Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντουμπάι: Βιομηχανία κλωνοποίησης καμήλων για αγώνες και καλλιστεία

Ντουμπάι: Βιομηχανία κλωνοποίησης καμήλων για αγώνες και καλλιστεία

Το Κέντρο Αναπαραγωγικής Τεχνολογίας δημιουργεί αντίγραφα ζώων που κέρδισαν σε αγώνες ταχύτητας ή διαγωνισμούς ομορφιάς.

Δεκάδες κλωνοποιημένες καμήλες γεννιούνται κάθε χρόνο σε εργαστήριο του Ντουμπάι που κλωνοποιεί βραβευμένα ζώα για αγώνες ταχύτητας και διαγωνισμούς ομορφιάς, παραδοσιακές διοργανώσεις που προσφέρουν έπαθλα εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Κέντρο Αναπαραγωγικής Τεχνολογίας στη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αξιοποιεί την τεχνογνωσία του Νισάρ Ουάνι, του κτηνίατρου που κατάφερε πρώτος να κλωνοποιήσει καμήλες το 2009.

Η διαδικασία βασίζεται στην τεχνολογία της πυρηνικής μεταφοράς, στην οποία το DNA ενός βραβευμένου ζώου εισάγεται σε ένα ωάριο από το οποίο έχει αφαιρεθεί ο πυρήνας με το γενετικό υλικό. Το ωάριο αναπτύσσεται έτσι σε έμβρυο που μπορεί στη συνέχεια να εμφυτευτεί στη μήτρα ενός τρίτου ζώου στο ρόλο της παρένθετης μητέρας.

«Συλλέγουμε αυτά τα ωάρια από τις ωοθήκες ζώων από σφαγεία. Τα αφήνουμε να ωριμάσουν στο εργαστήριο για 24 ώρες, μέχρι να φτάσουν στο στάδιο στο οποίο μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για κλωνοποίηση» είπε ο Ουάνι στο Reuters.

O Νισάρ Ουάνι, δεξιά, δείχνει κύτταρα καμήλας που διατηρούνται σε υγρό άζωτο (Reuters)

Η διαδικασία είναι πάντως χρονοβόρα και δεν έχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας: «Από τα 100 ωάριο που μεταφέρουμε στη μήτρα μπορεί να έχουμε πέντε με δέκα εγκυμοσύνες και ίσως τρία με έξι μικρά» ανέφερε ο Ουάνι.

Το εργαστήριό του συλλέγει κύτταρα από καμήλες που κέρδισαν αγώνες ταχύτητας ή καλλιστεία, καθώς και καμήλες για παραγωγή γάλακτος ή αρσενικές καμήλες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Μόνο τα καλλιστεία καμήλων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στα Εμιράτα και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής προσφέρουν κάθε χρόνο έπαθλα δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Το οικονομικό κίνητρο είναι μεγάλο και οι ιδιοκτήτες των ζώων συχνά δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο. Το 2021, Περισσότερες από 40 καμήλες αποκλείστηκαν από τα ετήσια καλλιστεία στο Ριάντ επειδή είχαν κάνει Botox.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024