Αλιβιζάτος για Κασιδιάρη: Προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου
«Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων», τονίζει με δήλωσή του, ο κ. Αλιβιζάτος.
- ΣΥΡΙΖΑ: «Φιάσκο» με τη συνάντηση των πέντε υποψηφίων – Παίζουν την «κολοκυθιά» με αναρτήσεις και διαρροές
- Τα «φάντασμα» της ύφεσης στοιχειώνει την γερμανική οικονομία για δεύτερη συνεχή χρονιά
- Κυβέρνηση για την αγορά ακινήτου από τον Κικίλια: Μας καλύπτουν τα δεδομένα που παραθέτει
- Έχουμε αποδείξεις εμπλοκής ΗΠΑ και ΗΒ στα σαμποτάζ στους Nord Stream
Θέση πήρε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, σχετικά με την ανακοίνωση του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη, ότι θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος στην Α’ Αθηνών.
Ο καταδικασμένος για την «διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή», για να δικαιολογήσει τους ελιγμούς του, στην ανακοίνωση που έκανε το πρωί της Πέμπτης, σχετικά με τα σχέδιά του να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής, επικαλέστηκε γνωμοδότηση του Νίκου Αλιβιζάτου.
«Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων»
Στη δήλωσή του, ο κ. Αλιβιζάτος τονίζει: «Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται, στην πραγματικότητα για πολιτικό κόμμα. Είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου».
Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε ότι θα κατέβει στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ, λέγοντας ότι αυτό «θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου».
Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Κασιδιάρης: «Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ. Η δήλωση της υποψηφιότητας μου θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου: «Αν ο Κασιδιάρης και οι φίλοι του εμφανισθούν ως «συνασπισμός ανεξαρτήτων» και όχι ως κόμμα και συγκεντρώσουν πάνω από το 3% των ψήφων (κάτι πολύ πιθανόν πλέον), θα μπορούν να μπουν στη Βουλή πλησίστιοι. Το ορίζει ρητά η παράγραφος 1 του άρθρου 99 του εκλογικού νόμου (π.δ. 26/2012)»».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις