Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΕΡΤ αγνοεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού

Η ΕΡΤ αγνοεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού

Οι αθλητές θα αγωνιστούν σε 26 αθλήματα εκ των οποίων τα 18 θα είναι Ολυμπιακά και τα περισσότερα από αυτά θα δίνουν πρόκριση για το Παρίσι το 2024.

Από τις 21 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου θα γίνουν στην Πολωνία και συγκεκριμένα στην Κρακοβία και στις γύρω περιοχές, οι 3οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες.

Είναι το μεγαλύτερο πολυαθλητικό γεγονός του καλοκαιριού με τη συμμετοχή περίπου 7.000 αθλητών και αθλητριών από 48 χώρες της Ευρώπης, κάτι σαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ευρώπης.

Οι αθλητές θα αγωνιστούν σε 26 αθλήματα εκ των οποίων τα 18 θα είναι Ολυμπιακά και τα περισσότερα από αυτά θα δίνουν πρόκριση για το Παρίσι το 2024, γεγονός που αυξάνει το συναγωνισμό.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με μεγάλη ομάδα, καθώς πολλοί είναι οι αθλητές που θα ψάξουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω των επιδόσεων τους στην Κρακοβία. Eίναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ άλλων κορυφαίων Ελλήνων, στην Κρακοβία θα ταξιδέψει η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Αννα Κορακάκη!

Ωστόσο, παρά τη σημασία και το μεγάλο ενδιαφέρον που θα έχουν οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες η ΕΡΤ δείχνει να αδιαφορεί για αυτούς, εμποδίζοντας από τους Ελληνες φιλάθλους να παρακολουθήσουν σπουδαίους αγώνες σε μία εποχή που η τηλεόραση δεν έχει κάτι καλύτερο να δείξει!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΡΤ ζήτησε μόνο τηλεοπτικό σήμα για τον στίβο, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα σπορ που η Ελλάδα αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετά μετάλλια. Επίσης, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που μέσω της ΕΡΤ ζήτησε σήμα, μόνο για τον στίβο, εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες χώρες που θα μεταδώσουν κανονικά τη διοργάνωση.

Τα δικαιώματα των Ευρωπαϊκών Αγώνων τα έχει η Eurovision στην οποία η ΕΡΤ είναι ουσιαστικά εταίρος και μπορεί να εξασφαλίσει τηλεοπτικό σήμα για όλα τα αθλήματα, με ιδιαίτερα χαμηλό ποσό που σίγουρα μπορεί να καλυφθεί από τις διαφημίσεις. Ένα ποσό που δεν ξεπερνά κάποια χιλιάδες ευρώ και φυσικά δεν επιβαρύνει καθόλου τον προυπολογισμό του κρατικού καναλιού.

Δικαιολογία δεν αποτελεί, ούτε η διεξαγωγή των Εκλογών στις 25 Ιουνίου καθώς οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες συνεχίζονται έως τις 2 Ιουλίου, ενώ παράλληλα η κρατική ραδιοτηλεόραση, έχει πολλά κανάλια για να προβάλλει τους Αγώνες.

Με τη στάση της η ΕΡΤ αποδεικνύει ότι δεν σέβεται τις προσπάθειες των ερασιτεχνών αθλητών που χωρίς σημαντική υποστήριξη, προπονούνται και προετοιμάζονται για να διεκδικήσουν την πολυπόθητη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και είναι κρίμα και άδικο, καθώς το κρατικό κανάλι πρέπει να ανοίγει την πόρτα του και να προβάλλει ισότιμα όλα τα αθλήματα, ανεξάρτητα την εμπορικότητα τους, μικρά και μεγάλα. Αυτός πρέπει να είναι άλλωστε, ο σκοπός ύπαρξης της ΕΡΤ…

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024