Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα επόμενα βήματα Τσίπρα: Μετά τα λάθη και τα... φάλτσα αναζητείται ελπίδα στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα επόμενα βήματα Τσίπρα: Μετά τα λάθη και τα… φάλτσα αναζητείται ελπίδα στον ΣΥΡΙΖΑ

Όλα όσα έγιναν στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής. Τα μηνύματα Τσίπρα και ο πήχης για τις επόμενες εκλογές

Να αντιστρέψουν το κλίμα με στόχο να επιστρέψουν στη «δεξαμενή» του κόμματος οι δυσαρεστημένοι και «πληγωμένοι» – από την αντιπολιτευτική τακτική της Κουμουνδούρου – ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του έναν ομολογουμένως ανηφορικό δρόμο μέχρι και τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Καταρχήν, θα πρέπει να ξεδιπλώσει ένα νέο αφήγημα για να πείσει τους ψηφοφόρους να εμπιστευτούν και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ και να δείξει ότι το κόμμα κατάλαβε τα στρατηγικά λάθη που έγιναν με την ιεράρχηση των θεμάτων στην προεκλογική περίοδο.

Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να αποφευχθούν «φάλτσα» και «αυτογκόλ» που έγιναν στο παρά πέντε των εκλογών της 21ης Μαΐου , όπως αυτό του Κατρούγκαλου, τα οποία στοίχισαν και συνέβαλαν στο κάκιστο εκλογικό αποτέλεσμα για την Κουμουνδούρου. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά Τσίπρα στην συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος.

«Οι άστοχες δημόσιες τοποθετήσεις, ακόμα και τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές, οι παλινωδίες, το έλλειμα υπευθυνότητας, ακόμα και αντίληψης πόσο καχύποπτο ήταν το εκλογικό σώμα απέναντί μας, πόσο ρευστό και ευμετάβλητο, μας κόστισαν πανάκριβα».

Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τα κορυφαία στελέχη του κόμματος που θα βγουν μπροστά με στόχο να βάλουν το κόμμα σε πιο σταθερές ράγες,  θα πρέπει αποκαταστήσουν τις ημέρες που απομένουν για την δεύτερη εκλογική μάχη, την εμπιστοσύνη με τους ψηφοφόρους του κόμματος.

Τα πρώτα δείγματα γραφής τα έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος ο οποίος προχώρησε χθες, σε μία γενναία δόση αυτοκριτικής ενώ έδωσε το στίγμα για τον βηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις κάλπες.

«Δεν καταφέραμε τελικά όσο και αν προσπαθήσαμε να αλλάξουμε όσο θα έπρεπε τους εαυτούς μας και το κόμμα μας. Να αποπνέουμε περισσότερη σοβαρότητα, να λειτουργούμε με περισσότερη συλλογικότητα, να εκπέμπουμε περισσότερη σταθερότητα. Να δίνουμε και να εμπεδώνουμε την αίσθηση ότι είμαστε μια σφιχτοδεμένη ομάδα ανθρώπων, που ξέρει να υποτάσσει το μερικό στο γενικό καλό» δήλωσε.

Την ίδια στιγμή, θέλοντας να διαφυλάξει την ενότητα του κόμματος, έστειλε μήνυμα προκειμένου να μπει φρένο σε οποιαδήποτε μορφή εσωστρέφειας εξαιτίας του αποτελέσματος που θα μπορούσε να πληγώσει περαιτέρω το κόμμα.

«Δεν έχουμε δικαίωμα στην εσωστρέφεια, δεν έχουμε δικαίωμα στην αμετροέπεια και τις αντιπαραθέσεις. Που ακόμη και σήμερα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ορισμένοι σύντροφοι δεν αποφεύγουν» σημείωσε με νόημα.

Επιχείρηση επιστροφής των ψηφοφόρων

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σαφής απευθυνόμενος τόσο προς τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος, όσο και προς τους ψηφοφόρους.

«Οφείλουμε να αλλάξουμε. Δραστικά. Ριζικά. Άμεσα» είπε αναγνωρίζοντας με παρρησία τα λάθη που έγιναν.

Μάλιστα ζήτησε να γίνουν γρήγορες κινήσεις ώστε να καταλήξουν σε μια εκλογική καμπάνια που θα λάβει υπόψη τα νέα δεδομένα.

«Να εγγυηθούμε ταυτόχρονα με τη στάση, την πράξη και το λόγο μας τη δική μας αλλαγή και ανανέωση. Ότι λάβαμε το μήνυμα και διορθώνουμε στη πράξη τις αστοχίες και τα λάθη μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα μηνύματα Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως φαίνεται πως μέσα από τη χθεσινή του ομιλία αφήνει στην άκρη την ιδιότυπη κόντρα με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαιτίας της μη συμπόρευσής τους στο θέμα της απλής αναλογικής και εφεξής, θα επιχειρήσει να στρέψει τα βέλη του αποκλειστικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλοντας να δείξει τις διαφορές των δύο κομμάτων και να αναδείξει τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Σημείωσε ακόμη πως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αρνητικό μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ και χτύπησε καμπανάκι για μία πιθανή επανάληψη των συσχετισμών στις επόμενες κάλπες ξεκαθαρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε μία «απολύτως παντοδύναμη και ανεξέλεγκτη κυβέρνηση».

«Κάθε πολίτης, ό, τι κι αν ψήφισε, μπορεί να κατανοήσει αυτό που δεν δείχνουν να κατανοούν τα μικρότερα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Αλλά κατανοεί και επιδιώκει η Δεξιά» είπε αναφερόμενος επί της ουσίας σε μία ενδεχόμενη «παντοδυναμία Μητσοτάκη» είπε και αναρωτήθηκε στη συνέχεια:

«Τι ακριβώς θα κάνει με τα εργασιακά δικαιώματα ; Τι θα κάνει με την ακρίβεια ; Με τη συρρίκνωση του εισοδήματος; Με τις χιλιάδες των πλειστηριασμών της επόμενης μέρας;
Με τη διαφθορά, που αισθάνεται ότι έχει ξεπλυθεί και άρα μπορεί να συνεχιστεί αδιατάρακτη;».

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024