Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρυπτονομίσματα: Το Ισραήλ κατέσχεσε λογαριασμούς που λέει ότι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και τη Χαμάς

Κρυπτονομίσματα: Το Ισραήλ κατέσχεσε λογαριασμούς που λέει ότι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και τη Χαμάς

Το Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto σε όγκο συναλλαγών, έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί ότι κάνει τα στραβά μάτια στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Από τα τέλη του 2021 οι ισραηλινές αρχές έχουν κατασχέσει από την πλατφόρμα Binance δεκάδες λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων που φέρονται να συνδέονται με τι Ισλαμικό Κράτος και τη Χαμάς, δείχνουν έγγραφα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Δύο λογαριασμοί που περιείχαν αδιευκρίνιστα ποσά κατασχέθηκαν με στόχο την «καταστολή» του Ισλαμικού Κράτους, ενώ δεκάδες άλλοι λογαριασμοί που δεσμεύτηκαν ανήκαν σε παλαιστινιακές εταιρείες που συνδέονται με τη Χαμάς, αναφέρουν τα έγγραφα του ισραηλινού Εθνικού Γραφείου Καταπολέμησης της Χρηματοδότησης Τρομοκρατίας (NBCTF).

Την είδηση αποκάλυψε το Reuters, το οποίο στη συνέχεια κατηγορήθηκε από το Binance για εσκεμμένη παράλειψη σημαντικών πληροφοριών.

Η εταιρεία «συνεργάζεται στενά με τις διεθνείς αντιτρομοκρατικες αρχές» για την δέσμευση λογαριασμών, ανέφερε το Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων σε όγκο συναλλαγών.

«Σχετικά με τους συγκεκριμένους οργανισμούς που αναφέρονται στο άρθρο, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι οι κακόβουλοι παράγοντες δεν καταχωρούν λογαριασμούς στα ονόματα των εγκληματικών επιχειρήσεών τους» συνέχισε.

Η Χαμάς, η οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, αρνήθηκε ότι συνδέεται με τους κατασχεμένους λογαριασμούς.

Παράνομο χρήμα

Κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, και τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων βρίσκονται εδώ και καιρό στο στόχαστρο ρυθμιστικών αρχών που ζητούν αυστηρότερους περιορισμούς.

Το Binance, το οποίο ιδρύθηκε το 2017, δηλώνει στον δικτυακό τόπο του ότι εξετάζει κατά περίπτωση τα αιτήματα κυβερνήσεων και παρέχει πληροφορίες που απαιτεί η νομοθεσία.

Τον Μάρτιο, η εταιρεία διαβεβαίωσε την αμερικανική Γερουσία ότι ελέγχει τους πελάτες της για τυχόν διασυνδέσεις με την τρομοκρατία και συνεχίζει να επενδύει χρήματα στους μηχανισμούς συμμόρφωσης.

Μετά το δημοσίευμα του Reuters το ανταλλακτήριο διαβεβαίωσε επίσης ότι συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της ΕΕ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων και της τρομοκρατίας.

Πέρυσι, πάντως, το Reuters ανέφερε ότι το Binance εφάρμοζε εσκεμμένα αδύναμους ελέγχους κατά του ξεπλύματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από το 2017 έχουν περάσει από το ανταλλακτήριο πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές για εγκληματίες και εταιρείες που προσπαθούν να παρακάμψουν αμερικανικές κυρώσεις.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024