Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεξ: Δείξε μου την φαντασίωσή σου, να σου πω ποιος είσαι

Σεξ: Δείξε μου την φαντασίωσή σου, να σου πω ποιος είσαι

Κι όμως, οι φαντασιώσεις μας λένε πολλά για τον χαρακτήρα μας

Ελάτε τώρα, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να προσπαθήσετε να το αρνηθείτε. Κυρίως γιατί θα λέτε ψέματα. Και σε κανέναν άνθρωπο δεν αρέσει ένας ψεύτης. Κι αφού ολοκληρώθηκε το μάθημα ηθικής προχωράμε στο κυρίως θέμα αυτού του άρθρου.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε φαντασιώσεις. Ναι όλοι. Είτε είναι συνάδερφος, είτε γείτονας, είτε ακόμα και… ο ίδιος μας ο κολλητός/ή, όλοι μας έχουμε πολλών ειδών φαντασιώσεις.

Οι φαντασιώσεις ποικίλουν. Εμπεριέχουν είτε σεξ με ένα άτομο που θέλουμε πάρα πολύ, είτε με περισσότερα άτομα, ενώ… κάποιοι φτάνουν τις φαντασιώσεις τους πολύ πιο μακριά, στον γάμο για παράδειγμα (δεν κρίνουμε).

Αυτό, όμως, που μπορούμε να σχολιάσουμε είναι τι δείχνουν οι φαντασιώσεις του κάθε ανθρώπου για τον χαρακτήρα του! Για την ακρίβεια δεν θα το πούμε εμείς, αλλά ο Justin Lehmiller, ερευνητής σε θέματα που αφορούν το σεξ στο Ινστιτούτο του Kinsey, ο οποίος έκανε μια μεγάλη έρευνα ρωτώντας πάνω από 4.000 Αμερικανούς σχετικά με τις ερωτικές του φαντασιώσεις, προκειμένου να βγάλει κάποια συμπεράσματα από τις απαντήσεις τους.

Στην έρευνα που έγινε πριν από περίπου τρία χρόνια ο Lehmiller ήθελε να μελετήσει τις ερωτικές φαντασιώσεις των ανθρώπων και να μπορέσει να καταλάβει τι σημαίνουν τελικά αυτές για το χαρακτήρα του καθενός.

Τα αποτελέσματα…

Ρομαντισμός = Απόρριψη

Μια φαντασίωση, η οποία είναι αρκετά ρομαντική και παθιασμένη, μπορεί να κρύβει από πίσω της μεγάλες συναισθηματικές ανάγκες.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, «τα άτομα που φοβούνται την απόρριψη είναι πολύ πιο πιθανό να φαντασιώνονται ρομαντικές καταστάσεις με άλλα άτομα, επειδή προσπαθούν να ηρεμήσουν μέσα τους το αίσθημα της ανασφάλειας που έχουν».

Τρίο σημαίνει… προσοχή

Από την άλλη πλευρά, η σκέψη του να κάνει κάποιος σεξ με τον σύντροφό του, αλλά και ένα ακόμη άτομο είναι η πιο συνηθισμένη, σύμφωνα πάντα με τον Lehmiller.

Βέβαια, απ’ ότι φαίνεται όταν οι άνθρωποι φαντασιώνονται αυτή την κατάσταση, είναι επειδή αποζητούν μεγαλύτερη προσοχή από το ταίρι τους. Λίγο περίεργο, αν σκεφτεί κανείς ότι στο τρίο ουσιαστικά μπαίνει κι ένα τρίτο άτομο ανάμεσα σε εσένα και τον σύντροφό σου.

Αν ωστόσο κάποιος σκέφτεται να κάνει σεξ, μπαίνοντας αυτός ανάμεσα από ένα ζευγάρι, τότε το πράγμα αλλάζει και σε αυτή την περίπτωση το άτομο αποζητά περισσότερη αδρεναλίνη και περιπέτεια, παρά προσοχή.

Θες BDSM; Θέλεις να χάσεις τον έλεγχο

Μία ακόμη εξαιρετικά δημοφιλής φαντασίωση είναι η υποταγή σε ένα άλλο άτομο, άνδρα ή γυναίκα. Ουσιαστικά αυτό που αποκαλούσαμε BDSM και έχει να κάνει με την εξουσία του ενός συντρόφου πάνω στον άλλο.

Όταν κάποιος σκέφτεται κάτι τέτοιο είναι γιατί το ταίρι του, τού προκαλεί υπερβολική έλξη, τόση που είναι διατεθειμένος να του δώσει κάθε έλεγχο πάνω του.

«Νομίζω επίσης ότι αφορά περισσότερο άτομα που δεν έχουν τόσο μεγάλη σεξουαλική εμπειρία και θέλουν να ξεφύγουν και να το ζήσουν στα άκρα» συμπληρώνει ο Lehmiller.

Τι σημαίνουν οι «ακραίες» καταστάσεις

Σύμφωνα, δε, με τα στοιχεία της έρευνας, τα άτομα που συχνά είχαν φαντασιώσεις, οι οποίες θεωρούνται πιο «ταμπού», ακόμα και από το BDSM ή το τρίο (δεν θα σας τις πούμε εμείς, σκεφτείτε μόνοι σας), τείνουν να είναι άτομα με μεγαλύτερη φαντασία και ανοιχτά σε νέες εμπειρίες.

«Τα άτομα που έχουν πιο ανοιχτές προσωπικότητες, που τους αρέσει να εξερευνούν, φαντασιώνονται σχεδόν τα πάντα. Ακόμη και τα πιο περίεργα σενάρια» σημειώνει ο ερευνητής.

Bonus: Ποιοι έχουν τις περισσότερες σεξουαλικές φαντασιώσεις;

Τέλος, ο Lehmiller κατέληξε στο συμπέρασμα πως (προς έκπληξη ΚΑΝΕΝΟΣ) τα άτομα ηλικίας μεταξύ 40 και 50 ετών, τα οποία είναι χρόνια παντρεμένοι, έχουν τις περισσότερες σεξουαλικές φαντασιώσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό συμβαίνει γιατί αυτά τα άτομα έχουν βαρεθεί και θέλουν -σεξουαλικά τουλάχιστον- να δοκιμάσουν κάτι μη συνηθισμένο και να απελευθερωθούν.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024