Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o

Άκης Σκέρτσος: Δεν μπορούν να κάνουν τον δικαστή τα κόμματα

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε επανάληψη του 2015 λέει ο Άκης Σκέρτσος, κατηγορώντας το σύνολο της Αντιπολίτευσης για έλλειψη προγραμματικής πρότασης. «Υποχρέωση της Δικαιοσύνης να διαλευκάνει το ταχύτερο τις υποκλοπές», σημειώνει.

«Οι εκλογές κρίνονται στην θετική οραματική πρόθεση για το μέλλον και λιγότερο στη ψήφο τιμωρίας» τονίζει ο Άκης Σκέρτσος υπουργός Επικρατείας . Ασκεί δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα του οποίου «διαβάζει» κίνδυνο νέου μνημονίου, ενώ πυρά εξαπολύει και προς το ΠΑΣΟΚ.

Επιμένει στην κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων από ανεξάρτητο οικονομικό φορέα, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τι έγινε το 2015 και μετά. «Θέλω τον εκσυγχρονισμό και τον εξευρωπαϊσμό της χώρας δηλώνει.

Για το σκάνδαλο των υποκλοπών σημειώνει ότι «θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Να δούμε την ουσία της πολιτικής τονίζει χρεώνοντας στην Αριστερά ότι «μας αντιμετωπίζει με ταμπέλες και στερεότυπα», ενώ για προκατάληψη απέναντι στην ΝΔ «κατηγορεί» και τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Μιλώντας για την επιλογή του ως κυβερνητικού εκπροσώπου λέει ότι «γνώριζα σε βάθος το κυβερνητικό έργο και μου ανατέθηκε να το προβάλλω», προσθέτοντας πως «δεν ήταν επιδίωξή μου να βγω μπροστά από τις κάμερες».

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε επανάληψη του 2015, με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, που δεν εφαρμόστηκε ποτέ και αντιθέτως έφερε φτώχεια, ύφεση, κλειστές τράπεζες, υπερφορολόγηση, ένα τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο

O υπουργός Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος με τη δημοσιογράφο του in κ. Ελένη Στεργίου

Για τα κριτήρια ψηφοφόρων:  Οι εκλογές κρίνονται στην οραματική τους διάσταση

Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών και σε ποιο βαθμό θα το καθορίσουν πολίτες που παραμένουν αναποφάσιστοι και ίσως καταλήξουν  στην επιλογή της «τιμωρητικής ψήφου», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει πως «οι εκλογές κρίνονται στην θετική οραματική πρόθεση για το μέλλον και λιγότερο στη ψήφο τιμωρίας» στηλιτεύοντας τη στάση της Αντιπολίτευσης «που ρίχνει όλο της το βάρος στην τιμωρητική ψήφο».

«Πιστεύω ότι αυτό δείχνει μια προγραμματική αδυναμία».

Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: Επανάληψη του 2015

Σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο τα κόμματα πρέπει να υποβάλλουν τα προγράμματά τους και να κοστολογηθούν για να ενισχύσουν την αξιοπιστία τους.

Εξειδικεύοντας στο κομμάτι των υπηρεσιών Υγείας ο κ. Σκέρτσος κρίνει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για αύξηση των δαπανών στα 4,5 δισ. ευρώ, ως ανέφικτο, σε αντίθεση με αυτό της ΝΔ που ήδη, όπως λέει, έχει εξασφαλίσει από το Ταμείο Ανάκαμψης τη χρηματοδότησή του.

«Εμείς για την Υγεία και την Παιδεία προβλέπουμε ρεαλιστικές αυξήσεις», σημειώνει ο κ. Σκέρτσος, προσθέτοντας ότι τα κόμματα κρίνονται «στον τρόπο υλοποίησης και την αποτελεσματικότητα».

Ακόμη και στους τομείς που υπάρχει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων ως προς τις προθέσεις και τους στόχους, πχ για καλύτερη Παιδεία ή Υγεία, σημειώνει ο κ. Σκέρτσος, η διαφορά έγκειται «στην ικανότητα υλοποίησης, αλλά και στην εντιμότητα και στην ειλικρίνεια σε σχέση με τα προγράμματα που καταθέτουμε».

Επικρίνοντας για άλλη μια φορά το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο τοποθετεί στα 83 δισ. ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας, υποστηρίζει ότι «βλέπουμε επανάληψη του 2015, με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, που δεν εφαρμόστηκε ποτέ και αντιθέτως έφερε φτώχεια, ύφεση, κλειστές τράπεζες, υπερφορολόγηση, ένα τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο».

Ο κ. Σκέρτσος υπεραμύνεται του προγράμματος της ΝΔ, με κόστος 9 δισ. ευρώ, τονίζοντας ότι έχει ενταχθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2023-26.

Για την πολιτική: Ασχολήθηκα, γιατί υπήρχε χαμηλό επίπεδο πολιτικής εκπροσώπησης κυρίως από το 2015 και μετά

Το ερέθισμα για να ασχοληθεί με την πολιτική ήρθε το 2015 και όπως εξηγεί ασχολήθηκε με την πολιτική γιατί «υπήρχε χαμηλό επίπεδο πολιτικής εκπροσώπησης κυρίως από το 2015 και μετά».

Τονίζει δε με νόημα ότι «δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ τι έγινε το 2015 και μετά».

«Θέλω σταθερό εκσυγχρονισμό και εξευρωπαϊσμό της χώρας», αναφέρει ο κ. Σκέρτσος, σχετικά με το όραμά του στην πολιτική και σημειώνει ότι «το ΄μένουμε Ευρώπη΄ πρέπει να μεταβληθεί στο ΄γίναμε Ευρώπη΄».

Για τις υποκλοπές: Δεν μπορούν να κάνουν τον δικαστή τα κόμματα

«Είναι υποχρέωση της Δικαιοσύνης να διαλευκάνει το ταχύτερο τις υποκλοπές», αναφέρει ο Άκης Σκέρτσος ερωτηθείς για τις εν εξελίξει έρευνες, προσθέτοντας αυστηρά ότι «δεν μπορούν να κάνουν τον δικαστή τα πολιτικά κόμματα».

Υπογραμμίζει ότι «θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, δεν το κάνουμε α λα καρτ», και αναγνωρίζει την ανάγκη να επιταχυνθεί η απονομή της Δικαιοσύνης.

Για τον καλλιτεχνικό κόσμο: Είναι προκατειλημμένος με τη ΝΔ

Θετικά σημάδια στον πολιτισμό βλέπει ο κ. Σκέρτσος και εκτιμά επίσης ότι ο Πολιτισμός μπορεί να αποφέρει ποιοτική ανάπτυξη στη χώρα. Έφερε ως παράδειγμα τις ενισχύσεις της οπτικοακουστικής βιομηχανίας οι οποίες φέρνουν αποτελέσματα και ξένες παραγωγές στη χώρα.

Ως προ τη στήριξη του κλάδου και ειδικά για την προστασία της εργασίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «στηρίζουμε και τους καλλιτέχνες με τις αποφάσεις μας».

«Νομίζω», είπε ο κ. Σκέρτσος, ότι «ο καλλιτεχνικός κόσμος είναι προκατειλημμένος έναντι της ΝΔ».

Για αντιμετώπιση της ΝΔ με ταμπέλες και στερεότυπα κατηγορεί και την Αριστερά.

«Εφαρμόζουμε πολιτικές στήριξης των ευάλωτων και της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+», είπε μεταξύ άλλων και υπογράμμισε ότι πρέπει να φύγουμε από τις ταμπέλες και να δούμε την ουσία της πολιτικής.

Για τα μεγαλύτερα λάθη: Έπρεπε να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στα ΜΜΜ

Παρά τα έργα που έχουν δρομολογηθεί, ο κ. Σκέρτσος παραδέχτηκε ότι «θα έπρεπε να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.» Υπογράμμισε ότι πρέπει τα ΜΜΕ να γίνουν αξιόπιστα και σύγχρονα.

«Το σημαντικό είναι να υπάρχει μία συνέπεια, να ξέρει ο χρήστης τη συχνότητα και να μπορεί να εμπιστευτεί τα δρομολόγια, σε συνδυασμό με τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό σε υποδομές και δίκτυα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το ΠΑΣΟΚ: Έχει κόψει τις γέφυρες επικοινωνίας με τη ΝΔ

Την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει κόψει τις γέφυρες με τη ΝΔ» εκφράζει ο κ. Σκέρτσος προσθέτοντας ότι «ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να αποκτήσει χημεία με τον πρωθυπουργό».

«Θα θέλαμε μεγαλύτερη εντιμότητα και υποστήριξη από το ΠΑΣΟΚ σε τομείς πολιτικής» τονίζει, κρίνοντας προς «το ΠΑΣΟΚ δεν υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών».

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024