Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Τσιμιτσέλης: «Ήθελα να δημιουργήσω τη δική μου χριστουγεννιάτικη ιστορία»

Γιάννης Τσιμιτσέλης: «Ήθελα να δημιουργήσω τη δική μου χριστουγεννιάτικη ιστορία»

Μπορεί να βρισκόμαστε παραμονές καλοκαιριού, ωστόσο για τον γνωστό ηθοποιό η εποχή είναι...χριστουγεννιάτικη με χιόνι και εορταστική ατμόσφαιρα, αφού γυρίζει την πρώτη του ταινία που θα δούμε στα μέσα Δεκέμβρη.

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης αποφάσισε να δώσει μια νέα πτυχή στην καλλιτεχνική διαδρομή του. Να δοκιμαστεί στον ρόλο του σκηνοθέτη και του παραγωγού κάνοντας ένα όραμα του πραγματικότητα και δημιουργώντας την πρώτη του κινηματογραφική ταινία. Το όνομα αυτής «Κουραμπιέδες από χιόνι», μια χριστουγεννιάτικη ταινία που θα δούμε στις αίθουσες στις 14 Δεκεμβρίου 2023. Στο πλευρό του δεν μπορούσαν να μην βρίσκονται δικοί του άνθρωποι και χρόνια καλοί συνεργάτες.

Το σενάριο υπογράφουν ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανασης Παπαθανασίου μαζί με τους Αγνή και Χάρη Χιώτη, ενώ στους ρόλους συναντάμε τους Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, Κατερίνα Γερονικολού, Μελέτη Ηλία,  Μιχάλη Ρέππα, Νικολέτα Βλαβιανού, Μαίρη Σταυρακέλλη, Πάνο Σταθακόπουλο αλλά και τους μικρούς πρωταγωνιστές: Σπύρο Ντούγια, Αριάδνη Βελλή, Στρατή Ζαχαρή και Στέλλα Μουρίκη. Guest: Σοφία Φαραζή, Κατερίνα Τσάβαλου.

Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων γίνονται σε ένα υπέροχο χωριό της Ηπείρου στα Ζαγοροχώρια, το Τσεπέλοβο, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο σκηνικό για τις ανάγκες της ταινίας. Στην πανέμορφη πλατεία του χωριού, κάτω από ένα πλάτανο πολλών ετών συναντήσαμε τους συντελεστές και μας μίλησαν για τη νέα τους δουλειά.

Γιάννης Τσιμιτσέλης

«Δύο χρόνια ήθελα να κάνω μια ταινία, αλλά θέλει χρόνο για να τη δημιουργήσεις. Όταν ξεκίνησα να στήνω την ταινία είχα μεγάλο άγχος, γιατί δεν είχα την κατάλληλη τεχνογνωσία. Ωστόσο, πολύτιμη ήταν η βοήθεια του διευθυντή φωτογραφίας και έτσι συγκεντρώθηκα στο στήσιμο των σκηνών.

Μέρα με τη μέρα, όλα κύλησαν καλύτερα. Μέσα σε αυτά τα 22 χρόνια που είμαι στο χώρο, είχα την τύχη να συμμετέχω σε πολλές ταινίες, και κάθε φορά φρόντιζα να πάρω στοιχεία και να παρατηρώ. Το σενάριο της ταινίας βασίστηκε σε μια δική μου ιδέα. Προτίμησα να μην παίξω, γιατί παράλληλα με τη σκηνοθεσία, έχω αναλάβει και την παραγωγή, οπότε ο όγκος πληροφορίων είναι τεράστιος. Η αλήθεια είναι δύσκολο να είσαι ανεξάρτητος παραγωγός και πιο δύσκολο να στηθεί αυτή η δουλειά.

Ωστόσο, στηρίχθηκα σε ανθρώπους που εμπιστεύομαι και πλέον κυλούν όλα καλά. Με τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο είμαστε οικογένεια. Σαν πατέρας μου, τον εμπιστεύομαι και τον συμβουλεύομαι. Ήταν τιμητικό που με εμπιστεύθηκε, όπως βέβαια και ο Μιχάλης Ρέππας μαζί με τον Θανάση Παπαθανασίου καθώς και οι υπόλοιποι συντελεστές. Η συνεργασία μου με τα παιδιά που πρωταγωνιστούν στην ταινία είναι απίστευτη. Έχουν φερθεί πολύ επαγγελματικά.

Η επιλογή του τόπου έγινε πολύ εύκολα γιατί ήθελα να δημιουργήσω μια ταινία που θα απεικόνιζε τα Χριστούγεννα στον ελληνικό τόπο.

Το Τσεπέλοβο που γίνονται τα γυρίσματα είναι ένας πανέμορφος τόπος. Ένα χωριό με φυσικό ντεκόρ που μας βοήθησαν πολύ οι κάτοικοι. Τα βασικά μηνύματα της ταινίας μας είναι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη αλλά και η αθωότητα. Ελπίζουμε να άρεσει στο κοινό. Στα επόμενα σχέδια μας είναι και το Netflix, με το οποίο έχουμε κάνει μια πρώτη κουβέντα. Χαίρομαι που η συγκεριμένη πλατφόρμα πλέον ασχολείται και με την Ελλάδα δίνοντας τη δυνατότητα στις παραγωγές να προσέχουν την ποιότητα τους.»

Ποια ήταν η αντίδραση της κόρης του ηθοποιού όταν άκουσε για τη χριστουγεννιάτικη ταινία του πατέρα της;

«Στην Εύα άρεσε πάρα πολύ που η ιστορία θα έχει μέσα τον Αϊ-Βασίλη, χιόνια, όλο αυτά που αρέσουν στα παιδιά. Νομίζω θα της αρέσει πολύ το αποτέλεσμα. Δεν είναι το όνειρο της κόρης μου αυτό, πιο πολύ δικό μου όνειρο, σίγουρα όμως είναι επιθυμία της.»

Μιχάλης Ρέππας

«Μια ταινία πολύ διασκεδαστική και ταυτόχρονα τρυφερή, που μας μεταφέρει στα Χριστούγεννα σε ένα ελληνικό χωριό. Ο Γιάννης βρήκε αυτό το υπέροχο τοπίο, που ταιριάζει πολύ με αυτήν την εποχή του χρόνου. Παράλληλα κατάφερε να μας βγάλει ένα τρυφερό κομμάτι στη συγγραφή, τόσο σε έμενα και όσο στον Θανάση. Μας προκάλεσε να κάνουμε μια οικογενειακή ταινία και το είδαμε σαν στοίχημα.

Τον Γιάννη τον γνώρισα στα 19 του και από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι ενώ είναι εκτυφλωτικά όμορφος, η ομορφιά είναι το τελευταίο του προσόν. Είναι θετικός άνθρωπος, συγκροτημένος, ορθολογικός και καθόλου επηρμένος. Του έχω πολύ εμπιστοσύνη.»

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

«Τα παιδιά που πρωταγωνιστούν στην ταινία είναι υπέροχα. Μας δίνουν τα νιάτα τους, τη ζωντάνια τους. Βέβαια, είναι στην πρίζα 24 ώρες το 24 ώρο. Τι να πω για τον Γιάννη; Είναι γιος μου. Είμαι πολύ περήφανος σαν «πατέρας» που με σκηνοθετεί. Και με μεγάλη χαρά βλέπω ότι σκηνοθετεί την πρώτη του ταινία σαν να είναι η πολλοστή, λόγω της εμπειρίας του.

Είνα πολύ ψύχραιμος, σε οποιαδήποτε αντιξοότητα συναντάμε. Ο ρόλος μου είναι ενός παππού, ενός καλού ανθρώπου του χωριού (κάθε Χριστούγεννα ντύνεται Άγιος Βασίλης και μοιράζει δώρα) όπου μια κακή συγκυρία με μια απώλεια ζωής του φέρνουν στη ζωή του ένα παιδάκι, το οποίο το κάνει εγγονάκι του. Το κρύβει για να μην πάει σε ίδρυμα και από εκεί ξεκινούν οι περιπέτειες. Μια ταινία για όλη την οικογένεια που μεταφέρει το μήνυμα της αγάπης. Η εμπειρία σε αυτά τα μέρη είναι από τα ωραιότερα πράγματα που έχουν συμβεί στη ζωή μου. Το ίδιο το χωριό είναι σαν φυσικό ντεκόρ.»

Κατερίνα Γερονικολού

«Υποδύομαι την Αλίκη τη δασκάλα του χωριού, η οποία έχει προβλήματα με τον άνδρα της. Παράλληλα είναι μητέρα δύο μικρών παιδιών, τα οποία τα έχει και στο σχολείο μαζί της. Ο μπαμπάς μου, ο ζαχαροπλάστης του χωριού που υποδύεται ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος θα μπλέξει σε μια ωραία αλλά και δύσκολη περιπέτεια και από εκεί ξεκινά μια κωμωδία παρεξηγήσεων.

Πρωταγωνιστές παιδιά. Τα παιδιά έχουν μια άλλη ενέργεια, αθωότητα και δίνουν άλλη ζωντάνια στα γυρίσματα. Τις ημέρες των γυρισμάτων ζουν εδώ στο χωριό, μαζεύουν αβγά από τις κότες, παίζουν στη φύση και παράλληλα κάνουν μάθημα με τον δάσκαλο του χωριού, για να μην χάνουν τη ροή από το σχολείο τους.

Πρώτη φορά παίζω σε κείμενα Ρέππα Παπαθανασίου και είμαι πολύ χαρούμενη. Νιώθω σαν ηθοποιός ότι εξελίσσομαι, γιατί κάνω κάτι διαφορετικό από αυτά που είχα κάνει μέχρι τώρα. Σκοπός αυτής της ταινίας, η οποία μας μεταφέρει στα Χριστούγεννα είναι να προσφέρουμε στο κοινό ένα ωραίο δίωρο. Με εικόνες από ένα τόπο απίστευτης ομορφιάς. Οι κάτοικοι μας έχουν βοηθήσει πολύ, το καφενείο, τα ταβερνάκια, το παντοπωλείο, οι ξενοδόχοι.

Με τον Γιάννη έχουμε συνεργαστεί στο «Για Πάντα» στο «Και όμως είμαι ακόμα εδώ» και έχει πετύχει αυτό το στοίχημα. Μου αρέσει που συνεργάζομαι μαζί του. Όταν μου ανακοίνωσε ότι θέλει να σκηνοθετήσει τη δική του ταινία, ήμουν κατευθείαν υπέρ. Πιστεύω ότι ήταν έτοιμος να μεταβεί στον ρόλο του σκηνοθέτη και το κάνει πολύ καλά.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσιμιτσέλης

Σενάριο: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας, Αγνή και Χάρης Χιώτης

Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης

Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Κατερίνα Γερονικολού, Μελέτης Ηλίας, Μιχάλης Ρέππας, Νικολέτα Βλαβιανού, Μαίρη Σταυρακέλλη, Πάνος Σταθακόπουλος. Και οι μικροί πρωταγωνιστές: Σπύρος Ντούγιας, Αριάδνη Βελλή, Στρατής Ζαχαρής και Στέλλα Μουρίκη. Guest: Σοφία Φαραζή, Κατερίνα Τσάβαλου.

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024