήρε στο Ντόρτμουντ!

Μια ομάδα που επι των ημερών του (2009-2014) είχε παίξει ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο της ιστορίας της και ο Τούχελ είχε αφήσει το στίγμα του ως νέος προπονητής στην Μάιντς η οποία τον ξεπλήρωσε και με το παραπάνω σήμερα στη Βεστφάλια.

Βλέποντας κανείς τον έξαλλο τρόπο με τον οποίο πανηγύρισαν οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου χθες στην Κολωνία θα νόμιζαν ότι παίρνουν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από χρόνια και όχι το 11ο συνεχόμενο και 33ο της ιστορίας της!

Και όμως το φινάλε της φετινής Μπουντεσλίγκα ήταν από τα πιο συναρπαστικά όλων των εποχών και δεν είναι τυχαίο ότι στη χειρότερη σεζόν των Βαυαρών την τελευταία δεκαετία χρειάστηκε μια αυτοκτονία της Ντόρτμουντ και ένα κλασσικό γκολ Μπάγερν τελευταίου λεπτού (ο Μουσιάλα ήταν ο χρυσός σκόρερ) για να έρθουν τα πάνω κάτω.

Το Signal Iduna Park είχε γεμίσει ασφυκτικά αναμένοντας μια φιέστα νίκης της Ντόρτμουντ που χρειαζόταν ένα τρίποντο για να επιστρέψει μετά από 11 χρόνια στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα.

Όμως δεν είχε υπολογίσει ένα καταστροφικό δεκάλεπτο στο οποίο δέχτηκε δύο γκολ από τη Μάιντς και ενδιάμεσα έχασε πέναλτι. Ενώ όταν ισοφάρισε στις καθυστερήσεις ήταν πλέον αργά. Τα συναισθήματα ήταν έντονα καθώς στο 80ο λεπτό στην Κολωνία η γηπεδούχος είχε ισοφαρίσει και χάρισε με τη σειρά της – εκείνη τη στιγμή – το πρωτάθλημα στη Ντόρτμουντ ακόμα και αν έχανε τελικά από την Μάιντς. Όμως ο Μουσιάλα έβαλε τέλος σε κάθε άλλο σενάριο και η Μπάγερν πήρε ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Ο προπονητής της που -μετά τον αποκλεισμό στο Champions League με συντριβή από τη Μάντσεστερ Σίτι- βρισκόταν στα… σκοινιά χάνοντας και το πρωτάθλημα μέχρι την έναρξη των σημερινών αγώνων βρήκε σανίδα σωτηρίας από την ομάδα που ξεκίνησε ουσιαστικά την επαγγελματική του καριέρα.

Και εάν η πρώτη σεζόν του (2009-10) ήταν αναγνωριστική (11η θέση) στη δεύτερη έγινε η επανάσταση με την Μάιντς να κατακτά την καλύτερη θέση στην ιστορία της (5η) αρχίζοντας μάλιστα τη σεζόν στη Μπουντεσλίγκα με 7/7 νίκες μεταξύ των οποίων η μία ήταν στο Μόναχο επί της Μπάγερν με 2-1.

Μόνο τέσσερις ομάδες εκείνη τη σεζόν σημείωσαν περισσότερα γκολ από τα 52 της Μάιντς που είχε σούπερ στάρ τον Σούρλε (με 15 γκολ) στα πρώτα του βήματα και ο Σάμι Αλαγκούι με 10 γκολ.

Μαζί δίπλα τους οι Bruchweg Boys όπως είχε δοθεί το παρατσούκλι στους Λιούις Χόλτμπι και Ανταμ Σζάλαϊ (από 4 γκολ έκαστος) επειδή πανηγύρισαν σαν να είναι μέλη σε μουσικό συγκρότημα. Μια τρομερή «μηχανή» πίεσης από τον Τούχελ σε όλο το γήπεδο που της έδινε τη δυνατότητα να σκοράρει με ευκολία παίζοντας παράλληλα όμορφο και σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Την επόμενη χρονιά (2011-12) η Μάιντς ήρθε 13η και έμεινε εκτός νωρίς από το Γιουρόπα Λίγκ αλλά ο Τούχελ παρουσίασε στο κοινό τον Τσούπο-Μότινγκ που πλέον ξαναπροπονεί στη Μπάγερν, ενώ νίκησε και πάλι (3-2) τους Βαυαρούς.

Ίδια θέση (13η) και το 2012-13 και πορεία μέχρι τα προημιτελικά του γερμανικού κυπέλλου αλλά με πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο από την περασμένη χρονιά και με δύο παραπάνω νίκες θα ήταν στην 7η θέση.

Αμέσως μετά το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν 2013/14, ανακοινώθηκε ότι ο Τούχελ θα αποχωρούσε από τον σύλλογο ένα χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου του. Ωστόσο, το συμβόλαιό του δεν λύθηκε, γεγονός που θα καθιστούσε δυνατή μια μετακίνηση σε άλλον σύλλογο μόνο αν καταβληθεί ένα ποσό μεταγραφής. Με αποτέλεσμα το συμβόλαιο να μείνει αδρανές από τις 15 Ιουνίου 2014 έως τις 30 Ιουνίου 2015, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Τούχελ δεν έλαβε ούτε μισθό!

Η Μάιντς δεν του επεφύλαξε το φινάλε που του άξιζε (με βάση τα όσα είχε προσφέρει αλλάζοντας το επίπεδο του συλλόγου σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο) και το επόμενο βήμα του Τούχελ ήταν η Μπορούσια Ντόρτμουντ στην οποία πήγε στις 19 Απριλίου του 2015, διαδεχόμενος τον Γιούργκεν Κλοπ.

Τελικά η Μάιντς 10 χρόνια μετά αποζημίωσε τον πρώην προπονητή της, για το άδοξο φινάλε που του είχε επιβάλλει τότε, χαρίζοντάς του ένα ανέλπιστο πρωτάθλημα. Παρόμοιο είχε πάρει η Μπάγερν το 1989 τελευταία αγωνιστική από τη Βέρντερ και το 2000 πάλι από τη Λεβερκούζεν.

Την ίδια ώρα, παρά την απογοήτευσή τους, οι οπαδοί της Ντόρτμουντ δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να δηλώνουν την αγάπη τους για την ομάδα τους με τους κλασσικούς στίχους «Και θα είμαστε πάντα Μπορούσια, δεν υπάρχει άλλος σύλλογος» δείχνοντας τι σημαίνει πραγματικός φίλαθλος.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024