Δευτέρα 05 Ιουνίου 2023
weather-icon 24 oC

Άκης Σκέρτσος: Δεν μπορούν να κάνουν τον δικαστή τα κόμματα

eklogikiGrammateiaLogo

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε επανάληψη του 2015 λέει ο Άκης Σκέρτσος, κατηγορώντας το σύνολο της Αντιπολίτευσης για έλλειψη προγραμματικής πρότασης. «Υποχρέωση της Δικαιοσύνης να διαλευκάνει το ταχύτερο τις υποκλοπές», σημειώνει.

«Οι εκλογές κρίνονται στην θετική οραματική πρόθεση για το μέλλον και λιγότερο στη ψήφο τιμωρίας» τονίζει ο Άκης Σκέρτσος υπουργός Επικρατείας . Ασκεί δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα του οποίου «διαβάζει» κίνδυνο νέου μνημονίου, ενώ πυρά εξαπολύει και προς το ΠΑΣΟΚ.

Επιμένει στην κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων από ανεξάρτητο οικονομικό φορέα, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τι έγινε το 2015 και μετά. «Θέλω τον εκσυγχρονισμό και τον εξευρωπαϊσμό της χώρας δηλώνει.

Για το σκάνδαλο των υποκλοπών σημειώνει ότι «θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Να δούμε την ουσία της πολιτικής τονίζει χρεώνοντας στην Αριστερά ότι «μας αντιμετωπίζει με ταμπέλες και στερεότυπα», ενώ για προκατάληψη απέναντι στην ΝΔ «κατηγορεί» και τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Μιλώντας για την επιλογή του ως κυβερνητικού εκπροσώπου λέει ότι «γνώριζα σε βάθος το κυβερνητικό έργο και μου ανατέθηκε να το προβάλλω», προσθέτοντας πως «δεν ήταν επιδίωξή μου να βγω μπροστά από τις κάμερες».

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε επανάληψη του 2015, με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, που δεν εφαρμόστηκε ποτέ και αντιθέτως έφερε φτώχεια, ύφεση, κλειστές τράπεζες, υπερφορολόγηση, ένα τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο

O υπουργός Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος με τη δημοσιογράφο του in κ. Ελένη Στεργίου

Για τα κριτήρια ψηφοφόρων:  Οι εκλογές κρίνονται στην οραματική τους διάσταση

Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών και σε ποιο βαθμό θα το καθορίσουν πολίτες που παραμένουν αναποφάσιστοι και ίσως καταλήξουν  στην επιλογή της «τιμωρητικής ψήφου», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει πως «οι εκλογές κρίνονται στην θετική οραματική πρόθεση για το μέλλον και λιγότερο στη ψήφο τιμωρίας» στηλιτεύοντας τη στάση της Αντιπολίτευσης «που ρίχνει όλο της το βάρος στην τιμωρητική ψήφο».

«Πιστεύω ότι αυτό δείχνει μια προγραμματική αδυναμία».

Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: Επανάληψη του 2015

Σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο τα κόμματα πρέπει να υποβάλλουν τα προγράμματά τους και να κοστολογηθούν για να ενισχύσουν την αξιοπιστία τους.

Εξειδικεύοντας στο κομμάτι των υπηρεσιών Υγείας ο κ. Σκέρτσος κρίνει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για αύξηση των δαπανών στα 4,5 δισ. ευρώ, ως ανέφικτο, σε αντίθεση με αυτό της ΝΔ που ήδη, όπως λέει, έχει εξασφαλίσει από το Ταμείο Ανάκαμψης τη χρηματοδότησή του.

«Εμείς για την Υγεία και την Παιδεία προβλέπουμε ρεαλιστικές αυξήσεις», σημειώνει ο κ. Σκέρτσος, προσθέτοντας ότι τα κόμματα κρίνονται «στον τρόπο υλοποίησης και την αποτελεσματικότητα».

Ακόμη και στους τομείς που υπάρχει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων ως προς τις προθέσεις και τους στόχους, πχ για καλύτερη Παιδεία ή Υγεία, σημειώνει ο κ. Σκέρτσος, η διαφορά έγκειται «στην ικανότητα υλοποίησης, αλλά και στην εντιμότητα και στην ειλικρίνεια σε σχέση με τα προγράμματα που καταθέτουμε».

Επικρίνοντας για άλλη μια φορά το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο τοποθετεί στα 83 δισ. ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας, υποστηρίζει ότι «βλέπουμε επανάληψη του 2015, με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, που δεν εφαρμόστηκε ποτέ και αντιθέτως έφερε φτώχεια, ύφεση, κλειστές τράπεζες, υπερφορολόγηση, ένα τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο».

Ο κ. Σκέρτσος υπεραμύνεται του προγράμματος της ΝΔ, με κόστος 9 δισ. ευρώ, τονίζοντας ότι έχει ενταχθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2023-26.

Για την πολιτική: Ασχολήθηκα, γιατί υπήρχε χαμηλό επίπεδο πολιτικής εκπροσώπησης κυρίως από το 2015 και μετά

Το ερέθισμα για να ασχοληθεί με την πολιτική ήρθε το 2015 και όπως εξηγεί ασχολήθηκε με την πολιτική γιατί «υπήρχε χαμηλό επίπεδο πολιτικής εκπροσώπησης κυρίως από το 2015 και μετά».

Τονίζει δε με νόημα ότι «δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ τι έγινε το 2015 και μετά».

«Θέλω σταθερό εκσυγχρονισμό και εξευρωπαϊσμό της χώρας», αναφέρει ο κ. Σκέρτσος, σχετικά με το όραμά του στην πολιτική και σημειώνει ότι «το ΄μένουμε Ευρώπη΄ πρέπει να μεταβληθεί στο ΄γίναμε Ευρώπη΄».

Για τις υποκλοπές: Δεν μπορούν να κάνουν τον δικαστή τα κόμματα

«Είναι υποχρέωση της Δικαιοσύνης να διαλευκάνει το ταχύτερο τις υποκλοπές», αναφέρει ο Άκης Σκέρτσος ερωτηθείς για τις εν εξελίξει έρευνες, προσθέτοντας αυστηρά ότι «δεν μπορούν να κάνουν τον δικαστή τα πολιτικά κόμματα».

Υπογραμμίζει ότι «θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, δεν το κάνουμε α λα καρτ», και αναγνωρίζει την ανάγκη να επιταχυνθεί η απονομή της Δικαιοσύνης.

Για τον καλλιτεχνικό κόσμο: Είναι προκατειλημμένος με τη ΝΔ

Θετικά σημάδια στον πολιτισμό βλέπει ο κ. Σκέρτσος και εκτιμά επίσης ότι ο Πολιτισμός μπορεί να αποφέρει ποιοτική ανάπτυξη στη χώρα. Έφερε ως παράδειγμα τις ενισχύσεις της οπτικοακουστικής βιομηχανίας οι οποίες φέρνουν αποτελέσματα και ξένες παραγωγές στη χώρα.

Ως προ τη στήριξη του κλάδου και ειδικά για την προστασία της εργασίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «στηρίζουμε και τους καλλιτέχνες με τις αποφάσεις μας».

«Νομίζω», είπε ο κ. Σκέρτσος, ότι «ο καλλιτεχνικός κόσμος είναι προκατειλημμένος έναντι της ΝΔ».

Για αντιμετώπιση της ΝΔ με ταμπέλες και στερεότυπα κατηγορεί και την Αριστερά.

«Εφαρμόζουμε πολιτικές στήριξης των ευάλωτων και της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+», είπε μεταξύ άλλων και υπογράμμισε ότι πρέπει να φύγουμε από τις ταμπέλες και να δούμε την ουσία της πολιτικής.

Για τα μεγαλύτερα λάθη: Έπρεπε να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στα ΜΜΜ

Παρά τα έργα που έχουν δρομολογηθεί, ο κ. Σκέρτσος παραδέχτηκε ότι «θα έπρεπε να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.» Υπογράμμισε ότι πρέπει τα ΜΜΕ να γίνουν αξιόπιστα και σύγχρονα.

«Το σημαντικό είναι να υπάρχει μία συνέπεια, να ξέρει ο χρήστης τη συχνότητα και να μπορεί να εμπιστευτεί τα δρομολόγια, σε συνδυασμό με τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό σε υποδομές και δίκτυα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το ΠΑΣΟΚ: Έχει κόψει τις γέφυρες επικοινωνίας με τη ΝΔ

Την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει κόψει τις γέφυρες με τη ΝΔ» εκφράζει ο κ. Σκέρτσος προσθέτοντας ότι «ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να αποκτήσει χημεία με τον πρωθυπουργό».

«Θα θέλαμε μεγαλύτερη εντιμότητα και υποστήριξη από το ΠΑΣΟΚ σε τομείς πολιτικής» τονίζει, κρίνοντας προς «το ΠΑΣΟΚ δεν υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών».

Newsroom

Πρόσφατα Άρθρα InView
Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα κυβερνήσει όταν το αποφασίσει ο λαός
InView

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα κυβερνήσει όταν το αποφασίσει ο λαός

«Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που έχει σαπίσει, ο σοσιαλισμός φαντάζει σήμερα από όλα τα παράθυρα της ιστορίας» τονίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Όταν ο λαός νιώσει τη δύναμή του και θέλει ν' αναλάβει ο ίδιος την εξουσία θα δώσει εντολή στο ΚΚΕ να κυβερνήσει, σημειώνει. Δεν πίνω μπύρα απαντά στο Μητσοτάκη, δεν πάει για καφέ με τον Τσίπρα, και με βιτριολικό χιούμορ κρίνει το μοντέλο σοσιαλισμού που προτείνει ο Βαρουφάκης.

Αλέξης Τσίπρας: Δεν συγκυβερνώ με ΝΔ, σαν να φτιάξουν ομάδα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
InView

Αλέξης Τσίπρας: Δεν συγκυβερνώ με ΝΔ, σαν να φτιάξουν ομάδα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

«Κυριακή κοντή γιορτή», το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για τις δημοσκοπήσεις. Ο Μητσοτάκης έκανε ξανά επίκαιρο το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», τονίζει. Εκφράζει τον φόβο ότι η κοινωνία θα γίνει «ροντέο» με τους πλειστηριασμούς. Δεν μετανιώνει για την απλή αναλογική, προβλέπει για τον Μητσοτάκη ότι αν μπορεί θα επιχειρήσει σχηματισμό κυβέρνησης ακόμη και με «αποστάτες» και τείνει χείρα συνεργασίας στον Ανδρουλάκη.

Έφη Αχτσιόγλου: Δεν έχουμε καμία διασύνδεση με οικονομικά συμφέροντα ή άλλες ελίτ
InView

Έφη Αχτσιόγλου: Δεν έχουμε καμία διασύνδεση με οικονομικά συμφέροντα ή άλλες ελίτ

Κανένα «μυστήριο» δεν υπάρχει στο κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι ρεαλιστικό και κοινωνικά αναγκαίο τονίζει η Εφη Αχτσιόγλου. Κατηγορεί τη ΝΔ ότι προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον κόσμο, «γιατί δεν τη συμφέρει να μιλήσουμε για πολιτικές». Ο κόσμος «ξέρει τι ζει» λέει προεξοφλώντας επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζει «αστειότητες» τα περί εξόδου από το ευρώ «που ανακυκλώνει η ΝΔ».

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Πάντα σε επιφυλακή και εγρήγορση σε σχέση με την Τουρκία
InView

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Πάντα σε επιφυλακή και εγρήγορση σε σχέση με την Τουρκία

Η λέξη φόβος δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μας, τονίζει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, τονίζοντας το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Απορρίπτει τις αιτιάσεις περί ανταγωνισμού εξοπλισμών. Οι στρατηγικοί στόχοι της Τουρκίας δεν αλλάζουν τόσο εύκολα, λέει με νόημα.

Μιλένα Αποστολάκη: Προσπάθησαν να αποδώσουν στο ΠΑΣΟΚ όλα τα δεινά της χώρας
InView

Μιλένα Αποστολάκη: Προσπάθησαν να αποδώσουν στο ΠΑΣΟΚ όλα τα δεινά της χώρας

«Μας χωρίζουν μεγάλες διάφορες και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ», λέει η Μιλένα Αποστολάκη, τονίζοντας ωστόσο ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα ευθύνης και θα κάνει «ουσιαστική χρήση» της διερευνητικής εντολής, θεωρώντας ότι τις συνεργασίες θα τις φέρουν «τα γεγονότα κι η ιστορία».

Δήμητρα Σταματέλου: Τα ‘χει φάει τα ψωμιά του αυτό το σύστημα, πέφτει διαρκώς σε αντιφάσεις
InView

Δήμητρα Σταματέλου: Τα ‘χει φάει τα ψωμιά του αυτό το σύστημα, πέφτει διαρκώς σε αντιφάσεις

Η επόμενη κυβέρνηση θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τις προηγούμενες, τονίζει η Δήμητρα Σταματέλου, σημειώνοντας ότι δεν πληρείται καμία προϋπόθεση για συμμετοχή του ΚΚΕ σε κυβέρνησης συνεργασίας. Μιλά για τις κρίσεις που γεννά το σύστημα. Η πανδημία βγήκε με το «πάμε κι όπου βγει…» λέει για τις κρίσιμες ελλείψεις στον τομέα της Υγείας.

Ρένα Δούρου: Πρόβλημα του Ανδρουλάκη να θεωρεί ίδιους τους Μητσοτάκη – Τσίπρα
InView

Ρένα Δούρου: Πρόβλημα του Ανδρουλάκη να θεωρεί ίδιους τους Μητσοτάκη – Τσίπρα

«Ήττα του ΣΥΡΙΖΑ το ότι είμαστε στο 2023 και συζητάμε σαν η δημοσιονομική, πολιτική, κοινωνική ζωή του τόπου να ξεκινά από το 2015» λέει η Ρένα Δούρου, κατηγορώντας τον Κ.Μητσοτάκη ότι επιδιώκει τη «χαλαρή ψήφο» και δεύτερες εκλογές. Απλή αναλογική χωρίς συνεργασίες δεν γίνεται, τονίζει και κατακρίνει τη στάση του ΠΑΣΟΚ

Χρήστος Στυλιανίδης: Αν μία κυβέρνηση συνεργασίας δεν έχει στόχευση καλύτερα να μην γίνει ποτέ
InView

Χρήστος Στυλιανίδης: Αν μία κυβέρνηση συνεργασίας δεν έχει στόχευση καλύτερα να μην γίνει ποτέ

Για τις εκλογές, τον Μητσοτάκη «που δεν θα έχει ευθύνη» αν μετεκλογικά μπει η χώρα σε περιπέτειες, αλλά και την καλύτερη ετοιμότητα του μηχανισμού πολιτικής προστασίας μιλά ο Χρήστος Στυλιανίδης. Το Κυπριακό που «βρίσκεται σε αδιέξοδο», η Τουρκία που «είναι λάθος να αντιμετωπίζεται με δυτικούς όρους» αλλά και οι απόδημοι Έλληνες είναι επίσης θέματα που τον προβληματίζουν.

Διονύσης Τσακνής: Το σύστημα θα ανατραπεί και θα είναι «ντάλα μεσημέρι»
InView

Διονύσης Τσακνής: Το σύστημα θα ανατραπεί και θα είναι «ντάλα μεσημέρι»

Για σκυταλοδρομία αντιλαϊκών μέτρων κατηγορεί τις κυβερνήσεις ο Διονύσης Τσακνής και επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ που πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων ένα ισχυρό «όχι». Μιλά για την αριστερά, τις προτάσεις του ΚΚΕ, τη σχέση της τέχνης με το λαϊκό κίνημα και την ανάγκη ανατροπής. «Kακή διαχείριση μιας θεωρίας, δεν ακυρώνει τη θεωρία».

Κώστας Σκανδαλίδης: Δεν θα πουλήσουμε και την ψυχή μας στον διάβολο για να γίνει κυβέρνηση
InView

Κώστας Σκανδαλίδης: Δεν θα πουλήσουμε και την ψυχή μας στον διάβολο για να γίνει κυβέρνηση

«Αν ο Μητσοτάκης με την αλλαγή θέσης για τις υποκλοπές θέλει να χαϊδέψει τα αυτιά του Ανδρουλάκη, χτύπησε λάθος πόρτα» λέει ο Κώστας Σκανδαλίδης με αιχμές και για τη στάση της Δικαιοσύνης. Πολιτικός άλλης γενιάς σημειώνει με πικρία ότι σήμερα η πολιτική σύγκρουση γίνεται περί όνου σκιάς, με καυγάδες και εμμονές.

latestbutton