Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Αρνε Νταλ στο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας

Ο Αρνε Νταλ στο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας

Ενα από τα δημοφιλέστερα λογοτεχνικά είδη στον κόσμο πρωταγωνιστεί μέχρι τις 25 Μαΐου

γράφει ο Γρηγόρης Αζαριάδης

Ηταν ένα φθινοπωρινό δειλινό του Οκτώβρη του 2017. Καφέδες, τσιγάρα και αραιές κουβέντες με υπονοούμενα. Η σκοτεινή συζήτηση ξεκίνησε με σουρεαλιστικές απορίες τύπου «Ποιοι είναι αυτοί στην Gijon που έχουν τη Semana Negra κι εμείς στον Χολαργό δεν μπορούμε να οργανώσουμε ένα Φεστιβάλ;».

Ετσι εγένετο το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας! Μια ιδέα που ξεκίνησε από τους «διαστροφικούς» εγκεφάλους της Ιωάννας Πετρίδου και του γράφοντος και χρειάστηκε να περάσει από σαράντα κύματα μέχρι να πάρει ολοκληρωμένη μορφή και να μπορεί να παρουσιαστεί μπροστά στα μάτια του ευρύτερου κοινού που αγαπάει την αστυνομική λογοτεχνία.

Από εκείνο το μακρινό 2017 περάσαμε από Συμπληγάδες, με απειλητικότερη βέβαια την πανδημία, που άλλαξε δραματικά τις ζωές μας. Το Φεστιβάλ όχι μόνο αποδείχθηκε ανθεκτικό και επιβίωσε, αλλά κατόρθωσε κάθε χρόνο να διευρύνει τις δραστηριότητές του.

Από τις παρουσιάσεις νέων βιβλίων και τα πάνελ των θεματικών εκδηλώσεων έχουν παρελάσει τα ονόματα των περισσότερων σύγχρονων ελλήνων συγγραφέων και άλλων σημαντικών παραγόντων, όπως καθηγητών Πανεπιστημίου, ψυχολόγων, εγκληματολόγων και γνωστών δημοσιογράφων.

«Μαντεύω τον ένοχο»

Φέτος το Φεστιβάλ επανέρχεται δριμύτερο. Μέχρι τις 25 Μαΐου υποδέχεται το κοινό για τέταρτη συνεχή χρονιά, με σκοπό την προώθηση ενός από τα δημοφιλέστερα λογοτεχνικά είδη στον κόσμο, της αστυνομικής λογοτεχνίας, και την προώθηση του έργου των ελλήνων συγγραφέων, καθώς και των υπόλοιπων καλλιτεχνών που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του.

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του πολυμεταφρασμένου συγγραφέα Πέτρου Μάρκαρη την Πέμπτη 25 Μαΐου θα σηματοδοτήσει τη λήξη των εκδηλώσεων.

Κατά τη διάρκεια του πολυήμερου Φεστιβάλ το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει και να συμμετέχει σε διάφορα σημεία της πόλης στις εξής δράσεις: παρουσιάσεις νέων βιβλίων, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, παιδικές εκδηλώσεις, ομιλίες, debates, αφιερώματα σε τιμώμενους ξένους δημοφιλείς συγγραφείς, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, βίντεο και ντοκιμαντέρ, εργαστήρια ιστοριών και διαδραστικά παιχνίδια.

Διάσημοι συγγραφείς

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα κορυφωθεί το τριήμερο (19-20-21/5) στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Τρεις ημέρες γεμάτες από μια σειρά παράλληλων και πρωτότυπων δράσεων, με συναντήσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Στο τριήμερο θα συμμετέχουν ως επίσημοι προσκεκλημένοι και διάσημοι ευρωπαίοι συγγραφείς της σύγχρονης αστυνομικής σκηνής. Ο Arne Dahl, από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς στην Ελλάδα, και ο Chris Carter, ο οποίος θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει η ΑΜΚΕ Agatha και το βιβλιοπωλείο Monogram, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών και της Mikrokosmos entertainment Ltd. Υπεύθυνη διοργάνωσης: Ιωάννα Πετρίδου. Συνεργάτες: Athens Culture Net, Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου (ΕΑστΕ), Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕΜΕ).

*Ο Γρηγόρης Αζαριάδης είναι συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024