Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταμείο Ανάπτυξης: Κονδύλι 4 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη ρομπότ διάσωσης

Ταμείο Ανάπτυξης: Κονδύλι 4 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη ρομπότ διάσωσης

Το Ινστιτούτο Ρομποτικής του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» θα επιδιώξει διεθνείς συνεργασίες.

Κονδύλι 4,18 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) εγκρίθηκε για το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ρομποτικής στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το ποσό θα διατεθεί μεταξύ άλλων σε υποστηρικτικές ερευνητικές εγκαταστάσεις για την ανάπτυξη αυτόνομων ρομπότ ασφάλειας και διάσωσης, ρομπότ για εξωτερικούς χώρους και ρομποτικών εφαρμογών στο χώρο της υγείας.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού  και την ανακαίνιση του κτηρίου της Μονάδας Ρομποτικής, η οποία θα συνδεθεί με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις.

Επιχειρείται έτσι η προσέλκυση συνεργασιών για τομείς όπως η ναυτιλία, η βιομηχανία, η αγροδιατροφή, η ασφάλεια και η υγεία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η συνολική χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για έρευνα και καινοτομία υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, η Μονάδα Ρομποτικής «θα αναπτύσσει τεχνολογίες ευφυών ρομποτικών συστημάτων, οι οποίες θα εφαρμοστούν έως το επίπεδο πειραματικών πρωτοτύπων, ώστε μετά το πέρας του έργου να χρησιμοποιηθούν από τη βιομηχανία με στόχο την εγχώρια και διεθνή αγορά, δημιουργώντας ένα κέντρο για την έρευνα και την καινοτομία στην Ρομποτική στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024