Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κωστής Χατζηδάκης: Εφικτός ο στόχος για 950 ευρώ κατώτατο μισθό

«Στην οικονομία αν πατήσεις το γκάζι παραπάνω από όσο αντέχει θα κάψεις τη μηχανή» λέει ο Κωστής Χατζηδάκης, εκφράζοντας φόβους για «τρελές επιλογές» που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εκτροχιασμό και τέταρτο μνημόνιο. Κανείς δεν ενοχλήθηκε περισσότερο από μένα για την υπόθεση των υποκλοπών, τονίζει.

Για το αν μπορεί να ζήσει ένας υπουργός με τον κατώτατο μισθό και αν τελικά η αύξηση του στα 1000 ευρώ θα υλοποιηθεί ή θα μείνει στα προεκλογικά μπαλκόνια, απαντά ο υπουργός Εργασίας και υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι η βελτίωση των μισθών και της αγοράς εργασίας αποτελεί προτεραιότητα.

Ο υπουργός εστιάζει στην σημασία της επίτευξης σημαντικών ρυθμών ανάπτυξης και δημοσιονομικής πειθαρχίας εξαπολύοντας πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζοντας πως το πρόγραμμα του θα οδηγήσει σε εκτροχιασμό την οικονομία και σε νέες περιπέτειες τη χώρα.

Ενδιαφέρουσα είναι η τοποθέτησή του σχετικά με τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού χωρίς να αρνείται τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Το μεγαλύτερο λάθος, παραδέχεται με ειλικρίνεια στην κάμερα του in, κατά τη διάρκεια της 4ετούς θητείας της κυβέρνησης είναι αναμφισβήτητα η διαχείριση που έγινε στον ΟΣΕ.

Ανοιχτή πληγή και το ζήτημα των υποκλοπών. «Προφανώς ενοχλήθηκα και ενοχλήθηκα πάρα πολύ» λέει θυμωμένα ο κ. Χατζηδάκης, και περιμένει να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχει κάποιος που να ενοχλήθηκε περισσότερο από μένα για τις υποκλοπές

O υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία κ. Κωστής Χατζηδάκης με την δημοσιογράφο του in κ. Ελένη Στεργίου

Για τις υποκλοπές: Ενοχλήθηκα πάρα πολύ

Σχετικά με τις υποκλοπές και τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση και του ιδίου ανέφερε ότι υπό ποιανού τη σκέπη θα το μάθουμε από τις έρευνες της δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι «προφανώς ενοχλήθηκα και ενοχλήθηκα πάρα πολύ».

«Δεν υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που να έχει ενοχληθεί για αυτό το θέμα, για το δικό μου θέμα, περισσότερο από εμένα τον ίδιον, γιατί βλέπω μία υποκριτική ευαισθησία από τον ΣΥΡΙΖΑ […]. Περιμένω το ταχύτερο δυνατόν να διερευνηθεί το θέμα αυτό από την δικαιοσύνη».

Για πολιτική αστάθεια: Είμαστε σε ταραγμένους καιρούς

Για το αν θα έχουμε κυβέρνηση εντός του καλοκαιριού απέφυγε να προβεί σε προβλέψεις, ωστόσο, ο κ. Χατζηδάκης παραδέχθηκε με αιχμή και τη διεθνή κατάσταση- ότι «είμαστε σε ταραγμένους καιρούς, όχι μόνο γεωπολιτικά και οικονομικά», συμπληρώνοντας ότι «χρειάζεται σταθερότητα στο πολιτικό σύστημα, στην κυβέρνηση και σοβαρότητα στη λήψη των αποφάσεων».

Για οικονομία: Τέταρτο μνημόνιο αν…

Δεν απέκλεισε ένα τέταρτο μνημόνιο – σε περίπτωση τρελών επιλογών – και διευκρίνισε ότι αν θεωρητικά εκλεγεί ο κ. Τσίπρας και επιχειρήσει να εφαρμόσει εκείνα τα οποία λέει, που έχουν κόστος δεκαπλάσιο από όσα έχουμε πει εμείς, προφανώς, θα εκτροχιαστεί η οικονομία.

Για κυβέρνηση συνεργασίας: Στόχος η αυτοδυναμία

Ως προς το θέμα των συνεργασιών εκτίμησε ότι κάποια κόμματα αυτοαποκλείονται, όπως το ΚΚΕ και το κόμμα του κ. Βαρουφάκη. «Εμείς θα σεβόμαστε τις θεσμικές διαδικασίες. Θα λάβει ο πρωθυπουργός την πρώτη εντολή». Παραμένει, όμως, όπως είπε, ο στόχος της αυτοδυναμίας.

Για την κάλπη: Να βλέπουμε ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικοί

Περιγράφοντας την παρούσα κατάσταση -και εμμέσως πλην σαφώς τις υποσχέσεις των κομμάτων (με αιχμές προς την αντιπολίτευση) – θυμήθηκε μία παλιά διαφήμιση του εθνικού λαχείου όπου ήταν το κόκκινο ανθρωπάκι που μοιράζει στον κοσμάκη και το μαύρο ανθρωπάκι που δάκρυα μοιράζει και φαρμάκι.

«Υπάρχει στα μυαλά πολλών η αντίληψη να ψηφίσουμε έναν καλό άνθρωπο να μας φέρει λεφτά από το περίσσευμα της καρδιάς του και να μη ψηφίσουμε τους κακούς ανθρώπους που θέλουν να μας τιμωρήσουν», τόνισε ο υπουργός.

Συμπλήρωσε ότι στην πολιτική πρέπει να βλέπουμε ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικοί είτε μιλάμε για θέσεις εργασίας είτε για μισθούς είτε για συντάξεις.

Υποστήριξε ότι αυτό που μπορεί να κάνει κανείς είναι να ενθαρρύνει την ελεύθερη οικονομία, ώστε να δημιουργούνται θέσεις εργασίας μέσω των επενδύσεων και να παράγεται παραπάνω εθνικός πλούτος, ώστε να εξασφαλίζονται και οι μισθοί και οι συντάξεις.

Για το Ασφαλιστικό: Η σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα

«Σύμφωνα με την εθνική αναλογιστική αρχή υπάρχει βιωσιμότητα του εθνικού ασφαλιστικού συστήματος για αρκετές δεκαετίες», διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας, υπεραμύνεται των παρεμβάσεων της Νέας Δημοκρατίας που «διόρθωσαν τις αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου» και εξηγεί τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί.

Ερωτηθείς στο αν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη σύμπραξη με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συντάξεις, ο υπουργός αναλύει τους πυλώνες του ασφαλιστικού σήμερα και δεν αποκλείει να υπάρξουν περαιτέρω παρεμβάσεις.

Για την κρατικοποίηση της ΔΕΗ: Ανόητο σχέδιο

Τέλος, σχετικά με την επιστροφή του 51% της ΔΕΗ στο Δημόσιο, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χατζηδάκης το χαρακτήρισε «ανόητο» και επιχειρηματολόγησε κατά αυτής της επιλογής.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024