Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Meta: Πούλησε την Giphy και έχασε πάνω από 260 εκατ. δολάρια

Meta: Πούλησε την Giphy και έχασε πάνω από 260 εκατ. δολάρια

Η οικονομική ζημιά υπολογίζεται στα 260 εκατ. δολάρια για τη Meta.

Μετά το πρόστιμο ρεκόρ που επιβλήθηκε στη Meta, για παραβίαση των κανόνων προστασίας απόρρητων πληροφοριών, τώρα η εταιρεία πουλά και τη Giphy.

Συγκεκριμένα, η Meta αγόρασε το 2020 την εταιρεία Giphy – τη μηχανή αναζήτησης των γνωστών gifs – για 315 εκατ. δολάρια και τώρα την πούλησε στο Shutterstock για 53 εκατ. δολάρια, χάνοντας τουλάχιστον 260 εκατομμύρια.

Το σημαντικό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι πέρυσι, η εποπτική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) επανεξέδωσε εντολή στη Meta να πουλήσει το Giphy, για λόγους ανταγωνιστικότητας. Η πρώτη εντολή της εποπτικής αρχής εκδόθηκε το 2021.

Η Giphy είναι ο κύριος προμηθευτής gifs σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Snapchat, το TikTok και το Twitter. Ο διευθύνων σύμβουλος της Shutterstock, Πολ Χένεσι, ανέφερε ότι η εξαγορά της Giphy αποτελεί «ένα συναρπαστικό επόμενο βήμα για το ταξίδι της Shutterstock ως μια ολοκληρωμένη δημιουργική πλατφόρμα».

Η περιπέτεια της Meta με το Giphy

Η CMA είχε διατάξει την πώληση της Giphy από τη Μeta τον Νοέμβριο του 2021. Κατά την απόκτησή της, η Meta είχε υποσχεθεί ότι θα ήταν διαθέσιμο για όλα τα κοινωνικά δίκτυα. Ωστόσο, η έρευνα της CMA απέδειξε ότι αυτή η αγορά θα έφερνε αθέμιτο ανταγωνισμό ανάμεσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επέβαλε την πώλησή του. Ήταν η πρώτη φορά που η ρυθμιστική αρχή μπλόκαρε μια συμφωνία που είχε συνάψει μια μεγάλη εταιρεία της Silicon Valley.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο έκανε έφεση στη CMA, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την αναγκαστική πώληση. Τότε, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι «τα gifs δεν είναι πια στη μόδα και οι νεότεροι τα αποκαλούν cringe». Μάλιστα, η εταιρεία προειδοποίησε ότι η Giphy θα δυσκολευόταν να επιβιώσει ως ανεξάρτητη επιχείρηση και ότι λίγοι θα ήταν οι «μνηστήρες» που θα έμπαιναν στη διαδικασία να την αγοράσουν.

Πάντως, η Shutterstock, αν και θεωρεί ότι το 2023 και το 2024 θα φέρει ελάχιστα έσοδα στην εταιρεία αυτή η αγορά, είναι ικανοποιημένη από την ένταξη της Giphy στην οικογένειά της.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024