Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοποίηση ζώων: Αλλεπάλληλες επιθέσεις σε αδέσποτες γάτες στην Θεσσαλονίκη

Κακοποίηση ζώων: Αλλεπάλληλες επιθέσεις σε αδέσποτες γάτες στην Θεσσαλονίκη

Μια αδέσποτη γατούλα που βρέθηκε με σπασμένο σαγόνι.

Αλλεπάλληλα κρούσματα κακοποίησης αδέσποτων γατών σημειώνονται σε συγκεκριμένη περιοχή της Καλαμαριάς, στον άξονα της οδού Πόντου στο ύψος της στάσης “Αριστοτέλης” και στη συμβολή της με την οδό Θήχης, με τα άτυχα αδεσποτάκια να δέχονται κλωτσιές είτε στο πρόσωπο και να βρίσκονται με σπασμένα σαγόνια, είτε στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα ρήξη ουρήθρας και εσωτερική αιμορραγία και κάποια εξ αυτών να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το πιο πρόσφατο από τα συνολικά πέντε περιστατικά κακοποίησης αδέσποτων γατών στη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο GRTimes.gr μέλη φιλοζωικών ομάδων της Καλαμαριάς σημειώθηκε χθες, με θύμα μια αδέσποτη γατούλα που βρέθηκε με σπασμένο σαγόνι στην οδό Θήχης με Μητροπολίτου Ιωσήφ, δηλαδή στην προαναφερόμενη περιοχή, ενώ επίσης με σπασμένο σαγόνι είχε βρεθεί άλλη μια αδέσποτη γατούλα προ τριμήνου στην Πόντου πιο χαμηλά.  Οι άλλες τρεις αδέσποτες γατούλες είχαν δεχθεί πολλαπλές κλωτσιές στην κοιλιακή χώρα, με αποτέλεσμα ρήξη ουρήθρας, εσωτερική αιμορραγία κ.ο.κ.

Σοκάρουν τα περιστατικά

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Καλαμαριάς “Οι Αόρατες Γάτες”, που δημοσιοποίησε το νέο-χθεσινό περιστατικό, πρόκειται για το πέμπτο κατά σειρά περιστατικό βάναυσης κακοποίησης αδέσποτης γατούλας το τελευταίο διάστημα και προσθέτει: “Η Καλαμαριά δίνει μαθήματα “πολιτισμού” … Γατούλες φροντισμένες από εθελοντές που δυστυχώς βρέθηκαν στο στόχαστρο ψυχικά ανώμαλων συμπολιτών μας. Όποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε να μας ενημερώσει με μήνυμα και θα πράξουμε τα δέοντα. Για τα πρώτα περιστατικά έχει ήδη κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων και θα συνεχίσουμε μέχρι να βρεθούν οι άρρωστοι που αναπνέουν ανάμεσα μας”.

Η ίδια ομάδα, με ανάρτησή της στις 25 Μαρτίου, για προηγούμενο περιστατικό από τα εν λόγω πέντε, ανέφερε: “Ήθελε να τον σκοτώσει. Όπως σκότωσε και άλλες γάτες στην περιοχή. Όπως άφησε με πολλαπλά προβλήματα υγείας τα πιο τυχερά που κατάφεραν να ζήσουν. Ένας επικίνδυνος, άρρωστος, ψυχικά διαταραγμένος κυκλοφορεί ανάμεσα μας και αφαιρεί ζωές. Κινείται στην περιοχή του Αριστοτέλη, κοντά στο δημοτικό σχολείο. Δίπλα σε παιδιά. Δεν διστάζει να κλωτσήσει μέχρι θανάτου όποιο ζώο βάλει στο μάτι. Ζώα προσεγμενα από εθελοντές και φιλικά. Ζώα που τώρα ζουν μέσα σε φριχτούς πόνους, χειρουργεία, νοσηλείες και ταλαιπωρία. Όλα ζώα που εμπιστεύονται τον άνθρωπο κι αυτός τους παίρνει τη ζωή.

Αυτά τα μάτια, αυτή η ψυχή αγωνίζεται αυτή την ώρα να ζήσει. Γιατί έτσι απλά ένας άρρωστος αποφάσισε να του καταστρέψει τη ζωή. Τον κλώτσησε με όση κακία ξεχείλιζε η ψυχή του. Του διέλυσε τα σωθικά…Η διάγνωση του γιατρού: ολική ρήξη ουρήθρας που επήλθε απο χτύπημα, συγκέντρωση ούρων στην κοιλιακή χώρα και αιματουρία.

Χειρουργήθηκε, έχει μπει ουροκαθετήρας και μάχεται για τη ζωή του. Για μια ζωή που δεν θα είναι πια η ίδια. Για μια ζωή γεμάτη πόνο….”.

Όπως τόνισε στο GRTimes.gr εκπρόσωπος της Ομάδας θα κατατεθεί μήνυση και για τα δυο νέα περιστατικά, ενώ επίσης θα αναρτηθούν αφίσες με προσφερόμενη αμοιβή για όσους γνωρίζουν πληροφορίες για τον/τους δράστες.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024