Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα κυβερνήσει όταν το αποφασίσει ο λαός

«Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που έχει σαπίσει, ο σοσιαλισμός φαντάζει σήμερα από όλα τα παράθυρα της ιστορίας» τονίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Όταν ο λαός νιώσει τη δύναμή του και θέλει ν' αναλάβει ο ίδιος την εξουσία θα δώσει εντολή στο ΚΚΕ να κυβερνήσει, σημειώνει. Δεν πίνω μπύρα απαντά στο Μητσοτάκη, δεν πάει για καφέ με τον Τσίπρα, και με βιτριολικό χιούμορ κρίνει το μοντέλο σοσιαλισμού που προτείνει ο Βαρουφάκης.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας λίγες μόνον ώρες πριν την κάλπη της 21ης Μάη, ανοίγει τα χαρτιά του στο in μέσα απ’ το στρατηγείο του Περισσού.

Μιλάει για όλα. Για το κλίμα στις περιοδείες του, τι λέει ο κόσμος, γιατί αποκρούει κάθε σενάριο συνεργασίας του ΚΚΕ ή ανοχής σε κυβερνήσεις, τι εκτιμά για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα ελληνοτουρκικά, πώς υπερασπίζεται την ΕΣΣΔ και γιατί δεν θα πήγαινε για μπύρα με τον …Μητσοτάκη.

Οι σημερινές συνθήκες επιτάσσουν νέα κοινωνική οργάνωση, τονίζει ο κ. Κουτσούμπας και προτρέπει τον ελληνικό λαό «κάντε το όπως οι φοιτητές», μιλώντας για την πρωτιά της Πανσπουδαστικής στις φοιτητικές εκλογές.

«Όλοι μας και μόνοι τους» αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση στη χώρα είναι το σύνθημα του γγ του ΚΚΕ για τις εκλογές, καλώντας τους πολίτες να μην πέσουν στην παγίδα του ψεύτικου διλήμματος και επιλογής του μικρότερου κακού.

Ο Μητσοτάκης θέλει να πάμε για μπύρα, ο Τσίπρας για καφέ, ο Βαρουφάκης να συζητήσουμε για τον σοσιαλισμό. Εγώ πίνω τσίπουρο, καλό ελληνικό κρασί και ρακή

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με τους δημοσιογράφους του in κ. Δημήτρη Μανιάτη και κ. Τζίνα Μοσχολιού

Για τη μπύρα με Μητοτάκη και τον καφέ με Τσίπρα: Εγώ πίνω τσίπουρο, κρασί και ρακή

«Καταρχάς δεν πίνω μπύρα, δεν μου αρέσει, το καλοκαίρι κάνα ποτηράκι που και που μόνο. Μου αρέσει το τσίπουρο, το καλό ελληνικό κρασί, η ρακή όταν πάω στην Κρήτη…Τι να συζητήσουμε με τον κ. Μητσοτάκη; Θα του έλεγα ότι 500 χρόνια τώρα που ζούμε τον καπιταλισμό έχει φτάσει η βαρβαρότητα στο απόγειο της» είναι το σχόλιο – απάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα στην «πρόσκληση» του Κυριάκου Μητσοτάκη για μπύρα και θέμα συζήτησης γιατί κάποιος να είναι σήμερα κομμουνιστής.

Μήπως οι αντίπαλοι λένε πόσο τον συμπαθούν για να τον προβοκάρουν; «Ποιοι είναι οι αντίπαλοι μου; Μήπως ο Μητσοτάκης που θέλει να πιει μπύρα μαζί μου; Ή ο Τσίπρας που θέλει να πιει καφέ; Ή ο Βαρουφάκης που θέλει να συζητήσουμε για το σοσιαλισμό;».

Για τον καπιταλισμό: Έχει σαπίσει, η νεα κοινωνία του σοσιαλισμού είναι εδώ

Ο καπιταλισμός «είναι ένα σύστημα που πλέον έχει φθαρεί, έχει σαπίσει. Ο σοσιαλισμός φαντάζει σήμερα από όλα τα παράθυρα της ιστορίας. Κι όχι ως όραμα. Δεν είναι ουτοπία. Είναι πραγματικότητα. Πρέπει οι κοινωνικές δυνατότητες να εκφραστούν σε όλα τα επίπεδα. Άρα η νεα κοινωνία του σοσιαλισμού είναι εδώ».

Για κυβέρνηση ΚΚΕ: Όταν το αποφασίσει ο λαός

Θα κυβερνήσει κάποια στιγμή το ΚΚΕ;

«Φυσικά, όταν το αποφασίσει ο λαός βεβαίως. Αρκεί να αποφασίσει ο λαός να νιώσει τη δύναμη του γιατί εμείς δεν θελουμε να είμαστε κυβέρνηση δια αντιπροσώπου. Να πάει κάποιος να ψηφίσει και να αναθέσει στο ΚΚΕ να κυβερνήσει ερήμην του. Εμείς θελουμε ο λαός να είναι στην εξουσία. Άμεση δημοκρατία.» λέει ο κ. Κουτσούμπας.

«Ένα από τα βασικά ζητήματα αυτού που θα κάνει τις επαναστατικές ανατροπές, τις ριζικές αλλαγές, που επιτάσσει η ίδια η κοινωνία, είναι οι αλλαγές στο ίδιο το πολιτικό σύστημα, το πως συμμετέχει ο εργαζόμενος, ο εργάτης, ο αγρότης, ο υπάλληλος, ο αυτοαπασχολούμενος, η γυναίκα, οι φοιτητές» προσθέτει.

«Άμεση συμμετοχική Εργατική λαϊκή συμμετοχή και εργατικό λαϊκό έλεγχο σε καθημερινή βάση. Νομοσχέδια βασικά που θα αφορούν το λαό και τον τόπο θα μπαίνουν για συζήτηση πλατιά σε όλη την κοινωνία».

Για την επανάσταση: Μπορεί να ξανασυμβεί στην κοινωνία μας

«Πολλοί μας ρωτάνε: “Καλά, πώς θα γίνει αυτό; Με επανάσταση;”. Στην ιστορία γνωρίσαμε επαναστάσεις, εξεγέρσεις, απεργίες που οδήγησαν σε μεγάλες αλλαγές. Αυτά μπορεί να συμβούν ξανά στην κοινωνία μας» λέει αφοπλιστικά ο κ. Κουτσούμπας.

«Πλέον έχουμε και μια πείρα μεγάλη. Γιατί η πρώτη απόπειρα οικοδόμησης μιας τέτοιας κοινωνίας, κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, συμμετοχής του λαού στην εξουσία, έγινε τον προηγούμενο αιώνα. Έγινε στη Σοβιετική Ενωση για 70 χρόνια. Απέτυχε, όχι ο σοσιαλισμός, αλλά το καθεστώς, το σύστημα εκεί, το πώς διαχειρίστηκε αυτά τα ζητήματα».

Για την ΕΣΣΔ: Πήγε να λύσει προβλήματα του σοσιαλισμού με εργαλεία του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής

«Είδαμε όμως ότι είχαν μεγάλες κατακτήσεις αυτοί οι λαοί. Στα ζητήματα της υγείας, της παιδείας, της εργασίας για όλους, των συνταξιοδοτικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων, του πολιτισμού, του αθλητισμού, σε μια σειρά άλλα ζητήματα, είχαν ρεύμα δωρεάν, θέρμανση δωρεάν, δεν πληρώναν τίποτα, στη λαϊκή στέγη…Και μάλιστα σε συνθήκες που και η ίδια η πρόοδος η τεχνολογική η επιστημονική ήταν πάρα πολύ πίσω. Ήταν καθυστερημένες κοινωνίες και χώρες αυτές; Τα λέω γιατί αποκρύπτονται τα θετικά» λέει ο κ. Κουτσούμπας.

«Φυσικά είχαμε και μεγάλα αρνητικά. Σοβαρά λάθη, αδυναμίες. Και κυρίως, εμείς που έχουμε συζητήσει για τον σοσιαλισμό, αυτόν που έγινε απόπειρα να οικοδομηθεί, έχουμε βγάλει συμπεράσματα. Το κύριο που εντοπίζουμε στην οικονομία αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής είναι ότι πήγε να λύσει προβλήματα υπαρκτά του σοσιαλισμού, σοσιαλιστικής ανάπτυξης κι οικοδόμησης, με εργαλεία του παρελθόντος, με εργαλεία του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής…Κι αυτό, ξέρετε, δημιούργησε και αποξένωση στους ίδιους τους εργαζόμενους».

Για τη νεολαία: Δεν συμβιβάζεται με τα λίγα ψίχουλα

«Τη νεολαία μας την απασχολούν όλα τα προβλήματα κι είναι πάρα πολύ θετικό αυτό. Και μάλιστα έχει και πείρα κι ο δεκαεπτάρης κι ο δεκαοχτάρης κι ο εικοσάρης. Μόνο τον τελευταίο χρόνο είχαμε μεγάλες κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών σε όλη την Ελλάδα με αφορμή – όχι αιτία, είχαμε κι άλλα προβλήματα που ξέσπασε αυτή η οργή μαζικά – το έγκλημα, την τραγωδία των Τεμπών. Και κινητοποίησε τους νέους. Αυτό δείχνει υψηλά συναισθήματα. Σημαίνει ότι έχουμε μια νεα γενιά που όχι μόνο προβληματίζεται όχι μόνο αγανακτεί με αυτά που βλέπει και αμφισβητεί. Αλλά και ετοιμάζεται, είναι ώριμη, να πάρει τη σκυτάλη των αγώνων».

«Η νεολαία δεν συμβιβάζεται με τα λίγα ψίχουλα. Δεν συμβιβάζεται με απλά πραγματάκια. Τα θέλει όλα».

Για το «αυτοί είστε»:  Το κύριο είναι το κίνημα, οι θέσεις και το τι λέει το ΚΚΕ

Γιατί εκτιμά πως κάνει «γκελ» στους νέους;

«Δεν είναι μόνο μια καλή καμπάνια προεκλογική του ΚΚΕ ή το πρόσωπο του γραμματέα που επηρεάζουν. Όλα επηρεάζουν, προς Θεού, άνθρωποι είμαστε, βλέπουμε, συγκρίνουμε, χαμογελάμε, γελάμε, στεναχωριόμαστε όταν κάτι δεν πάει καλά…Αλλά το κύριο είναι το κίνημα, οι θέσεις και το τι λέει το ΚΚΕ. Και προσβλέπει ότι αυτό που λέει το ΚΚΕ επειδή είναι ειλικρινές, επειδή είναι σταθερό, είναι με συνέπεια αυτά που λέει, ότι ανοίγει ένα δρόμο. Γι’αυτό ακουμπά στο ΚΚΕ. Και πιστεύω από τους χιλιάδες νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό θα ρίξει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ».

Για νίκη στις φοιτητικές εκλογές: Κάντε το όπως οι φοιτητές

Ριζοσπαστικοποιείται το φοιτητικό κίνημα;

«Νομίζω ναι, είναι ένα δείγμα τέτοιο. Ξεκίνησε από πέρσι, για δεύτερη φορά μετά από 34 χρόνια. Μόνο η ΔΑΠ δυσανασχετεί αλλά πάντα έτσι κάνει…Κανένα άλλο κόμμα δεν αμφισβητεί την πρωτιά της Πανσπουδαστικής (…) Γι’ αυτό είπα στον ελληνικό λαό σε μια ομιλία μου: Κάντε το όπως οι φοιτητές».

Ο καπιταλισμός «είναι ένα σύστημα που πλέον έχει φθαρεί, έχει σαπίσει. Ο σοσιαλισμός φαντάζει σήμερα από όλα τα παράθυρα της ιστορίας. Κι όχι ως όραμα. Δεν είναι ουτοπία. Είναι πραγματικότητα.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Να πετάξουν στη μπάντα Πούτιν, Ζελένσκι και όλους που υπηρετούν τέτοια συμφέροντα

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μήπως το ΚΚΕ θέλει να κερδίσει η Ρωσία για να χάσει το ΝΑΤΟ, ο αιώνιος «εχθρός»;

«Εμείς δεν μπαίνουμε στη συζήτηση – που είναι κι ανούσια για τους λαούς – ποιος έγινε πρώτος, η κότα ή το αυγό. Ποιος ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο. Γιατί ξέρουμε τι γίνεται. Τα προηγούμενα χρόνια όλοι ζήσαμε, για παράδειγμα, ανατροπή κυβερνήσεων εκλεγμένων στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ, ενίσχυση και στρατιωτικά της Ουκρανίας, ενίσχυση και με όπλα και με μισθοφόρους ναζιστικών ταγμάτων εκεί, με τον Ζελένσκι ως μαριονέτα, για να χτυπούν τη μειονότητα τη ρωσόφωνη στην Ουκρανία. Πρώτα, για παράδειγμα, βομβαρδίστηκε το Ντονέτσκ, επειδή ήταν ρωσόφωνοι δεν τους άφηναν να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα. Και μετά έγινε η απαράδεκτη, όντως, επέμβαση της Ρωσίας.» σημειώνει ο κ. Κουτσούμπας.

Γιατί τα προβλήματα αυτά, εξηγεί «των μειονοτήτων και της καταπίεσης των μειονοτήτων, για παράδειγμα, εφόσον ήταν έτσι, δεν μπορεί να λύνονται με πολεμικές μεθόδους και να κάνεις κι εσύ το ίδιο. Όμως Πούτιν είναι. Καπιταλιστική δύναμη είναι και η Ρωσία πλέον, δεν είναι ο σοσιαλισμός πριν. Γιατί μάθαμε, ζήσαμε, το ξέραμε οι παλιότεροι, τους είχαμε γνωρίσει και τους Ουκρανούς και τους Ρώσους, αρμονικά κι ειρηνικά ζούσαν για 70 ολάκερα χρόνια επι σοσιαλισμού. Δεν είχαν τίποτα να χωρίσουν. Ούτε οι ρωσόφωνοι, ούτε οι Ουκρανοί, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Αυτό έγινε μετά το 1991 που ξεκίνησε αυτή η αιματοχυσία.»

«Άρα το θέμα δεν είναι αν θα κερδίσει ο Πούτιν ή αν θα κερδίσει ο Ζελένσκι που λειτουργεί κι ο ως αερόσακος του Μπάιντεν, του Σολτς, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

«Το πρόβλημα είναι ο ουκρανικός λαός και ο ρωσικός λαός, όπως και οι άλλοι λαοί γύρω από εκεί. Κι εμείς λέμε ότι το καλύτερο είναι να ακολουθήσει μια αυτοτελή πορεία ο λαός της Ουκρανίας και ο λαός της Ρωσίας ταυτόχρονα, να πετάξουν στη μπάντα τους Πούτιν, τους Ζελένσκι κι όλες αυτές τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τέτοια συμφέροντα και πάνε σε αυτή την αλληλοσφαγή αθωων ανθρώπων. Και να φτιάξουν τη δική τους εξουσία για να ζήσουν ειρηνικά. Κι ο σοσιαλισμός εδώ είναι μια καλή λύση» τονίζει ο κ. Κουτσούμπας.

Δεν πρέπει να νικήσει ο ουκρανικός λαός;

«Να νικήσει ο ουκρανικός λαός. Αλλά η νίκη του ουκρανικού λαού δεν είναι μόνο να διώξει το ρωσικό στρατό και να σταματήσει ο πόλεμος. Να διώξει και τον Ζελένσκι. Γιατί αλλιώς δεν θα σταματήσει ο πόλεμος. Η νίκη του δεν είναι να πάει να εγκατασταθεί το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Γιατί όχι μόνο δεν θα έχουμε ειρήνη. Η προσωρινή ειρήνη, αν νικήσει το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ κι ο Ζελένσκι εκεί θα είναι για 1-2 μήνες για να ξεκινήσει νέος πολεμος και μάλιστα παγκόσμιας διάστασης» αναλύει ο γγ του ΚΚΕ.

Για παγκόσμιο πόλεμο: «Και με τη βούλα»

Βλέπει παγκόσμιο πόλεμο;

Παγκόσμιος πόλεμος «και με τη βούλα», λέει χαρακτηριστικά. Διότι «η Ρωσία δεν είναι μόνη της. Λειτουργεί κι αυτή από τη μεριά της ως ένα μεγάλο βαθμό – γιατί κι αυτή είναι ισχυρή δύναμη και στρατιωτικά κι ως ένα βαθμό και οικονομικά – κι ως αερόσακος της Κίνας. Η κυρία διαμάχη στην εποχή που ζούμε πλέον βρίσκεται ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα για την πρωτοκαθεδρία στο διεθνές καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα. Αυτή είναι η ουσία. Έχει συμμάχους από πίσω της η Ρωσία. Έχει, εκτός από την Κίνα, το Ιράν, έχει άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες με τις οποίες συνεργάζεται. Που είναι όλες ισχυρές χώρες και με διαφορετικά συμφέροντα. Γιατί εκεί λειτουργούν επίσης οι άρχουσες τάξεις, αυτούς εκφράζει, η ελίτ, η ολιγαρχία, εμείς τους λέμε “καπιταληστές”. Αυτό γίνεται.»

«Κι από την άλλη μεριά είναι βεβαίως – αλίμονο – καπιταλιστές, μεγάλα μονοπώλια, συμφέροντα, πολυεθνικές και το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα που κερδίζει από τους πολέμους και τις συγκρούσεις. Και τα αμερικανικά συμφέροντα και τα γαλλικά και τα γερμανικά, τα βρετανικά κλπ…Αλλά την πληρώνουν οι λαοί».

Για το ΝΑΤΟ: Αν οι λαοί δεν πάρουν τις τύχες στα χέρια τους…

«Είδατε την τελευταία απόφαση του ΝΑΤΟ για τα μέλη του: όλες οι βιομηχανίες να γίνουν πολεμικές. Αν οι λαοί δεν πάρουν τις τύχες στα χέρια τους και δεν πιέσουν να επιλύονται ειρηνικά οι διαφορές, ή δεν ανοίξει ο δρόμος ώστε οι λαοί να έχουν οι ίδιοι την εξουσία, θα οδηγούμαστε από αιματοχυσία σε αιματοχυσία. Θα έπρεπε να έχουμε μια δυνατή φιλολαΪκή κυβέρνηση. Σταθερότητα με τον λαό στην εξουσία, όχι ο λαός- υποχείριο κυβερνήσεων που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Είμαστε το κράτος με υψηλότερο ποσοστό σε ΑΕΠ για δαπάνες του ΝΑΤΟ» τονίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για τα ελληνοτουρκικά: Γαλάζια Πατρίδα και το γκριζάρισμα του Αιγαίου θα είναι εκεί

«Η Τουρκία έχει σταθερή εξωτερική πολιτική ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, έχει συνέχεια. Η Γαλάζια Πατρίδα και το γκριζάρισμα του Αιγαίου θα είναι εκεί.» τονίζει ο κ. Κουτσούμπας και ασκει κριτική στην ακολουθούμενη πολιτική από τις ελληνικές κυβερνήσεις.

«Τα άλλα κόμματα δεν μας έχουν απαντήσει τι συνυποσχετικό προτείνουν για να πάμε στην Χάγη με την Τουρκία. Το πρόβλημα είναι τι θα βάλεις. Αν βάλεις στο πακέτο και όλα τα άλλα, ανοίγεις άλλο ζήτημα. Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε υποχώρηση σε κυριαρχικά δικαιώματα και με την δυνατότητα αλίευσης στην Ιταλία, όπως και με τον καθορισμό της ΑΟΖ με την Αίγυπτο υπέγραψε και το Καστελόριζο εκτός και την μισή Ρόδο εκτός. Αυτά είναι – πιστεύουμε- ανησυχητικά σημάδια. Τα Ίμια είχαν αποτέλεσμα και την Μαδρίτη και τις γκρίζες ζώνες.»

Για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ: Δεν είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά…

«Ίδιοι δεν είναι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Αν ήταν ίδιοι θα ήταν ένα κόμμα» λέει με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Έχουν όμως κοινή στρατηγική γραμμή στα βασικά και σε όσα καθορίζουν τις ζωές μας. Το Ταμείο Ανάκαμψης με τα 350 προαπαιτούμενα, το Χρηματιστήριο Ενέργειας ή το Εμπόριο Ρύπων».

Για κυβέρνηση ανοχής: Μιλάμε για κοροϊδία

«Γιατί να ανεχθούμε μια αντιλαϊκή πολιτική;» αναρωτιέται ο κ. Κουτσούμπας και εξηγεί γιατί πρόκειται περί κοροϊδίας.

«Αν έχουμε εκλογές και στις 2 Ιουλιου, σας θυμίζω πως στις 11 Ιουλίου θα έχουμε Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Εκεί τι κάνεις; Έστω ότι δίνω ανοχή σε μια μουφα κυβέρνηση προοδευτική, στις 11 Ιουλίου ο Πρωθυπουργός που εγώ θα έχω στηρίξει ή θα έχω ανεχθεί θα πάει και θα υπογράψει την πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας στην Ουκρανία ή και θα υπογράψει να μπουν στο ΝΑΤΟ οι Φινλανδία και Σουηδία. Αυτό τι είναι; Επί μέρους ζήτημα; Θα δώσουμε ανοχή στις 2 Ιουλίου και στις 11 θα την ρίξουμε; Μιλάμε για κοροιδία.»

Για απλή αναλογική: Το πιο δίκαιο σύστημα σε αυτές τις συνθήκες

«Εμείς την απλή αναλογική την προτείνουμε ως το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα σε αυτές τις συνθήκες γιατί αποτυπώνει την δύναμη που δίνει σε κάθε κόμμα ο ελληνικός λαός.» ξεκαθαρίζει ο κ. Κουτσούμπας και προσθέτει: «Εμείς δεν συμφωνούμε με τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις και τα προγράμματα τους. Οι άλλοι μπορούν.»

Για τον εκλογικό στόχο: Όσο πιο ψηλά γίνεται

Δεν βάζουμε τέτοιους στόχους, πχ δεύτερο κόμμα. Όσο πιο ψηλά γίνεται θα έλεγα. Και δεύτεροι αν βγούμε θα είχαμε ένα χαμόγελο μέχρι εκεί πάνω.

Για την 21η Μαΐου: Όχι στο ψεύτικο δίλημμα, όλοι μας και μόνοι τους

«Υπάρχει αντικειμενικά η δυνατότητα να συγκυβερνήσουν όλοι. Εισέπραξα βαρύ κλίμα στον κόσμο, να επιλέξουμε το μικρότερο κακό έλεγαν ορισμένοι.» σημειώνει ο κ. Κουτσούμπας και προτρέπει: «Ο λαός να μην πέσει όμως σε αυτό το τριπάκι. Στο ψεύτικο δίλημμα. Και ο λαός μας και η νεολαία. Όλοι μας και μόνοι τους.»

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024