Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εχουμε τον νέο... Λούκα Ντόνσιτς

Εχουμε τον νέο… Λούκα Ντόνσιτς

Η Ρεάλ, οι Σλοβένοι, ο Γιαν Βίντε και το ταξίδι στις ΗΠΑ

Την ώρα που τα φώτα στο Κάουνας έπεφταν στους …γερόλυκους της Ρεάλ Μαδρίτης, ένα παιδί ήταν αυτό που εντυπωσίαζε και κατακτούσε τις καρδιές των φίλων του μπάσκετ. Ναι, ανήκει (ή μήπως ανήκε; ) στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Βασίλισσα κατέκτησε ξανά τον τίτλο της πρωταθλήτριας στο Adidas Next Generation Tournament, δεδομένου πως επικράτησε με 71-60 απέναντι στην ομάδα επίλεκτων (U18 Next Generation Select Team). Ποιος έλαμψε; Ενας γκαρντ υψηλόσωμος, μόλις 18 ετών , από τη Σλοβενία που ενίοτε βγάζει σούπερ σταρ!

Ονομάζεται Γιαν Βίντε και στο Κάουνας είχε μέσο όρο 19, 2 πόντων, 4, 8 ριμπάουντ και 3,6 ασίστ. Η Ρεάλ πανηγύρισε αυτόν τον τίτλο μετά τις επιτυχίες που είχε  το 2015, το 2019 και το 2021, ήταν δηλαδή ο τέταρτος θρίαμβός της στους πιτσιρικάδες, στη «νέα γενιά» του δημοφιλούς σπορ. Ο Βίντε πήρε το βραβείο του MVP για ολόκληρο το τουρνουά και σίγουρα τον θαύμασε ο Λούκα Ντόνσιτς.

Ασφαλώς και όλοι γνωρίζουν τον άσο του ΝΒΑ, που όχι μόνο αγωνίστηκε στη Ρεάλ πριν περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αλλά δηλώνει και φανατικός υποστηρικτής της! Και μάλλον δεν πρόκειται για σύμπτωση που τόσο ο Ντόνσιτς όσο και ο Βίντε είναι Σλοβένοι! Ο Βίντε μάλιστα, δεν περιμένει να αγωνιστεί με τη μεγάλη ομάδα των Μερένχες, αλλά έχει αποφασίσει να αγωνιστεί στο NCAA και το UCLA.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο  Jonathan Givony, γνωστός αναλυτής για το ESPN, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «ο σλοβένος γκαρντ Γιαν Βίντε,  μια από τις καλύτερες προοπτικές στην Ευρώπη της γενιάς του, έχει αφοσιωθεί στο UCLΑ». Ο ύψους 1.97 περιφερειακός παίκτης έφτασε στη Μαδρίτη το ’19 ύστερα από δοκιμαστικά (!) και ξεχώρισε σε ένα μίνι τουρνουά φορώντας τη λευκή φανέλα. Ηταν διεθνής με τις μικρές ομάδες της Σλοβενίας, ενώ αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ στο παγκόσμιο κύπελλο κάτω των 17 ετών που διεξήχθη στη Μάλαγα.

Εχουμε, δηλαδή,  να κάνουμε με σκόρερ ολκής, έναν «πλαστικό» ταλαντούχο «άσο». Στο τουρνουά στη Μάλαγα ο Βίντε είχε μέσο όρο πόντων 20,1 και με τη Ρεάλ έπαιξε σε 26 στη δεύτερη ομάδα και είχε 18,8 πόντους. Θα τον …χάσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ προτού καλά καλά τον απολαύσει; Είναι πλέον το πιθανότερο. Αλλωστε, ναι μεν η Ρεάλ βγάζει μαργαριτάρια από τις ακαδημίες της, αλλά ορισμένα φεύγουν πολύ νωρίς! Ο Βίντε είναι μια ακόμη ανάλογη περίπτωση, ύστερα από τον Μπάμπα Μίλερ που έφυγε το ’22 για τις ΗΠΑ, τον Νούνιεζ που την ίδια χρονιά πήρε τον δρόμο για τη Γερμανία αλλά και τους Σαρ και Αλμάνσα που επίσης αποχώρησαν το 2021. Κάπου εδώ ισχύει πως «πολλές φορές οι μικροί δεν μπορούν να περιμένουν»!

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024