Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηρώ Σαΐα στο in: Το λαϊκό τραγούδι ήταν πάντοτε παρόν στη ζωή κάθε Έλληνα

Ηρώ Σαΐα στο in: Το λαϊκό τραγούδι ήταν πάντοτε παρόν στη ζωή κάθε Έλληνα

Η Ηρώ Σαΐα θα εμφανιστεί το Σάββατο 4 και 13 Μαΐου για πρώτη φορά στο Άλσος

Γνωρίζω την Ηρώ Σαΐα πάνω από 10 χρόνια. Έχουμε συναντηθεί δεκάδες φορές σε δημοσιογραφικά γραφεία, συναυλίες, μουσικές σκηνές και θεατρικές παραστάσεις. Έχουμε μοιραστεί απόψεις για την μουσική, τα πρώτα της βήματα στην δισκογραφία, αλλά και μαμαδίστικες συμβουλές, αγωνίες και ανησυχίες.

Η Ηρώ, εκτός από ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης, είναι ένας άνθρωπος που δεν το βάζει με τίποτα κάτω. Που κυνηγάει το όνειρό της, που δεν επαναπαύεται, που θέλει συνέχεια να εξελίσσεται.

Μια μουσικός ολοκληρωμένη που δεν τις αρέσουν οι ευκολίες και προτιμάει τον δύσκολο δρόμο. Αυτόν της μελέτης, της σκληρής δουλειάς και της επίπονης προσπάθειας. Και αυτό φαίνεται. Σε όλες τις δουλειές που έχει κυκλοφορήσει και κυρίως σε κάθε της ζωντανή εμφάνιση.

Η Ηρώ Σαΐα αυτή τη φορά επιλέγει τα αγαπημένα της λαϊκά και μαζί με τον στενό της συνεργάτη -και εξαιρετικό πιανίστα- Νεοκλή Νεοφυτίδη εμφανίζονται στο Άλσος σε ένα πάρτι λαϊκό.

Η Ηρώ Σαΐα μαζί με μια παρέα πέντε σπουδαίων μουσικών έρχονται για πρώτη φορά στο Θέατρο Άλσος.

Τα Σάββατα 6 & 13 Μαΐου θα την απολαύσουμε μαζί με πέντε μουσικούς σε ένα πρόγραμμα με κλασικά τραγούδια, από όλους τους χώρους της ελληνικής μουσικής – και όχι μόνο –  που άφησαν ιστορία.

Τραγούδια που δημιουργούν ατμόσφαιρα και συναισθήματα με ένα πρόγραμμα που στο πρώτο μέρος βγαίνει και εκτός συνόρων «απρόσμενα» και «εξωτικά», για να καταλήξει στο δεύτερο μέρος στα δικά μας ρεμπέτικα και λαϊκά με τη μοναδική και γνήσια πενιά του Γρηγόρη Βασίλα και τον μοναδικό τρόπο που ερμηνεύει η Ηρώ Σαΐα.

Η Ηρώ Σαΐα μίλησε στο in για αυτές τις εμφανίσεις και για τα παιδάκια της

Τι θα δούμε στο πρόγραμμα στο Άλσος;

Το πρόγραμμα του Άλσους είναι ένα πρόγραμμα χαράς και εξωστρέφειας, το πρόγραμμα μιας παρέας που έχει στην καρδιά της πάντα καλοκαίρι! Δεν περιορίζεται μόνο σε λαϊκά τραγούδια παρόλο που ο τίτλος είναι «Πάρτυ Λαϊκό» .

Έχεις τραγουδήσει αρκετά διαφορετικά είδη τι είναι αυτό που σε γοητεύει στα λαϊκά;

Κατ’ αρχάς η αλήθεια των στίχων τους, το γεγονός ότι αποκαλύπτουν όλα τα συναισθήματα, τον πόνο, τη χαρά, τον έρωτα, την απογοήτευση με ειλικρινή και  άμεσο λόγο. Και φυσικά η υπέροχη μουσική των τραγουδιών αυτών. Η Ελλάδα είχε και έχει σπουδαίους λαϊκούς συνθέτες.

Έχει ανάγκη σήμερα ο κόσμος να επιστρέφει στα μουσικά ακούσματα που διαμόρφωσαν τις ρίζες του;

Νομίζω πως πάντοτε έχουμε ανάγκη να επιστρέφουμε στο αυθεντικό, πολύ περισσότερο δε σε ό,τι μας διαμόρφωσε, σε ό,τι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα βιώματά μας, με στιγμές της ζωής μας. Και το λαϊκό τραγούδι ήταν πάντοτε παρών στη ζωή κάθε Έλληνα, είτε του άρεσε ως είδος είτε όχι.

Στο πρώτο μέρος θα ακούσουμε τραγούδια από την προσωπική σου δισκογραφία;

Το πρώτο μέρος έχει ασφαλώς και κάποια δικά μου τραγούδια από τη συνεργασία μου με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη αλλά και κάποια άλλα τραγούδια-έκπληξη που δεν περιορίζονται εντός των ελληνικών συνόρων.

Ποιο τραγούδι αν είχες την δυνατότητα θα ερμήνευες σε κάθε σου εμφάνιση;

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι αγαπημένο που να θέλω οπωσδήποτε να το λέω σε κάθε μου εμφάνιση. Μου αρέσει η ανανέωση, μου αρέσει να μαθαίνω κι άλλα κι άλλα τραγούδια, παλιά και καινούργια από κάθε είδος. Ίσως έχει αλλάξει ο τρόπος που με επηρεάζει η μουσική, δεν ξέρω, όμως δεν «κολλάω» με τα τραγούδια αλλά με τα συναισθήματα που αυτά μου γεννούν.

Ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σου σχέδια;

Για το καλοκαίρι έπονται ζωντανές εμφανίσεις υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου αλλά και δικές μου συναυλίες μαζί  με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρο που έχεις για τα παιδιά σου;

Να γίνουν ελεύθεροι και ευτυχισμένοι άνθρωποι. Στους καιρούς που διανύουμε όπου οι ελευθερίες καταπατώνται με όλους τους τρόπους, το σημαντικότερο είναι να καταφέρουν να παραμείνουν -όσο γίνεται- ελεύθεροι. Άρα και ευτυχισμένοι. Διότι για μένα η ελευθερία είναι απαραίτητο στοιχείο της ευτυχίας.

Sports in

Από τα γαριδάκια στα 2 δισ. ευρώ - Η πορεία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου

Ο ιδρυτής της Chipita και επικεφαλής της Bespoke μιλά στην πρωτοβουλία Innovative Greeks Talks του ΣΕΒ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024