Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κεφάλαιο «Μεταφορά Κατοικιδίου»: Τι πρέπει να ξέρεις, τι σου χρειάζεται

Κεφάλαιο «Μεταφορά Κατοικιδίου»: Τι πρέπει να ξέρεις, τι σου χρειάζεται

Κάθε ταξίδι απαιτεί προγραμματισμό και οργάνωση,

Σχεδιάζετε ήδη τις καλοκαιρινές σας διακοπές αλλά σκέφτεστε τι θα κάνετε με το κατοικίδιο σας; Σκέφτεστε πώς θα το μεταφέρετε και αν θα είναι ήρεμο; Και όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο φαντάζεστε αρκεί να κάνετε τον σωστό προγραμματισμό και την κατάλληλη προετοιμασία.

Αρχικά, πριν ταξιδέψουμε και με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο κι αν επιλέξετε να το κάνετε πρέπει να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο που παρακολουθεί το ζωάκι σας. Το βιβλιάριο υγείας του κατοικίδιου είναι απαραίτητο έγγραφο και πρέπει να είναι ενημερωμένο με όλα τα εμβόλια που έχει κάνει.

Για να σας βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε τα απαραίτητα που θα χρειαστείτε, τα οποία θα τα βρείτε σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές, στην ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε είδη μεταφοράς και διαμονής γάτας και σκύλου, τα οποία θα παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα τους, όπου κι αν βρίσκεστε στην χώρα, χάρη στην εγγυημένη και έγκαιρη παράδοση της πλατφόρμας.

Με το SHOPFLIX.gr οι αγορές σας γίνονται πιο εύκολες από ποτέ, αφού μπορείτε να αποκτήσετε ό,τι θέλετε με έως και 60 άτοκες δόσεις. Και για ακόμα πιο γρήγορες αγορές κατεβάστε την εφαρμογή του SHOPFLIX.

Ας δούμε λοιπόν τις επιλογές

Με το αεροπλάνο

Κάθε αεροπορική εταιρεία έχει τη δική της πολιτική για οι χρεώσεις για το ταξίδι διαφέρουν. Αρκετές αεροπορικές εταιρίες επίσης, δεν δέχονται την μεταφορά κατοικίδιων ειδικά το καλοκαίρι ή δεν επιτρέπουν καθόλου την μεταφορά στην καμπίνα ενώ κάποιες έχουν συγκεκριμένο αριθμό ζώων για μεταφορά. Γι αυτό πριν προχωρήσετε στην κράτηση του εισιτηρίου καλό είναι να έχετε εξετάσει όλες τις επιλογές.

Αν επιτρέπεται η μεταφορά στην καμπίνα για μικρόσωμα ζώα ( έως 5 ή 6 κιλά) θα πρέπει να γίνεται μέσα σε κλουβί, σταθερό το οποίο δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από 56x45x25 cm. Τα μεγαλύτερα σε βάρος κατοικίδια ταξιδεύουν στο χώρο αποσκευών ο οποίος είναι κλιματιζόμενος, είναι μέσα σε μεγάλα, ειδικά κλουβιά τα οποία τουλάχιστον τους δίνουν ελευθερία κινήσεων.

Με το καράβι

Εδώ τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Εκτός από τα απαραίτητα έγγραφα που θα πρέπει να έχει το κατοικίδιο σας, καλό θα είναι να είναι να του φορέσετε μια ταυτότητα με τα στοιχεία σας.

Τα κατοικίδια δεν επιτρέπονται στους εσωτερικού χώρους του πλοίου. Οπότε μπορείτε να το έχετε είτε σε τσάντα μεταφοράς αν είναι μικρόσωμο ή σε κλουβί μεταφοράς.

Καλό είναι να έχουμε μαζί σας το μπολ του για να πιεί νερό ή για να φάει. Σε καμία περίπτωση μην αφήσετε το κατοικίδιο σας στο αυτοκίνητο στο γκαράζ του πλοίου.

Με υπεραστικό λεωφορείο

Τα κατοικίδια ταξιδεύουν μέσα στην καμπίνα του λεωφορείου, στο χώρο των επιβατών και ποτέ στο χώρο των αποσκευών. Τα μικρόσωμα, έως 10 κιλά, μέσα σε κλουβί διαστάσεων το πολύ 50x40x35 cm. Τα μεγαλόσωμα με λουρί και φίμωτρο. Και εδώ οι θέσεις για την μεταφορών των ζώων είναι περιορισμένες καθώς επιτρέπονται 2 ζώα σε κάθε λεωφορείο και ένα τουλάχιστον δρομολόγιο την ημέρα.

Με το αυτοκίνητο

Το ταξίδι με το αυτοκίνητο ενδεχομένως να είναι η καλύτερη επιλογή για το κατοικίδιό σας. Σε κάθε περίπτωση όμως για την ασφάλεια τη δική σας και του ζώου θα πρέπει να ταξιδεύει μέσα στο κλουβάκι του, ασφαλισμένο στο πίσω κάθισμα. Δεν πρέπει να κινδυνεύει ούτε από τα ανοιχτά παράθυρα, ούτε από άλλα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο και μπορεί να πέσουν πάνω του.

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024